search
Deze 4 leuke feitjes over 'Avatar: The Last Airbender' doen je nog versteld staan
Series / Nieuws

Deze 4 leuke feitjes over 'Avatar: The Last Airbender' doen je nog versteld staan

Ken jij al de oorspronkelijke (en verrassende) bedoeling voor het personage van Oom Iroh?

Met de nieuwe liveactionserie van Netflix in aantocht kijken veel oude fans weer terug naar de nostalgische animatieserie uit hun jeugd. Achter het verhaal van Aang, Katara, Sokka en Toph liggen nog veel geheimen. Hieronder vind je 4 grappige feitjes over Avatar: The Last Airbender, die jouw blik op de serie nog behoorlijk kunnen veranderen.

1. Oom Iroh als slechterik
De geliefde Oom Iroh is waarschijnlijk van vele kijkers de grote favoriet. Zijn wijsheid als mentor van Prins Zuko was een grote reden achter het succes van de serie.

Oorspronkelijk was het plan om Iroh een dubbelagent te laten zijn die Zuko zou verraden. Gelukkig lieten ze dit vallen, om zijn personage niet te bezoedelen. De emotionele impact daarvan zou te groot zijn geweest en had waarschijnlijk tot veel onvrede geleid onder de fans van de theeliefhebber.

2. De serie had bijna plaatsgevonden in een futuristische wereld
Doordrenkt met een voornamelijk Aziatische cultuur en bevolkt door volken als de Waterstammen, betoverde de wereld van Avatar kijkers met zijn oude en mystieke omgeving.

Oorspronkelijk hadden de makers eigenlijk bedacht om de serie duizenden jaren in de toekomst te plaatsen in een vergevorderde technologische wereld. Gelukkig werd dit idee verworpen om de focus te behouden op de mystieke stammen en excentrieke personages.

3. Het geheim van het meer Laogai
In de zeventiende aflevering van het tweede seizoen, 'Lake Laogai', zoekt Team Avatar Aang's trouwe bizon, Appa, die gevangen is genomen in een ondergrondse gevangenis onder het Meer Laogai.

Hoewel het meer een fictieve plek is, betekent 'Laogai' in het Mandarijn Chinees 'hervorming door arbeid'. In de jaren vijftig werden in de Volksrepubliek China dissidenten vaak in dergelijke faciliteiten gevangengezet.

4. Een romance tussen Katara en Zuko
Aan het einde van seizoen twee was er duidelijk een vonk tussen Prins Zuko en Katara. Dit was geen onbedoelde actie, want de makers wilden eigenlijk dat ze een paar werden.

Toch kozen ze ervoor dat Aang in het laatste seizoen zijn gevoelens aan Katara bekende en ze eindigden samen. Deze beslissing gaf Aang als de protagonist uiteindelijk het gelukkige einde dat hij verdiende, ondanks al het morren binnen het fandom.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen