search

Ons nieuws van maandag 14 augustus 2023

Hommeles bij 'The A-Team'! Mr. T eiste een helicopter om onmiddellijk van de set te worden gehaald
Series / Featured

Hommeles bij 'The A-Team'! Mr. T eiste een helicopter om onmiddellijk van de set te worden gehaald

Mr. T speelde de rol van B.A. Baracus, maar was niet altijd in zijn hum op de set.

The A-Team was de absolute seriehit van de jaren 80. In de serie werden vier voormalige militairen achtervolgd voor een misdaad die ze niet hadden gepleegd en beleefden zij ondertussen allemaal spannende avonturen. Toch was het ondanks het grote succes niet alleen maar koek en ei achter de schermen.

In het vierde seizoen was er een moment waarop Mr T., die de rol van B.A. Baracus speelde, van plan was om de serie te verlaten. Tijdens het filmen van de seizoenpremière was Mr T. er plots helemaal klaar mee.

Cruiseship


Tijdens het opnemen van de eerste aflevering van het seizoen op een cruiseschip, gooide hij de handdoek in de ring. De reden bleek een defecte airconditioner in zijn kamer te zijn. Midden tijdens de opnames eiste Mr T. een helikopter om mee terug naar huis te vliegen.

Niet lang daarna belde hij de producenten van de serie met een hele lijst met eisen. Gelukkig voor The A-Team-fans kon men de zaken nog gladstrijken en kwam men tot een compromis zodat Mr T. zijn rol als B.A. voortzette. De ruzie tussen George Peppard en Mr T. werd hierdoor overigens allemaal maar groter, zie hier.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De geruchten worden steeds sterker: gaat de vrouw van Prins Harry, Meghan Markle, terugkeren als actrice?
Series / Nieuws

De geruchten worden steeds sterker: gaat de vrouw van Prins Harry, Meghan Markle, terugkeren als actrice?

De geruchten rondom een eventuele terugkeer van Meghan Markle als actrice zwellen aan.

De serie Suits wordt internationaal nog altijd zeer goed bekeken op Netflix. Veel van het succes van de serie is natuurlijk te danken aan de deelname van Meghan Markle.

Markle, tegenwoordig de hertogin van Sussex, verscheen in 108 afleveringen van de serie voordat ze in 2017 vertrok en met prins Harry trouwde.

Acteercarrière?


Nu ze door de strubbelingen in het Britse Koningshuis niet meer als echte 'royal' actief is, gaat het gerucht dat het hervatten van haar acteercarrière echt wel een optie is.

Eerder werd door het Hollywood-agentschap WME begin dit jaar gesteld: "Acteren zal geen aandachtsgebied zijn, Meghan Markle zal niet terugkeren voor de camera en zal haar carrière als actrice niet hervatten".

Geruchten


Er doen inmiddels geruchten de ronde dat Markle misschien van gedachten is veranderd. "Dat is allemaal in een klap veranderd met het hernieuwde succes van Suits", aldus een senior studiomanager.

Bekijk op instagram


"Houd van haar of haat haar, mensen kunnen geen genoeg van haar krijgen en haar adviseurs bij WME zijn zich er volledig van bewust dat ze nu A-List-sized salarissen kan krijgen voor alle film- of tv-projecten waarin ze wil optreden."

Verzilveren


"Haar adviseurs vertellen haar dat ze nog nooit in een betere positie is geweest om haar roem te verzilveren met nieuwe projecten voor de camera, gezien de ongelooflijke vraag van fans om haar oude show 'Suits' te zien."

Zie haar schitteren in Suits op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opnames 'Stranger Things' werden stilgelegd door onverwachte actie van een van de sterren
Series / Nieuws

Opnames 'Stranger Things' werden stilgelegd door onverwachte actie van een van de sterren

De scène die er tot grote ergernis van zowel de overige castleden als de crew maar niet kwam.

Het Netflix-paradepaardje Stranger Things staat bekend om de uitstekende chemie die de hoofdrolspelers met elkaar hebben. Hoewel David Harbour als Jim Hopper van een andere generatie is, staat dit een goede band niet in de weg.

Hopper is politiechef in het stadje Hawkins waar het verhaal zich grotendeels afspeelt. Hij ontwikkelt vaderlijke gevoelens voor Eleven (Millie Bobby Brown). Op een bepaald moment wil hij Mike (Finn Wolfhard) weghouden van Eleven nadat de twee romantische gevoelens voor elkaar krijgen. Deze scène leek er even niet te komen doordat Harbour niet door zijn tekst heen kwam en vrijwel een hele draaidag verspilde.

Iedereen flink pissig


In een interview met BBC1 kijkt Harbour terug op de draaidag in kwestie. In seizoen 3 verzint Hopper de smoes dat Mike's oma ziek is en dat hij dringend naar haar toe moet.

Harbour: "De zin 'het is je oma' wilde maar niet lukken. Het eerste half uur vonden mijn collega's en de crew het nog grappig, maar daarna niet meer. Ik heb de opnames stilgelegd, ongelooflijk. We moesten doorwerken terwijl het eigenlijk al lunchpauze was, dus iedereen was flink pissig op me. Uiteindelijk kostte dit vrijwel een draaidag".

Stranger Things kun je zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit feit over 'The Big Bang Theory'-hoofdpersonen zat goed verstopt in de serie
Series / Featured

Dit feit over 'The Big Bang Theory'-hoofdpersonen zat goed verstopt in de serie

De komedie heeft door de seizoenen heen diverse aanwijzingen verstopt.

Een belangrijk thema van The Big Bang Theory is natuurlijk opgroeien en volwassen worden. De serie liep van 2007-2019 en de leeftijden van de personages speelden stuk voor stuk een rol in hun verhaal.

Middels verjaardagen, sterrenbeelden en een aantal hints door de serie heen kunnen we achterhalen hoe oud onze nerds (en Penny!) zijn. Hieronder worden bij benadering de leeftijden onthuld van Sheldon en de rest van de vriendengroep.

Sheldon


Sheldon is geboren op 26 februari 1980. Wanneer de serie begint is hij dus 27 jaar oud. Hij maakt de middelbare school op de leeftijd van 11 jaar af, studeert af aan de universiteit op de leeftijd van 16 en krijgt zijn PhD als 24-jarige. Aan het einde van de serie is hij 39.

Amy


In seizoen 3 wordt Amy vast castlid en haar verjaardag is op 17 december 1979. Aan het einde van de serie, wanneer zij met Sheldon de Nobelprijs wint is Amy 38/39 jaar oud.

Leonard


Leonard is een aantal maanden jonger dan Sheldon daar hij op 17 mei 1980 is geboren. Net als Sheldon kreeg hij zijn PhD op de leeftijd van 24, en wanneer hij aan het einde van de serie met Penny trouwt, is hij rond de 38.

Penny


Aan het begin van de serie weten we dat Penny van sterrenbeeld boogschutter is. Later leren we dat ze haar opleiding niet heeft afgemaakt, wat impliceert dat ze wat jonger is dan de rest. Dit blijkt te kloppen aangezien Penny is geboren op 2 december 1985. Aan het begin van de serie is zij dus 21 jaar oud.

Raj


Raj is de op een na jongste: hij is geboren op 6 oktober 1981. Hij is afgestudeerd aan de universiteit van Harvard en werkt samen met Sheldon opdat zijn werkvisum niet verloopt. Raj is aan het einde van de serie 37.

Howard


Howie's verjaardag wordt niet onthuld in de serie, maar we leren wel dat hij in 1981 is geboren, dus hij is 25/26 wanneer het verhaal start. Tegen het einde van de serie is hij een getrouwde man van ongeveer 37 met twee kinderen.

Bernadette


Bernie's geboortedatum wordt niet vermeld in de serie. Wel komen we er achter dat zij meedeed aan een missverkiezing in 1999, en dat zij toen 18 jaar oud was. Dit maakt haar ongeveer 23 tegen de tijd dat zij in de Cheesecake Factory komt werken en 33 tegen het einde van de serie.

Het tijdsverloop en de subtiele informatie geven een redelijke indicatie van de leeftijden. Ook boden de leeftijden een indicatie wat betreft de fases waarin de hoofdpersonen zich bevonden gedurende hun vrolijke avonturen.

The Big Bang Theory kun je in zijn geheel bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze vergeten Marvel-serie overtreft de bekende series van de MCU
Series / Nieuws

Deze vergeten Marvel-serie overtreft de bekende series van de MCU

Het is een doodzonde dat iedereen dit meesterwerk van Marvel is vergeten.

Vijf jaar geleden kwam Marvel uit met een gloednieuwe serie. Helaas is deze in de jaren daarna langzaam maar zeker vergeten, terwijl het misschien wel één van de beste MCU-series is.

Ondanks dat fans Cloak & Dagger totaal zijn vergeten, is de serie nog steeds de moeite waard om te kijken.

Cloak & Dagger


Tyrone Johnson (Aubrey Joseph) en Tandy Bowen (Olivia Holt) krijgen onbedoeld hun lichte en donkere krachten door een explosie van het Roxxon Gulf-platform. Acht jaar later komt het duo weer bij elkaar, waardoor hun krachten geactiveerd worden.De twee seizoenen van Cloak & Dagger zijn veel meer dan twee tieners die hun krachten uittesten. De serie is namelijk heel erg verbonden met de rest van de MCU.

Dit hebben we ergens anders ook al gezien


Het is heel erg indrukwekkend om te zien hoeveel verbindingen Cloak & Dagger heeft met de rest van de MCU.

Roxxon was namelijk in Agent Carter onderdeel van de Council of Nine, een illegaal kartel dat de wereldeconomie manipuleert. Ook geeft Cloak & Dagger een knipoog naar Luke Cage, Daredevil, Agents of SHIELD, Iron Fist, Doctor Strange en zelfs Iron Man.

Bekijk hieronder een interview met de cast en stream Cloak & Dagger op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' seizoen 2: het nieuwste castlid speelt deze Targaryen-bastaard
Series / Nieuws

'House of the Dragon' seizoen 2: het nieuwste castlid speelt deze Targaryen-bastaard

De Targaryens breiden uit op zoek naar nieuwe drakenrijders in de Drakendans.

Aan het einde van seizoen 1 zagen we de eerste draak sneuvelen in de onderlinge strijd van de Targaryens. Eerder gaf George R.R. Martin al aan dat het verhaal van House of the Dragon zal laten zien hoe de Targaryen-dynastie van binnenuit verwoest wordt.

Redanian Intelligence bericht nu dat er een nieuw castlid is toegetreden. Het betreft de acteur Robert Rhodes. Zijn rol zal naar verluidt die van Zilveren Denys worden, een bastaardkind van een van de Targaryen-heersers.

Wilde draken


Op zich is dit begrijpelijk. We wisten immers al dat in Westeros een aantal wilde draken leeft, en de bastaardkinderen zouden door hun 'drakenbloed' uitermate geschikt zijn om draken te berijden.

In het boek claimt Zilveren Denys een afstammeling te zijn van koning Maegor I Targaryen. Hoewel dit nooit bewezen wordt is Denys' karakteristieke zilveren haar een indicatie dat hij verwant is aan het oude Valyria. Hij doet een poging om een van de wilde draken te claimen in Vuur en Bloed, en de verwachting is dat deze gebeurtenis te zien zal zijn in het tweede seizoen.

Het tweede seizoen van de serie zal acht afleveringen hebben en wordt in de loop van 2024 verwacht. House of the Dragon is te zien op HBO Max.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De opvallende vervolgcarrière van de cast van 'Buffy the Vampire Slayer'
Series / Featured

De opvallende vervolgcarrière van de cast van 'Buffy the Vampire Slayer'

De serie 'Buffy the Vampire Slayer' bevat opvallend veel acteurs die nadien nog de nodige grote rollen hebben gespeeld.

Buffy the Vampire Slayer was aan het einde van de jaren 90 een zeer populaire serie. Hoe is het de hoofdrolspelers van destijds eigenlijk vergaan en hoe maken zij het nu?

Sarah Michelle Gellar


De rol van Buffy werd gespeeld door de ster van de serie, Sarah Michelle Gellar. Gellar speelde tijdens en na Buffy the Vampire Slayer nog in een aantal grote films, waaronder Cruel Intentions, Scream, I Know What You Did Last Summer, The Grudge en Scooby-Doo. Opvallend veel typecasting dus voor Gellar in de filmwereld.

Recentelijker speelde ze in de horrorserie Wolf Pack en in de komedie Do Revenge.

Alyson Hannigan


Hannigan speelde Buffy's beste vriendin Willow en zij heeft na Buffy the Vampire Slayer een grote carrière.

Zo speelde zij in de American Pie-filmserie en had zij ook een vaste rol in de sitcom How I Met Your Mother. Verder speelde ze bijvoorbeeld ook in de komedieserie Outmatched.

Bekijk op instagram


Nicholas Bredon


Bredon speelde Xander Harris, dat had best wat voeten in de aarde want hij moest maar liefst 4x auditie doen voordat hij uiteindelijk de rol kreeg. Na de serie speelde hij niet alleen veel in het theater maar ook in series als Criminal Minds en Shonda Rhimes' Private Practice.

Michelle Trachtenberg


Trachtenberg heeft ook de nodige grote rollen gehad, zo speelde zij in de films Euro Trip en 17 Again en de tv-serie Gossip Girl.

David Boreanaz


Boreanaz speelde de vampier Angel, die ook een relatie met Buffy kreeg. Dit personage was zo populair dat de makers van de serie besloten een spin-off over hem te maken, Angel.

Bekijk op instagram


Ook speelde hij lang de rol van een FBI-agent in Bones.

Opvallend


Best opvallend dus hoe goed de personages uit Buffy the Vampire Slayer hun carrière op zo een opvallende manier hebben weten voort te zetten.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Britse crimeserie 'Top Boy' komt tot een bruut einde in nieuwe trailer Netflix
Series / Trailer

Britse crimeserie 'Top Boy' komt tot een bruut einde in nieuwe trailer Netflix

In de trailer wordt gehint naar de gewelddadige finale van de misdaadserie.

Het laatste seizoen van de Britse misdaadserie Top Boy is in aantocht op Netflix, die recentelijk een brute trailer vrijgaf. In de serie volgen we meerdere mensen in de Engelse onderwereld, die tot een spannende, laatste confrontatie lijken te komen.

Netflix blies nieuw leven in de oudere misdaadserie in 2017, waarna er in 2019 en 2022 twee nieuwe seizoenen volgden. Met dit 'derde' seizoen eindigt het verhaal, wat in feite het vijfde seizoen zou moeten heten.

Plot


De synopsis van de algehele serie luidt: "Een bloeiende maar ondergrondse drugshandel staat onder leiding van Dushane en zijn vriend Sully om de rijkste mannen van het blok te worden, en de partners gaan in zee met drugsbaas Raikes om hun droom te verwezenlijken."

De synopsis gaat verder: "Rivaliteit met Kamale en zijn bende leidt ertoe dat hun lening van Raikes wordt gestolen, en ze zweren wraak. De dertienjarige Ra'Nell raakt geleidelijk betrokken bij de bende en de drugshandel als zijn moeder Lisa instort en in het ziekenhuis wordt opgenomen - met verwoestende gevolgen."

Te zien


De eerdere seizoenen van Top Boy, waaronder de originele seizoenen onder de naam Top Boy: Summerhouse, zijn nu al te vinden op Netflix.Op 7 september zal het laatste seizoen van Top Boy worden gepubliceerd bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'Mech Cadets'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Mech Cadets'

Verrassend spannende serie met een animatiestijl die misschien niet iedereen zal kunnen bekoren.

Regie: Tohru Patrick Awa | Cast (stemmen): Daniel Dae Kim (General Aiden Park), Aparna Brielle (Ava Patel), Victoria Grace (Olivia Park), Scott Whyte (Sgt. Stanchie), Brandon Soo Hoo (Stanford Yu), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 19-30 minuten | Jaar: 2023

De animatieserie Mech Cadets is gebaseerd op het populaire stripverhaal met dezelfde titel en heeft dus al de nodige fans klaar zitten. Gelukkig is dat voor de makers geen reden om zich er makkelijk vanaf te maken. Zij doen hun best met een spannend script en een goede cast, met niemand minder dan Daniel Dae Kim in een van de hoofdrollen. Opmerkelijk genoeg roept de animatie wel een belangrijke vraag op: is dit uit creatieve of budgettaire overwegingen zo gedaan?

De animatiestijl valt gelijk op. Het gladgestreken, detailloze geheel en de fletse kleuren doen direct denken aan rotoscopie. Geen vreemde keuze gezien het sciencefictiongenre. Maar door het beperkte aantal beeldjes per seconde zijn de bewegingen houterig als die van stopmotion, wat zorgt voor een gek contrast. Bij wat oudere kijkers zal dit ongetwijfeld voor nostalgie zorgen, maar de jonge doelgroep zal dit wellicht minder waarderen. In vergelijking met de vloeiende 3D-animatie die de meeste hedendaagse jeugdfilms- en series kenmerkt zou deze stijl goedkoop kunnen overkomen.

Het hoe of waarom van de animatiestijl wordt gelukkig al gauw vergeten, want het verhaal is superspannend. De kwaliteit van de serie doet vermoeden dat de makers voor deze vorm van animatie hebben gekozen om andere redenen dan bezuinigingen of gemakzucht. Mech Cadets heeft onderhoudende verhaallijnen en boeiende personages met realistische achtergronden en waagt zich aan grote vraagstukken omtrent goed en kwaad. Aanvankelijk is het concept nogal moeilijk te begrijpen, wat waarschijnlijk de reden is dat de eerste aflevering aanzienlijk langer duurt dan de rest.

Robo's zijn de reusachtige robots die zonder uitleg uit de ruimte op aarde neerdalen om de mensheid te helpen vechten tegen buitenaardse monsters. Elke robo smeedt in een oogwenk een onverbrekelijke band met een mens door er een uit te kiezen zoals een kind in een dierenwinkel een hamster uitkiest. Deze uitverkorene mag vervolgens in de robot plaatsnemen om deze tijdens gevechten te dragen als een pak. Wanneer de mensen zich in de robots bevinden ziet de wereld er totaal anders uit, om de verwarring compleet te maken.

Dit vergezochte idee is natuurlijk gebaseerd op de welbekende kinderfantasie om een robotvriendje te hebben, liefst een die alleen van jou houdt en van niemand anders. Vandaar dat er in de serie een gehele basis bestaat waar training wordt gegeven aan potentiële robotpiloten en alles draait om uitgekozen worden door een robo, wanneer er eentje komt.

Om het nut van de robo's te verdedigen wordt continu benadrukt wat er zo belangrijk is aan vechten met een robotjas uit de ruimte, in plaats van bijvoorbeeld door mensen gemaakte robots. De makers slagen erin de kijker daar uiteindelijk van te overtuigen. Sympathiek detail is dat de robots, ogenschijnlijk genderloos, worden aangesproken met voornaamwoord 'hen'.

Qua diversiteit zit de serie over het algemeen goed in elkaar. Het personage Frank Olivetti is bijvoorbeeld geen cliché gehandicapte, maar een jongen die durft aan te geven dat hij eigenlijk liever zonder kunstbeen en in plaats daarvan op krukken door het leven gaat. Kinderen die dit gevoel delen kunnen zich fijn gerepresenteerd achten. En dat robo Thunderwrecker Frank uitkiest vanwege zijn deels mechanische lichaam is zeer liefdevol.

De stem van Frank is trouwens die van acteur Josh Sundquist, die zelf een been mist. Hulde dat voor elk personage de juiste acteur is gekozen en dat geen enkel personage van kleur stiekem door een blanke acteur van een stem is voorzien. Hoofdpersoon Stanford Yu's moeder spreekt hier en daar zelfs Kantonees. Ondanks de futuristische aankleding zeer uit het leven gegrepen personages.

De serie bevat voldoende actie. Geen aaneengesloten klappenfeest, maar inventief en toegespeeld op de individuele karakters. Dat er bij het selecteren van de piloten vooral gekeken wordt naar vechttalent en fysiek uithoudingsvermogen is aannemelijk, al zou het in het kader van de uitgesproken personages de robo's niet misstaan ook op inhoud te kiezen. De robots leven, maar hebben minder persoonlijkheid dan hun piloten. Waar ze vandaan komen blijft een mysterie, wellicht leert de kijker de robo's beter kennen in een eventueel vervolgseizoen, dat de serie dik verdient.

★★★☆☆

Mech Cadets is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze spectaculaire gladiatoren film stream je nu bij Netflix
Films / Nieuws

Deze spectaculaire gladiatoren film stream je nu bij Netflix

'Gladiator' heeft een hoop prijzen binnen weten te slepen. De belangrijkste hiervan is waarschijnlijk wel de Oscar voor de beste film van het jaar. Stream de film vanaf woensdag 16 augustus bij Netflix.

De film van regisseur Ridley Scott heeft een speelduur van ruim tweeëneenhalf uur. Scott is niet alleen bekend van deze grote film maar ook van The Martian, Alien en Hannibal.

Vanaf vrijdag 22 november 2024 krijgen we van regisseur Scott, vierentwintig jaar na deze eerste film, Gladiator 2 te zien in de bioscopen.

Geniale cast


In deze geweldige film zien we Russell Crowe als generaal Maximus, hij wist hiervoor de Oscar in de wacht te slepen voor beste mannelijke hoofdrol. Joaquin Phoenix vertolkt de rol van keizer Commodus, hij was hiervoor genomineerd voor een Oscar voor beste mannelijke bijrol.

De cast bestaat verder uit onder meer Connie Nielsen, Oliver Reed, Richard Harris, Djimon Hounsou, David Schofield, Spencer Treat Clark en John Shrapnel.

Gladiatoren


Rond het jaar 180 ziet Romeins keizer Marcus Aurelius zijn einde naderen en wijst zijn trouwe generaal Maximus aan als zijn opvolger. Zoon Commodus doodt daarop zijn vader en laat Maximus arresteren. Commodus laat de beste strijders vechten om het volk te vermaken.Een van deze gladiatoren is de tot slaaf gedegradeerde Maximus. Hij weet zich te verheffen tot de held van het volk. Zijn doel is de beste gladiator aller tijden te worden om zich zo te wreken op keizer Commodus en om terug te keren naar zijn gezin.

Een van de beste films


De film scoort een erg mooi cijfer op IMDb, daar pakt hij een 8.5/10. Gemiddeld scoort de film op Rotten Tomatoes 84%, een van de critici zegt het volgende over de film. "De echte ster van de film is regisseur Ridley Scott, die je meevoert van het comfort van je stoel naar de duisternis die Rome was.""Voor mij tot op de dag van vandaag een van de beste (historische) oorlogsfilms die ik al vele malen heb gezien en nog steeds goed blijf vinden. De openingsscène begint al als een meesterwerk met de veldslag tegen de Germanen.", vertelt Ruby2208 op MovieMeter waar de film een 4.19/5 scoort.

Netflix


Vanaf woensdag 16 augustus kan je bij Netflix de geweldige film streamen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kit Harington kreeg compleet verkeerd script voor 'Game of Thrones': showrunner had dikke lol
Series / Nieuws

Kit Harington kreeg compleet verkeerd script voor 'Game of Thrones': showrunner had dikke lol

De showrunners namen de acteur flink in de maling met een gruwelijk scenario.

George R.R. Martins Song of Ice and Fire kent werkelijk de meest afgrijselijke martelingen en doden. Dit betreft echter overwegend bijfiguren en geen hoofdrolspelers. Het zou immers te bewerkelijk zijn om een hoofdpersoon seizoenen lang uitgebreid te moeten schminken.

Hoofdrolspelers in de maling nemen kan natuurlijk wel. Harington kreeg op een gegeven moment een fop-scenario waarin hij gruwelijk verminkt zou worden. In het boek 'Inside HBO's Game of Thrones: Seasons 1 & 2' van Bryan Cogman vertelden Benioff en Weiss hoe ze dit aanpakten.

Gesmolten huid


Het betrof hier aflevering 8 van het eerste seizoen, getiteld The Point End. Hierin werd een brand in kasteel Zwart omschreven en een van de slachtoffers blijkt Jon Snow. In het scenario stond het volgende te lezen: "We zien dat Jons haar tot aan de scalp verbrand is, de huid aan de bovenkant van zijn gezicht is gesmolten door de hitte. Hij glanst door de brandblaren en het wondvocht".

Te 'Harry Potter-achtig'


Deze nepscène werd vervolgens aan Harington gepresenteerd als een beslissing van bovenaf. De showrunners maakten hem wijs dat hogerhand Jon Snows verhaallijn te 'Harry Potter-achtig' vond en er iets stevigers van wilden maken.

De grap was volgens de showrunners goed gelukt omdat dit voor de acteur als een verrassing kwam. Harington had zich tot die tijd veilig gevoeld daar zijn personage een relatief onbelangrijke underdog was binnen het verhaal. Toen eenmaal duidelijk werd dat de scène nooit gefilmd zou worden reageerde hij sportief en bleef hij 'unburnt' net zoals Daenerys dat was.

Game of Thrones kun je zien op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Plotselinge wending in 'Only Murders in the Building' met de mogelijke dood van een hoofdpersonage
Series / Nieuws

Plotselinge wending in 'Only Murders in the Building' met de mogelijke dood van een hoofdpersonage

Deze potentiële dood van een geliefd hoofdpersonage zal iedereen versteld doen staan.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Natuurlijk worden er mensen vermoord in Only Murders in the Building. Dat wordt letterlijk verklapt in de titel, maar toch zal deze potentiële dood iedereen naar adem laten snakken. Zou dit werkelijk zo slecht kunnen aflopen?

In seizoen 3 probeert het iconische trio van Charles Haden Savage (Steve Martin), Oliver Putman (Martin Short) en Mabel Mora (Selena Gomez) opnieuw een complex mysterie op te lossen.

Een complexe moord


Het is aan hen om te ontdekken wie de bekende acteur Ben Glenroy (Paul Rudd) heeft vermoord. Dit blijkt niet zo simpel, aangezien de acteur heel wat vijanden heeft gemaakt tijdens Olivers nieuwe toneelstuk Death Rattle.Er is geen twijfel over mogelijk dat de moordenaar van Ben onthuld gaat worden, maar er is nog een ander mysterie dat veel zorgwekkender is.

Een slechte gezondheid


Oliver is namelijk in een slechte staat na zijn toneelstuk en kampt met ernstige gezondheidsproblemen. Zou dit het einde kunnen betekenen voor de altijd optimistische Oliver?

Bekijk hieronder de trailer en stream Only Murders in the Building op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Volgens 'Yellowstone'-ster wordt seizoen 5 een gruwelijk "bloedbad"
Series / Nieuws

Volgens 'Yellowstone'-ster wordt seizoen 5 een gruwelijk "bloedbad"

Yellowstone is nog nooit zo gruwelijk geweest als seizoen 5 deel 2.

De Yellowstone-franchise is niet bang voor wat bloed. De franchise laat in zowel Yellowstone als de twee prequel-series de meest gruwelijke doden zien, maar volgens Yellowstone-ster Wes Bentley spant seizoen 5 de kroon.

Wes Bentley speelt Jamie Dutton, de geadopteerde zoon van John (Kevin Coster). Jamie is een moreel grijs personage dat vijandige relaties heeft met anderen en zelfs een moord heeft gepleegd.

Heel veel bloed


Als er dus iemand is die weet hoe bloederig het vervolg gaat worden, is dat Bentley wel. Hij vertelde aan TVLine dat het eerste gedeelte van seizoen 5 redelijk ingetogen is. Deel 2 is echter het totaal omgekeerde.Bentley vertelde namelijk dat seizoen 5 deel 1 een "ander soort intensiteit" heeft dan andere seizoenen. Dit heeft dan ook de mogelijkheid gegeven voor een "waanzinnig bloedbad".

Grote spanningen


Eén ding is in ieder geval zeker: deel 2 gaat het meest intense en heftige deel van de hele serie worden.

Bekijk hieronder de beste momenten van Jamie en stream Yellowstone op Amazon.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er zijn nog genoeg verhalen voor Cumberbatch's 'Sherlock' seizoen 5
Series / Nieuws

Er zijn nog genoeg verhalen voor Cumberbatch's 'Sherlock' seizoen 5

Een verfilming van dit Sherlock verhaal zou voor een onvergetelijk seizoen zorgen.

Helaas eindigde BBC’s Sherlock met een aantal overgeslagen verhalen. De superdetective van Benedict Cumberbatch zou eventueel deze verhalen alsnog kunnen verfilmen.

Sir Arthur Conan Doyle schreef 56 korte verhalen over de geliefde detective. Veel van deze verhalen waren al aanwezig in seizoen 4, terwijl de voorgaande seizoenen meer focusten op de vier Sherlock Holmes-romans.

Nog meer verhalen


Het zou dan ook zonde zijn om dit bronmateriaal niet tot het volste te gebruiken. De verhalen zouden zelfs meer diepte kunnen geven aan onze geliefde personages.Het spannende verhaal van The Speckled Band zou hier perfect voor zijn, aangezien het beschouwd wordt als één van de beste verhalen van Sir Arthur Conan Doyle.

The Speckled Band


Het verhaal focust zich op de arme aristocraat Dr. Roylott die zijn stiefdochter probeert te vermoorden. Het gotische en spannende mysterie zou perfect werken als vijfde seizoen.

Bekijk hieronder een interview met de cast en stream Sherlock op Disney+

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Producers 'Daisy Jones & The Six' hinten naar meer afleveringen voor seizoen 2
Series / Nieuws

Producers 'Daisy Jones & The Six' hinten naar meer afleveringen voor seizoen 2

Schrijver Taylor Jenkins-Reid zou heel graag nog meer afleveringen van Daisy Jones & The Six willen hebben.

Toen Daisy Jones & The Six eerder dit jaar uitkwam, was iedereen in één klap groot fan. Het gelijknamige boek van Taylor Jenkins-Reid was al populair, maar de serie maakte de franchise een groot succes.

De serie vertelt, redelijk trouw aan het bronmateriaal, het verhaal van de band The Six die samen op tour gaan met Daisy Jones.

Een tweede seizoen?


Op een paar verschillen na, bleef de serie dus trouw aan de ideeën van Jenkins-Reid. Hoewel er maar één boek is, hopen fans nu wel op meer.Serieproducenten Scott en Lauren Neustadter zijn zeker op de hoogte van deze wensen en praten nu ook over meer afleveringen.

De rest van hun leven


Ook Jenkins-Reid is aanwezig tijdens deze gesprekken en het creatieve team vertelde aan Variety dat de personages nog veel "leven te leven" hebben. Het zou dus zeker kunnen dat er meerdere afleveringen komen over de toekomst van de personages.

Te zien op Prime Video


Stream Daisy Jones & The Six op Prime Video.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 10 nieuwe afleveringen, waaronder 'Ballers' van HBO Max (?)
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 10 nieuwe afleveringen, waaronder 'Ballers' van HBO Max (?)

Wissel deze week spanning met humor en spraakmakende documentaires af op Netflix.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Ballers (seizoen 1)Verschijnt op: 15 augustus
Genre: Komedie / Drama / Sport
Kijk op: Netflix

Synopsis: Een voormalige NFL-ster wil financieel manager worden van andere spelers, maar stuit op grote persoonlijkheden en de nodige bijkomende problemen.

At Home with the Furys (seizoen 1)Verschijnt op: 16 augustus
Genre: Documentaire / Reality-TV / Sport
Kijk op: Netflix

Synopsis: In deze hilarische en oprechte docusoap trekt ongeslagen zwaargewichtkampioen Tyson Fury zich terug uit het boksen om de eigenaardigheden van het gezinsleven te omarmen.

Mask Girl (seizoen 1)Verschijnt op: 18 augustus
Genre: Komedie / Drama / Thriller
Kijk op: Netflix

Synopsis: Een onzekere kantoormedewerkster is 's nachts een gemaskerde internetpersoonlijkheid. Maar dan haalt een reeks noodlottige gebeurtenissen haar leven overhoop.

Overige series nieuw op NetflixHieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

16 augustus: Depp V Heard (seizoen 1) - Documentaire / Criminaliteit - Deze serie, waarin voor het eerst beide getuigenissen worden vergeleken, verkent het proces dat Hollywood in vuur en vlam zette en de daaropvolgende reacties op het internet.

16 augustus: El Elegido (seizoen 1) - Actie / Avontuur / Drama - Jodie, een 12-jarige die in Baja California Sur woont, ontdekt dat hij Jezus-achtige krachten heeft. Zal hij gehoor heven aan zijn roeping en zijn lot verwezenlijken?

16 augustus: My Happy Marriage (seizoen 1 - aflevering 7) - Animatie / Drama / Fantasie - Miyo's neerbuigende familie ziet haar niet staan, maar samen met haar machtige aanstaande man komen haar ware zelf en verborgen krachten langzaam naar boven.

17 augustus: My Dad the Bounty Hunter (seizoen 2) - Animatie / Avontuur / Actie - Een intergalactische premiejager neemt zijn vaderplicht wel heel erg serieus als zijn twee kinderen per ongeluk met hem meereizen naar de ruimte en zijn missie laten mislukken.

17 augustus: Riverdale (seizoen 7 - aflevering 19) - Criminaliteit / Drama / Mysterie - Terwijl hij de moeilijkheden van de romantiek, school en familie ontdekt, raken Archie en zijn groep verstrikt in de donkere mysteries van Riverdale.

17 augustus: The Upshaws (seizoen 4) - Komedie - In deze komedieserie streeft een arbeidersfamilie uit Indiana te midden van de dagelijkse beslommeringen naar een beter leven en huiselijk geluk.

19 & 20 augustus: The Uncanny Counter (seizoen 2 - aflevering 7-8) - Actie / Fantasie / Horror - De Counters verkopen overdag noedels, maar jagen 's nachts met behulp van hun speciale vaardigheden op kwaadaardige geesten die mensen aanvallen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jim Carrey zette zichzelf compleet voor schut in deze absurde beelden uit 'In Living Color'
Series / Nieuws

Jim Carrey zette zichzelf compleet voor schut in deze absurde beelden uit 'In Living Color'

Kan jij het fragment doorkomen zonder ook maar één moment te lachen?

Vanaf het midden van de jaren 90 kon de wereld niet meer om de hilarische superster Jim Carrey heen. Kort daarvoor was hij al te zien in de komedieserie en sketchshow In Living Color.

In het segment Buffed, Beautiful and Bitchin' uit de serie speelt een jonge Jim Carrey de rol van Vera de Milo, een fitnessinstructrice die met weinig trots terugkijkt op haar vroegere, in de weg zittende, vrouwelijke vormen.

Carrey en de broertjes Wayans


Tussen 1990 en 1994 was In Living Color op de Amerikaanse tv te zien en introduceerde een aantal, nu zeer bekende, sterren. Zo kwam acteur Jamie Foxx weleens voorbij en werd de carrière van Jennifer Lopez gelanceerd.

De serie werd bedacht door Keenen Ivory Wayans, en zijn broers Marlon, Damon en Shawn waren ook geregeld te zien. Carrey kijkt nog altijd met trots en dankbaarheid terug dat hij als blanke acteur een plek kreeg in een serie die zich vooral op de Afro-Amerikaanse cultuur richtte.

Wereldwijde superster


Vrijwel direct na het einde van de serie schoot de carrière van Carrey naar ongekende hoogte. In het jaar 1994 alleen al was Carrey te zien in kaskrakers als The Mask, Dumb and Dumber en Ace Ventura: Pet Detective.Maar fans van het eerste uur zullen hem vast nog wel kennen als de absurde Vera de Milo. Kijk hierboven het bekende fragment. Nog eens een van zijn films zien? Stream bijvoorbeeld de film Ace Ventura: Pet Detective op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.