8 Weetjes over de Netflix Original- serie 'Sense8'

feiten Netflix Original Sense8

Zo is de serie van de makers van 'The Matrix'- trilogie en vormt dit het tv- debuut voor Daryl Hannah.

Michelle Iwema, 23-08-2015 15:08

De nieuwe Netflix Original- serie Sense8 heeft het goed gedaan en er is volgens de website van Netflix een tweede seizoen op komst. Dat is op zich geen verrassing, want de makers hebben namelijk aangegeven 5 seizoenen van de serie te willen maken. Hier in ieder geval 8 weetjes over deze aparte serie.
1. 9 wereldsteden en 8 Sensates
Je verwacht misschien dat de serie in 8 steden is opgenomen, omdat er in de serie 8 locaties zijn, is deze in werkelijkheid opgenomen in 9 steden. De opname locaties voor de serie zijn: San Francisco, Mexico City, Reykjavik, Mumbai, Chicago, Seoul, Berlijn, Nairobi en Londen.

2. Meerdere regisseurs per aflevering
De regisseurs van de serie zijn gelinkt aan locaties in plaats van aan de afleveringen. In elke aflevering zijn er beelden te zien van acht landen dus werken er ook meerdere regisseurs aan elke aflevering. De Wachowski's richtten zich bijvoorbeeld onder andere op Chicago en San Francisco.

3. Grensoverschrijdend aantal vluchten
Vanwege de meerdere wereldsteden als achtergrond, vloog de cast van de serie veel om hun scènes op te nemen. Er wordt gezegd dat het aantal kilometers van alle castleden gelijk staat aan ongeveer vier vluchten rondom de aarde. Het gebeurde regelmatig dat die ene scène zich afspeelde in een bepaalde stad, maar eindigde in een totaal andere stad.

4. Personages gelinkt aan locatie
De meeste castleden spelen een karakter uit het land waar ze oorspronkelijk vandaan komen? Zo speelt de in Berlijn geboren Max Riemelt de rol van Wolfgang, een Sensate uit Berlijn. De Engelse Tuppence Middleton zit in het Britse verhaal en de Indiase Tina Desai zit in de Sensate uit Mumbai. Reden voor de producenten om dit te doen, is om alles zo authentiek mogelijk te maken.

5. Makers van The Matrix
Sense8 is gemaakt door dezelfde makers als de The Matrix Trilogie, namelijk de Wachowski's. Vroeger werden ze de Wachowski Brothers genoemd, maar een van de broers is een transgender en nu een vrouw. Vandaar dat ze hun naam hebben aangepast.

6. TV- debuut voor Daryl Hannah
Met Sense8 maakte Daryl Hannah de overstap van film naar tv. Ze speelt Angel, de persoon die de acht Sensates met elkaar verbindt en daarom gezien wordt als hun 'moeder'.

7. Niet 10 maar 12 afleveringen
In eerste instantie zouden er maar 10 afleveringen worden gemaakt van het eerste seizoen, maar dit mocht iets verlengd worden. Daarom besloten de producenten er 12 te maken om het verhaal iets beter uit te kunnen leggen.

8. Met de huurauto kriskras door de wereldsteden
De intro van de serie werd mede mogelijk is gemaakt door een huurauto. Karin Winslow, de vrouw van Lana Wachowski, huurde een auto om alle acht landen af te reizen om zo meer dan 100 shots te verzamelen. Bedoeling hiervoor was om de sfeer van elk land treffend weer te kunnen geven.

Wat vonden jullie van het eerste seizoen van Sense8 en kijken jullie uit naar een tweede?

Bron: Netflix

Lees meer over: Sense8, Netflix, Netflix Original, seizoen Sense8, weetjes Sense8, Daryl Hannah, wereldsteden, opnames, The Matrix, Wachowski, aantal afleveringen

Informatie over de serie: Sense8

Populair nieuws