search
Deze spectaculaire gladiatoren film stream je nu bij Netflix
Films / Nieuws

Deze spectaculaire gladiatoren film stream je nu bij Netflix

'Gladiator' heeft een hoop prijzen binnen weten te slepen. De belangrijkste hiervan is waarschijnlijk wel de Oscar voor de beste film van het jaar. Stream de film vanaf woensdag 16 augustus bij Netflix.

De film van regisseur Ridley Scott heeft een speelduur van ruim tweeëneenhalf uur. Scott is niet alleen bekend van deze grote film maar ook van The Martian, Alien en Hannibal.

Vanaf vrijdag 22 november 2024 krijgen we van regisseur Scott, vierentwintig jaar na deze eerste film, Gladiator 2 te zien in de bioscopen.

Geniale cast


In deze geweldige film zien we Russell Crowe als generaal Maximus, hij wist hiervoor de Oscar in de wacht te slepen voor beste mannelijke hoofdrol. Joaquin Phoenix vertolkt de rol van keizer Commodus, hij was hiervoor genomineerd voor een Oscar voor beste mannelijke bijrol.

De cast bestaat verder uit onder meer Connie Nielsen, Oliver Reed, Richard Harris, Djimon Hounsou, David Schofield, Spencer Treat Clark en John Shrapnel.

Gladiatoren


Rond het jaar 180 ziet Romeins keizer Marcus Aurelius zijn einde naderen en wijst zijn trouwe generaal Maximus aan als zijn opvolger. Zoon Commodus doodt daarop zijn vader en laat Maximus arresteren. Commodus laat de beste strijders vechten om het volk te vermaken.Een van deze gladiatoren is de tot slaaf gedegradeerde Maximus. Hij weet zich te verheffen tot de held van het volk. Zijn doel is de beste gladiator aller tijden te worden om zich zo te wreken op keizer Commodus en om terug te keren naar zijn gezin.

Een van de beste films


De film scoort een erg mooi cijfer op IMDb, daar pakt hij een 8.5/10. Gemiddeld scoort de film op Rotten Tomatoes 84%, een van de critici zegt het volgende over de film. "De echte ster van de film is regisseur Ridley Scott, die je meevoert van het comfort van je stoel naar de duisternis die Rome was.""Voor mij tot op de dag van vandaag een van de beste (historische) oorlogsfilms die ik al vele malen heb gezien en nog steeds goed blijf vinden. De openingsscène begint al als een meesterwerk met de veldslag tegen de Germanen.", vertelt Ruby2208 op MovieMeter waar de film een 4.19/5 scoort.

Netflix


Vanaf woensdag 16 augustus kan je bij Netflix de geweldige film streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen