search
'Gotham' maakt niet dezelfde fouten in nieuw seizoen

'Gotham' maakt niet dezelfde fouten in nieuw seizoen

Ben McKenzie heeft flink wat te zeggen over het eerste seizoen.

Jim Pedd

Het eerste seizoen van Gotham maakte genoeg fouten. Hoofdrolspeler Ben McKenzie is het daar wel mee eens en noemde het eerste seizoen van de show van Fox een "fout". Maar: volgens de acteur hebben de makers geleerd van hun fouten en zal het tweede seizoen een stuk beter zijn. Het villain-of-the-week format zal bijvoorbeeld ophouden.


"Ik denk dat we relatief vroeg een fout maakten, toen we telkens probeerden een schurk te introduceren en hem binnen diezelfde aflevering weer af te handelen," begon McKenzie. "We vinden hem, stuurden 'm naar Arkham of wat dan ook. Dat was een fout en dat hadden we nooit moeten doen."

"We kregen oorspronkelijk 16 afleveringen, zouden een pauze hebben en de rest afmaken. Maar toen kwamen we terug en hadden we zes extra afleveringen. Het is moeilijk voor het publiek om zoveel veranderingen met betrekking tot wanneer de serie uitgezonden wordt, te blijven volgen. Maar het publiek wil deze mensen begrijpen en met ze leven, zitten en van hen genieten. Of ze nou goed of slecht zijn, ze zijn onderhoudend. Dus dat is wat we doen in het tweede seizoen. Ik denk dat het precies wordt wat de fans willen zien."

Of men nou afstapt van het idee om elke aflevering een nieuwe schurk te introduceren of niet, er staan er een boel gepland voor dit seizoen: Clayface, the Mad Hatter, Mr. Freeze, Hugo Strange, Tommy Elliot, mogelijk de Court of Owls en zelfs de Joker.

Aanbevolen artikelen