search
De nieuwste filmhit met Tom Hanks staat nu op Netflix: waar wacht je op?
Films / Nieuws

De nieuwste filmhit met Tom Hanks staat nu op Netflix: waar wacht je op?

'A Man Called Otto' is gebaseerd op het boek 'En man som heter Ove' van de Zweedse schrijver Fredrik Backman.

De film uit 2022 duurt ruim twee uur. Netflix geeft zelf aan dat de film ontroerend en aangrijpend is. Kijk hem vanaf woensdag 9 augustus bij de dienst.

De regisseur van de film is Marc Foster, hij is ook wel bekend van The Kite Runner, World War Z en Finding Neverland.

Norse man


In de film volgen we Otto Anderson, een norse man die na overlijden van zijn vrouw chagrijnig en depressief geworden is. Hij heeft vastgeroeste gewoonten, houdt de buurt in de gaten en maakt ruzie met zijn buren.

Wanneer er een druk en jong gezin naast hem komt wonen, verandert alles. Hij krijgt te maken met de goedgebekte en hoogzwangere Marisol. Uiteindelijk ontstaat er een soort vriendschap die het leven van Otto op zijn kop zet.

Cast


Niemand minder dan Tom Hanks vertolkt de rol van Otto Anderson. Naast hem zien we Mariana Trevino, Rachel Keller, Mack Bayda, Cameron Britton, Peter Lawson Jones en Juanita Jennings.



Pakkend


Op IMDb weet de film een goed 7.5/10 te scoren. De critici op Rotten Tomatoes geven de film samen 70%. Het publiek scoort de film een stuk hoger met 97%. "Tom Hanks was geweldig om op het scherm te zien, en zijn interactie met zijn medesterren waren enkele van mijn favoriete scènes in de film. Hij voerde het bevel over het scherm met zijn portret van Otto."

"Geweldige film met Tom Hanks (wederom). Ik had het niet verwacht en het verhaal is simpel maar pakkend. Tom Hanks speelt ook niet meteen een vriendelijke meneer en toch leer je hem beter kennen, weet je wat hij heeft meegemaakt en ga je je in zijn schoenen verplaatsen.", vertelt Alathir op de site van MovieMeter. Daar scoort de film een 3.48/5.





Netflix


Vanaf woensdag 9 augustus kan je de film streamen bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen