search

Ons nieuws van zondag 13 augustus 2023

Hoe is het nu met de grote held uit hitserie 'Lost' 'Jack Shephard'; in het echte leven helaas niet van onbesproken gedrag?
Series / Featured

Hoe is het nu met de grote held uit hitserie 'Lost' 'Jack Shephard'; in het echte leven helaas niet van onbesproken gedrag?

De rol van Jack Shephard in 'Lost' wordt gespeeld door acteur Matthew Fox.

In het begin van de jaren 2000 werd de televisiewereld opgeschud door de mysterieuze serie Lost. De serie die de flashbacks en flashforwards zo een beetje heeft uitgevonden. De hoofdrolspeler van de serie was Jack Shephard, gespeeld door Matthew Fox. Hoe is het tegenwoordig toch met deze acteur?

Dr. Jack Shephard, gespeeld door Matthew Fox, was een essentieel personage in Lost. Hij groeide al snel uit tot de leider van de overlevenden van de vliegtuigcrash op het mysterieuze eiland. Hij was als dokter niet alleen medisch bekwaam, maar was ook moedig en vastberaden. Een man die je graag naast je hebt als je met je vliegtuig op een eiland bent neergestort.

Matthew Fox


Matthew Fox is geboren op 14 juli 1966. Hij was al een bekend televisiegezicht voor zijn rol in Lost. Hij speelde hiervoor namelijk in de populaire serie Party of Five.

Na Lost nam Fox een pauze van de intensieve televisieproducties en concentreerde hij zich meer op filmprojecten. Hij speelde onder andere in films als Emperor, We are Marshall, Jane Tomahawk en Alex Cross.

Persoonlijk Leven


Fox is vader van twee kinderen en is getrouwd met de Italiaanse Margarita Ronchi. Privé is Fox niet van onbesproken gedrag. Zo plaatste zijn collega uit Lost Dominic Monaghan in 2012 een tweet waarin stond: "Fox slaat vrouwen. Geen geïsoleerde incidenten. Vaak voorkomend."

Fox heeft de beschuldigingen meerdere malen ontkend.

Bekijk op instagram






Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Check de beelden: de meest iconische plek uit 'Game of Thrones' keert terug in tweede seizoen van 'House of the Dragon'
Series / Nieuws

Check de beelden: de meest iconische plek uit 'Game of Thrones' keert terug in tweede seizoen van 'House of the Dragon'

Deze bijzondere plek uit 'Game of Thrones' keert nu terug in 'House of the Dragon'.

'The Wall' is een van de meest iconische plekken in het Westeros van Game of Thrones. In de spin-off House of the Dragon zullen we 'The Wall' in het tweede seizoen ook te zien krijgen en dat is best bijzonder, want in het boek Fire & Blood wordt helemaal niet over 'The Wall' gesproken.

Het tweede seizoen van House of the Dragon gaat ons dus naar 'The Wall' brengen. In het boek wordt er helemaal niet over deze muur gerept maar de verleiding was voor de serie makers kennelijk te groot om er in de serie geen bezoekje aan te brengen.

Twee fragmenten


Er zijn recentelijk twee fragmenten vrijgegeven waardoor we dit met zekerheid weten. Allereerst was er vorige week een video van een drone die ons een blik achter de schermen (en de muur) gaf:


Ten tweede reageerde een van de geluidseditors van House of the Dragon op dit fragment: "Als we uiteindelijk teruggaan naar het noorden, naar de muur, zijn er zoveel dingen die je kunt doen, je kunt de witte sneeuw laten zien, maar je kunt ook gewoon dat krijsende geluid van de wind laten horen".

Kijk The House of the Dragon op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit 'Band of Brothers'-personage was in het echt totaal anders: tv-serie versus werkelijkheid
Series / Featured

Dit 'Band of Brothers'-personage was in het echt totaal anders: tv-serie versus werkelijkheid

In de serie werd hij neergezet als incompetente sul, maar dat bleek anders te zitten.

De miniserie Band of Brothers over de 101st Airborne Division, oftewel de Easy Company, is op waarheid gebaseerd. Dit betekent vanzelfsprekend niet dat alles precies wordt weergegeven zoals het zich destijds afspeelde.

Hetzelfde kan gezegd worden over de hoofdpersonen. Luitenant Norman Dike (Peter O' Meara) werd neergezet als incompetente leider bijgenaamd "Foxhole Norman". Hij was nergens te bekennen als je hem nodig had, maar het verhaal van de echte Norman Dike steekt anders in elkaar.

Ongeïnteresseerd figuur


In de serie wordt Lt. Dike overgeplaatst van de HQ Division om gevechtservaring op te doen. Vervolgens zien we een ongeïnteresseerd figuur: Dike loopt te gapen dan wel moet hij een "telefoontje aannemen". Tot overmaat van ramp beveelt hij de troepen om halt te houden tijdens een offensief terwijl ze onder vuur liggen. Lt. Dike lijkt niet iemand met wie je een oorlog wint.

Twee maal onderscheiden


Blijkens officiële documenten op People Pill was Lt. Dike zeker geen sul. Zo werd hij tot twee keer toe onderscheiden met een Bronzen Ster. De eerste keer was dit voor het leiden van een groep parachutisten in september 1944. Dit was in ons eigen Uden, waarbij "een belangrijke weg is verdedigd tegen terwijl [de troepen] volledig omsingeld waren".

Zijn tweede onderscheiding kreeg Lt. Dike toen hij op 3 januari 1945 in Bastogne "persoonlijk drie gewonden uit de vuurlinie verplaatste terwijl hij onder vuur lag". Na het einde van de Tweede Wereldoorlog maakte Lt. Dike zijn rechtenstudie af en had daarna een mooie loopbaan. In 1959 verhuisde hij met zijn gezin naar Zwitserland waar hij als advocaat werkzaam bleef tot aan zijn dood op 23 juni 1989.

Kijk Band of Brothers in zijn geheel op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De serie 'Vikings' was een ongelooflijke puinhoop: "tragisch"
Series / Featured

De serie 'Vikings' was een ongelooflijke puinhoop: "tragisch"

Volgens deze historicus snapten de makers er werkelijk helemaal niks van.

De historische dramaserie Vikings was van 2013-2020 te zien en is tot op de dag van vandaag een populaire franchise. Een punt van kritiek dat vaak te horen was was het feit dat schrijver Michael Hirst het niet zo nauw nam met historische feiten.

Onlangs liet historicus en expert in middeleeuwse wapens Toby Capwell zich uit over de wapens en de gevechten in de serie. In een video voor Insider geeft hij zijn mening en die is niet mals. Er klopt werkelijk geen fluit van. Vrijwel niemand zal Vikings echter voor een documentaire aanzien dus de vraag is hoe zwaar dit eigenlijk weegt.

Gevecht tegen Ecberts troepen


Capwell bekeek het gevecht in seizoen 2 aflevering 9 getiteld The Choice. Ragnar (Travis Fimmel) en zijn mannen raken in een strijd verwikkeld met koning Ecbert (Linus Roache) van Wessex.

800 jaar later


Als eerste dragen de Anglo-Saxen helmen uit de 16e eeuw terwijl de serie zich in de 8e en 9e eeuw afspeelt. Daarnaast lopen veel personages in leren kleding rond, wat een vrij recente ontwikkeling is in de geschiedenis.

Capwell: "Er is veel dat goed is aan de serie, en dat maakt [de fouten] bijna nog tragischer. De helmen met de 'hanekam' kwamen pas veel later, dus ze zitten er zo'n 800 jaar naast. En dan de leren outfits, het lijken wel bikers. Er is nauwelijks historisch bewijs voor leren kleding, vroeger gebruikten ze geen leer om kleren van te maken".

Onveilig en onrealistisch


Tot slot wijst Capwell erop dat van Ragnars troepen juist niemand een helm draagt. Dit is onrealistisch aangezien je op die manier een onverantwoord risico neemt. Vikings is natuurlijk fantasie en historicus Capwell heeft in dit geval duidelijk gemaakt waar de fantasie-elementen hem in zitten. Wat de rest betreft kunnen zowel trouwe fans als nieuwe kijkers met een gerust hart smullen van dit epische verhaal.

Je kunt Vikings streamen op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans worden nog altijd kwaad om deze vreemde verhaallijnen in 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Fans worden nog altijd kwaad om deze vreemde verhaallijnen in 'Game of Thrones'

Niet alles was geweldig aan de hitserie 'Game of Thrones'.

Game of Thrones is wat ons betreft misschien wel de beste serie ooit gemaakt. Toch zijn er in de serie een aantal verhaallijnen die zeer onbevredigd eindigden. We zetten die verhaallijnen waar de fans nog altijd om treuren voor je op een rijtje.

Dorne


Eén van de meest interessante plaatsen in de boekenreeks kreeg feitelijk maar zeer beperkte aandacht in de serie. Het verhaal rond Prins Oberyn is eigenlijk het enige afgeronde verhaal dat uit Dorne naar voren kwam. De overige Dorne-personages leken vaak maar wat aan het verhaal toegevoegd zonder dat zij echt een belangrijke rol vervulden.

Ook toen Jaime Lannister en Bronn daarheen reisden om dochter Myrcella te redden, voelde het meer als een kort verhaal dan als een echt onderdeel van de serie.

De schaduwmoordenaar


Renly wordt vermoord door een magische kracht die door Melisandre wordt opgewekt. Zelfs voor een fantasyverhaal was dit best vergezocht. Als de god van Melisandre zo machtig is, waarom laat hij zich dan niet veel vaker zien?

De wederopstanding van Jon Snow


Tja, een wederopstanding, da's toch wel heel bijzonder. Misschien wel erg vergezocht en ook hier geldt, als hij opnieuw tot leven kon worden gewekt waarom dan niet al die andere personages die gestorven waren?

Drie vreemde verhaallijnen dus die niet door iedereen werden begrepen en dan hebben we het nog niet eens over het afgeraffelde slotseizoen.

Bekijk op instagram


Boeien


Best wat om over te klagen dus maar ja hoge bomen vangen veel wind en laten we vooral niet vergeten hoe deze geweldige serie ons jarenlang heeft weten te boeien!

Kijk Game of Thrones op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Star Wars-serie 'Andor' onthult verrassende inspiratiebron: James Bond!
Series / Nieuws

Star Wars-serie 'Andor' onthult verrassende inspiratiebron: James Bond!

De Britse superspion inspireerde de makers van de 'Star Wars'-serie.

De meest beroemde fictieve spion van de wereld is ongetwijfeld James Bond. Bij James Bond denk je waarschijnlijk niet meteen aan Star Wars, maar opvallend genoeg heeft de superspion toch zijn invloed gehad op de franchise.

Die invloed is misschien wat minder vreemd als je weet op welk Star Wars-verhaal Bond invloed had. Het gaat namelijk om de serie Andor, en dat is deels een spionageverhaal.

Special effects


De special effects-supervisor van Andor, Mohen Leo, onthulde recentelijk in een interview met Variety de invloed van James Bond. Die invloed zat hem opvallend genoeg in de beroemde Aston Martin.

''Een van de inspiratiebronnen was dat Luthen Raels ruimteschip is wat de Aston Martin is voor James Bond'', zei Leo. ''Het schip heeft allemaal verborgen wapens en gadget zodat het een gewoon vrachtschip lijkt. Dat was ons startpunt.''

Seizoen 2


Ondanks de stakingen is Andor momenteel nog in productie, maar wel zonder een deel van de cast. Tot het tweede seizoen verschijnt kun je het eerste seizoen zien op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De ultieme klassieker uit 1994 met Tom Hanks zie je nu ook bij Netflix
Films / Nieuws

De ultieme klassieker uit 1994 met Tom Hanks zie je nu ook bij Netflix

De film 'Forrest Gump' wist maar liefst zes Oscars in de wacht te slepen voor onder meer beste film, beste acteur in de hoofdrol en beste acteur in een bijrol.

Forrest Gump kunnen we wel een van de grotere klassiekers noemen uit de jaren '90. Vanaf dinsdag 15 augustus kan je de film bij Netflix streamen.

De film van regisseur Robert Zemeckis weet hele goede scores te pakken en is nog steeds erg populair. Zemeckis is ook wel bekend van de films Back to the Future,The Polar Express en Cast Away.

In de film


In deze klassieker zien we Tom Hanks als Forrest Gump. De cast wordt verder versterkt door Robin Wright, Gary Sinise, Sally Field, Rebecca Williams, Bob Penny en Margo Moorer.

Het verhaal


We volgen de simpele man Forrest Gump met een laag IQ in deze film. Zijn lage IQ weerhoudt hem er echter niet van om een grote rol te spelen bij diverse belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis.

Zo vecht hij mee in Vietnam en ontmoet hij grootheden als Elvis en JFK. Tussen deze gebeurtenissen door komt hij eens in de zoveel jaar zijn grote liefde Jenny tegen.



Prachtig scenario


Op IMDb scoort de film een hele goede 8.8/10. Op Rotten Tomatoes scoort de film 71% onder de critici. Het publiek is een heel stuk enthousiaster met een goede 95%. "Eric Roth heeft een prachtig scenario gemaakt van een roman van Winston Groom, met evenveel aandacht voor het kleinste detail als voor het grote geheel.", zegt een van de critici.

"Forrest Gump is de feel-good-movie bij uitstek maar ook tevens een schitterende weergave van meerdere decennia die tezamen een roemruchte periode in de recente Amerikaanse geschiedenis vormen!" vertelt Lebarron op de site van MovieMeter. Daar scoort de film een mooie 4.16/5.





Vanaf dinsdag


Deze prachtige klassieker is vanaf dinsdag 15 augustus te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duistere horrorfilm 'Home for Rent' krijgt veel positieve geluiden
Films / Nieuws

Duistere horrorfilm 'Home for Rent' krijgt veel positieve geluiden

De van oorsprong Thaise film weet onder de horror-kijkers positieve geluiden los te maken. Kijk de film op Netflix of voeg hem toe aan je watchlist voor een later moment.

De film komt van regisseur Sophon Sakdaphisit, hij heeft ook afleveringen geregisseerd van The Stranded.

De film duurt een ruime twee uur en weet goede geluiden los te maken bij kijkers en recensenten. Stream hem bij Netflix.

Cast


In de film zien we Nittha Jirayungyurn, Sukollawat Kanarot, Penpak Sirikul, Thanyaphat Mayuraleela, Namfon Pakdee en Suphithak Chatsuriyawong.

Perfecte huurders


Een man denkt zijn huis te verhuren aan ogenschijnlijk perfecte huurders, maar in werkelijkheid zijn ze leden van een duistere sekte.

Ze terroriseren de huiseigenaar en zijn op zoek naar hun volgende prooi om te offeren. De man moet er alles aan doen om zijn gezin te beschermen.



Huiveringwekkende momenten


Momenteel zijn er nog geen scores op Rotten Tomatoes. Een van de critici weet wel het volgende over de film te vertellen, "'Home for Rent' is een hele goede horrorfilm. Het zit boordevol huiveringwekkende momenten en heeft een sterk gevoel van herkenbaarheid omdat het de zeer reële angst weerspiegelt om ouder te worden in deze volatiele economie."

Met nog net geen 1000 stemmen weet de film een aardige 6.8/10 neer te zetten op IMDb. Op MovieMeter zijn er ook nog niet veel reacties, kijker dvdcrusher zegt op de site over de film, "De film begint goed maar wordt dan een beetje rommelig omdat het verhaal opnieuw verteld wordt maar dan vanuit het oogpunt van een ander personage. Toch een heel verdienstelijke poging. 3,5 sterren.".



"Voor mij is deze nieuwe Netflix-toevoeging een enorme hit. Vooral vanwege de karakter gedreven verhaallijn en een plot dat op zeer onverwachte manieren evolueert en escaleert.", vertelt de recensent van Heaven of Horror in haar recensie.

Netflix


In voor een avond met een goede horrorfilm? Bekijk de film dan nu op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 5 nieuwe afleveringen online, van o.a. het spectaculaire 'Only Murders in the Building'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 5 nieuwe afleveringen online, van o.a. het spectaculaire 'Only Murders in the Building'

Het is weer tijd om mysteries op te lossen in een leuke week op Disney+.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Futurama (seizoen 11 - aflevering 4)



Verschijnt op: 14 augustus
Genre: Animatie / Avontuur / Komedie
Kijk op: Disney+

Synopsis: Philip J. Fry is een pizzabezorger die per ongeluk in 1999 ingevroren raakt en een millennium later op nieuwjaarsdag 2999 wordt ontdooid.





Only Murders in the Building (seizoen 3 - aflevering 3)



Verschijnt op: 15 augustus
Genre: Komedie / Criminaliteit / Drama
Kijk op: Disney+

Synopsis: Only Murders in the Building volgt drie vreemdelingen die een obsessie delen voor waargebeurde misdaadverhalen en er plotseling in verwikkeld raken als ze de mysterieuze dood van een buurman in hun flatgebouw in New York onderzoeken.





Mayans M.C. (seizoen 5 - aflevering 9)



Verschijnt op: 16 augustus
Genre: Criminaliteit / Drama / Thriller
Kijk op: Disney+

Synopsis: Ezekiel 'EZ' Reyes is een nieuw lid van Mayans M.C. die een nieuw leven moet opbouwen in een stad waar hij ooit de talentvolle jongen was met de Amerikaanse Droom binnen handbereik.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

13 augustus: Bleach: Thousand-Year Blood War (seizoen 2 - aflevering 6) - Animatie / Actie / Avontuur - De vrede raakt plots verstoord als alarmbellen door de Soul Society heen luiden. De bewoners verdwijnen zonder enig spoor en niemand weet wie hierachter zit.

14 augustus: Synduality Noir (seizoen 1 - aflevering 6) - Animatie / Actie - Avontuur - We schrijven het jaar 2242. Kanata wil een Drifter worden. Hij ontmoet Noir, een defecte Magus zonder herinneringen. Omdat Noir uitblinkt in het vechten tegen de Enders, kiest Kanata haar als partner en ontdekt hij wat ervoor nodig is om een Drifter te worden
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Last of Us'-ster Pedro Pascal bezoekt expositie over hemzelf en faalt
Series / Nieuws

'The Last of Us'-ster Pedro Pascal bezoekt expositie over hemzelf en faalt

De populariteit van de acteur is inmiddels zo groot dat men kunstexposities over hem maakt.

Hij rijgt het ene na het andere succes aan elkaar. Van de hoofdrol in Disney's The Mandalorian tot de hoofdrol in HBO's The Last of Us, Pedro Pascal is niet van het scherm weg te krijgen.

Al die populariteit heeft ervoor gezorgd dat mensen zowaar kunsttentoonstellingen over hem maken. Geïnteresseerd als hij was, heeft hij het alsnog voor elkaar gekregen om de galerij te bezoeken terwijl het gesloten was.

Dan maar een kiekje van buitenaf


In de galerij The Rhodes Gallery is momenteel een expositie te zien genaamd ADHD Hyper Fixation And Why It Looks Like I Love Pedro Pascal van kunstenares Heidi Gentle. Pascal besloot bij zijn ontdekking dat de galerie gesloten was, dan maar een foto te maken van buiten.

Een van de eigenaren van The Rhodes Gallery reageerde na het horen van het nieuws dat Pascal een vergeefs bezoek had gebracht met "We vinden het verschrikkelijk dat Pascal niet naar binnen kon. We zullen hem als excuus een cadeautje sturen."

Pascal gaat ondertussen door met hits scoren


Naast zijn indrukwekkende carrière op TV is Pascal momenteel ook bezig met de opnames van Gladiator 2, die tijdelijk stilliggen vanwege alle stakingen. Maar uiteraard kunnen fans hem ook weer zien als Joel in het tweede seizoen van The Last of Us.

Bekijk op instagram



Kijk nog eens alle afleveringen van The Last of Us op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Omelette du Fromage': iedereen herinnert zich deze briljante jaren 90-serie
Series / Nieuws

'Omelette du Fromage': iedereen herinnert zich deze briljante jaren 90-serie

Een geniale jongen en zijn nieuwsgierige zus zorgden voor chaos en hilariteit.

Het zal bij velen ontzettend warme herinneringen naar boven halen. In de jaren 90 kwam de zender Cartoon Network met een succesvolle reeks tekenfilms waaronder het hilarische Dexter's Laboratory.

De serie ging over de jongen genaamd Dexter, die in zijn kamer een geheim laboratorium had en aldaar allerlei experimenten uitvoerde. Zijn ouders wisten nergens van, maar zijn nieuwsgierige zus Dee Dee wist hem telkens in de problemen te brengen.

What a Cartoon!


De hilarische tekenfilm komt uit de succesvolle reeks What a Cartoon!. Cartoon Network besloot in de jaren 90 de tekenfilm nieuw leven in te blazen door talentvolle cartoonisten de kans te geven om korte tekenfilms in te zenden.

Waar de zender het eerst moest hebben van oude tekenfilms uit de jaren 50, zoals die van Hanna-Barbera (The Flintstones, Top Cat e.d.) zagen na het succesvolle initiatief van What a Cartoon een hele nieuwe lichting cartoons het levenslicht.

Nostalgie voor een hele generatie


Een greep uit de selectie van What a Cartoon! zijn series als The Powerpuff Girls, Johnny Bravo, Cow and Chicken en natuurlijk Dexter's Laboratory. Wie herinnert zich de bekende uitspraak "Omelette du fromage" niet nog?



In de aflevering probeerde Dexter in een verwoede poging Frans te leren, en bedacht een machine die hem tijdens zijn slaap Frans leerde door middel van het afspelen van een plaat. Er bleek echter een scheur in de plaat te zitten waardoor de plaat constant de inmiddels bekende uitspraak herhaalde.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze heftige oorlogsfilm moet je binnenkort gaan kijken op Netflix
Films / Video/clip/featurette

Deze heftige oorlogsfilm moet je binnenkort gaan kijken op Netflix

De film 'Fury' komt uit het jaar 2014 en heeft een speelduur van twee uur en veertien minuten. Als je deze indrukwekkende film nog niet gezien hebt, is het zeker een avondje film kijken waard.

David Ayer heeft de film geregisseerd. Ayer is ook bekend van zijn werk aan Suicide Squad, The Tax Collector en Harsh Time.

De film is losjes gebaseerd op ooggetuigenverslagen van Amerikaanse veteranen. De film oogt erg realistisch want een hoop elementen zijn gruwelijk in beeld en ledematen vliegen alle kanten op.

Sterke film met sterke cast


In Fury zien we een aantal grote namen teruggekomen. We zien Brad Pitt, Shia LaBeouf, Logan Lerman, Michael Pena, Jon Bernthal, Jim Parrack, Jason Isaacs en Xavier Samuel.

Missie


Tegen het einde van de Tweede Wereldoorlog leidt de snoeiharde sergeant Wardaddy van het Amerikaanse leger, een vijfkoppige crew.

Hun missie, in een Sherman tank een gevaarlijke missie voltooien in het hart van nazi-Duitsland. Zwaar in de minderheid, maar dat weerhoudt ze er niet van door te gaan.



Spannende actie en drama


Op IMDb pakt de film een hele goede 7.6/10. "Heel goede film! Het laat een realistisch beeld zien hoe het er vroeger (waarschijnlijk) heeft uitgezien. Actie en drama zit er goed in. Het einde is wat onrealistisch, maar zag er wel vet uit! Was cool om gezien te hebben.", zegt kijker JoeyKijktFilms bij MovieMeter. Daar scoort de film 3.61/5.

Bij Rotten Tomatoes scoort de film een gemiddelde van 80%, ook zeker niet verkeerd dus. "De actiescènes zijn zeker spannend, maar het zijn de rustigere momenten waarop de film duidelijk maakt dat oorlog een hel is, ongeacht aan welke kant je staat."



Op Netflix


Kijk de film op Netflix wanneer je zin hebt in een goede, indrukwekkende oorlogsfilm met veel actie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 leuke feitjes over 'Avatar: The Last Airbender' doen je nog versteld staan
Series / Nieuws

Deze 4 leuke feitjes over 'Avatar: The Last Airbender' doen je nog versteld staan

Ken jij al de oorspronkelijke (en verrassende) bedoeling voor het personage van Oom Iroh?

Met de nieuwe liveactionserie van Netflix in aantocht kijken veel oude fans weer terug naar de nostalgische animatieserie uit hun jeugd. Achter het verhaal van Aang, Katara, Sokka en Toph liggen nog veel geheimen. Hieronder vind je 4 grappige feitjes over Avatar: The Last Airbender, die jouw blik op de serie nog behoorlijk kunnen veranderen.

1. Oom Iroh als slechterik




De geliefde Oom Iroh is waarschijnlijk van vele kijkers de grote favoriet. Zijn wijsheid als mentor van Prins Zuko was een grote reden achter het succes van de serie.

Oorspronkelijk was het plan om Iroh een dubbelagent te laten zijn die Zuko zou verraden. Gelukkig lieten ze dit vallen, om zijn personage niet te bezoedelen. De emotionele impact daarvan zou te groot zijn geweest en had waarschijnlijk tot veel onvrede geleid onder de fans van de theeliefhebber.

2. De serie had bijna plaatsgevonden in een futuristische wereld




Doordrenkt met een voornamelijk Aziatische cultuur en bevolkt door volken als de Waterstammen, betoverde de wereld van Avatar kijkers met zijn oude en mystieke omgeving.

Oorspronkelijk hadden de makers eigenlijk bedacht om de serie duizenden jaren in de toekomst te plaatsen in een vergevorderde technologische wereld. Gelukkig werd dit idee verworpen om de focus te behouden op de mystieke stammen en excentrieke personages.

3. Het geheim van het meer Laogai




In de zeventiende aflevering van het tweede seizoen, 'Lake Laogai', zoekt Team Avatar Aang's trouwe bizon, Appa, die gevangen is genomen in een ondergrondse gevangenis onder het Meer Laogai.

Hoewel het meer een fictieve plek is, betekent 'Laogai' in het Mandarijn Chinees 'hervorming door arbeid'. In de jaren vijftig werden in de Volksrepubliek China dissidenten vaak in dergelijke faciliteiten gevangengezet.

4. Een romance tussen Katara en Zuko




Aan het einde van seizoen twee was er duidelijk een vonk tussen Prins Zuko en Katara. Dit was geen onbedoelde actie, want de makers wilden eigenlijk dat ze een paar werden.

Toch kozen ze ervoor dat Aang in het laatste seizoen zijn gevoelens aan Katara bekende en ze eindigden samen. Deze beslissing gaf Aang als de protagonist uiteindelijk het gelukkige einde dat hij verdiende, ondanks al het morren binnen het fandom.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spanning stijgt voor scifi-serie 'Invasion' seizoen 2
Series / Video/clip/featurette

Spanning stijgt voor scifi-serie 'Invasion' seizoen 2

Een buitenaardse invasie bedreigt in de spannende scifi-serie onze planeet.

Na de teleurstelling van Secret Invasion op Disney+ is Apple TV+ aan zet met het tweede seizoen van Invasion. Nu heeft Apple TV een nieuwe blik achter de schermen vrijgegeven bij de opnamen van de scifi-serie.

Televisiemakers Simon Kinberg en David Weil staan aan het roer van de spannende scifi-serie, waarin buitenaardse wezens de aarde aanvallen.

Plot


De Apple-serie is een meeslepende scifi-serie die gebaseerd is op de bekende roman 'War of the Worlds' van H.G. Wells uit 1898. Het verhaal volgt een buitenaardse invasie vanuit verschillende perspectieven over de hele wereld.

Via verschillende verhaallijnen wordt getoond hoe de aliens op verschillende continenten landen en de menselijke bevolking daar volstrekt overvallen.

Cast


In Invasion spelen onder andere Golshifteh Farahani, Shioli Kutsuna, India Brown, Billy Barratt, Paddy Holland en Tara Moayedi de hoofdrollen.



Voor seizoen 2 komen Enver Gjokaj, Nedra Marie Taylor en Naian González Norvind erbij.

Release


Vanaf 23 augustus 2023 zal de eerste aflevering van Invasion seizoen 2 uitkomen bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.