search
Kit Harington kreeg compleet verkeerd script voor 'Game of Thrones': showrunner had dikke lol
Series / Nieuws

Kit Harington kreeg compleet verkeerd script voor 'Game of Thrones': showrunner had dikke lol

De showrunners namen de acteur flink in de maling met een gruwelijk scenario.

George R.R. Martins Song of Ice and Fire kent werkelijk de meest afgrijselijke martelingen en doden. Dit betreft echter overwegend bijfiguren en geen hoofdrolspelers. Het zou immers te bewerkelijk zijn om een hoofdpersoon seizoenen lang uitgebreid te moeten schminken.

Hoofdrolspelers in de maling nemen kan natuurlijk wel. Harington kreeg op een gegeven moment een fop-scenario waarin hij gruwelijk verminkt zou worden. In het boek 'Inside HBO's Game of Thrones: Seasons 1 & 2' van Bryan Cogman vertelden Benioff en Weiss hoe ze dit aanpakten.

Gesmolten huid


Het betrof hier aflevering 8 van het eerste seizoen, getiteld The Point End. Hierin werd een brand in kasteel Zwart omschreven en een van de slachtoffers blijkt Jon Snow. In het scenario stond het volgende te lezen: "We zien dat Jons haar tot aan de scalp verbrand is, de huid aan de bovenkant van zijn gezicht is gesmolten door de hitte. Hij glanst door de brandblaren en het wondvocht".

Te 'Harry Potter-achtig'


Deze nepscène werd vervolgens aan Harington gepresenteerd als een beslissing van bovenaf. De showrunners maakten hem wijs dat hogerhand Jon Snows verhaallijn te 'Harry Potter-achtig' vond en er iets stevigers van wilden maken.

De grap was volgens de showrunners goed gelukt omdat dit voor de acteur als een verrassing kwam. Harington had zich tot die tijd veilig gevoeld daar zijn personage een relatief onbelangrijke underdog was binnen het verhaal. Toen eenmaal duidelijk werd dat de scène nooit gefilmd zou worden reageerde hij sportief en bleef hij 'unburnt' net zoals Daenerys dat was.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen