search
Deze heftige oorlogsfilm moet je binnenkort gaan kijken op Netflix
Films / Video/clip/featurette

Deze heftige oorlogsfilm moet je binnenkort gaan kijken op Netflix

De film 'Fury' komt uit het jaar 2014 en heeft een speelduur van twee uur en veertien minuten. Als je deze indrukwekkende film nog niet gezien hebt, is het zeker een avondje film kijken waard.

David Ayer heeft de film geregisseerd. Ayer is ook bekend van zijn werk aan Suicide Squad, The Tax Collector en Harsh Time.

De film is losjes gebaseerd op ooggetuigenverslagen van Amerikaanse veteranen. De film oogt erg realistisch want een hoop elementen zijn gruwelijk in beeld en ledematen vliegen alle kanten op.

Sterke film met sterke cast


In Fury zien we een aantal grote namen teruggekomen. We zien Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Michael Pena, Jon Bernthal, Jim Parrack, Jason Isaacs en Xavier Samuel.

Missie


Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog leidt de snoeiharde sergeant Wardaddy van het Amerikaanse leger, een vijfkoppige crew.

Hun missie, in een Sherman tank een gevaarlijke missie voltooien in het hart van nazi-Duitsland. Zwaar in de minderheid, maar dat weerhoudt ze er niet van door te gaan.



Spannende actie en drama


Op IMDb pakt de film een hele goede 7.6/10. "Heel goede film! Het laat een realistisch beeld zien hoe het er vroeger (waarschijnlijk) heeft uitgezien. Actie en drama zit er goed in. Het einde is wat onrealistisch, maar zag er wel vet uit! Was cool om gezien te hebben.", zegt kijker JoeyKijktFilms bij MovieMeter. Daar scoort de film 3.61/5.

Bij Rotten Tomatoes scoort de film een gemiddelde van 80%, ook zeker niet verkeerd dus. "De actiescènes zijn zeker spannend, maar het zijn de rustigere momenten waarop de film duidelijk maakt dat oorlog een hel is, ongeacht aan welke kant je staat."



Op Netflix


Kijk de film op Netflix wanneer je zin hebt in een goede, indrukwekkende oorlogsfilm met veel actie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen