search

Ons nieuws van zondag 23 augustus 2015

Tweede promo vrijgegeven van 'The Flash'
Series / Nieuws

Tweede promo vrijgegeven van 'The Flash'

Het nieuwe seizoen komt er 'fast' aan op 6 oktober.



Eerder deze week werd een eerste korte promo vrijgegeven voor het tweede seizoen van The CW's The Flash. Deze promo bracht ons nieuwe beelden van het seizoen, waaronder een eerste blik op schurk Atom Smasher. Nu is er ook een tweede promo vrijgegeven van de eerste aflevering, die je hierboven kunt bekijken.

Opnieuw gaat het om een hele korte promo, waarin niet veel van het verhaal wordt vrijgegeven. In seizoen 1 zagen we in ieder geval hoe ze Barry Allens aartsvijand Eobard Thawne (ook bekend als de Reverse Flash) wisten te verslaan. Maar nu wendt Team Flash zich tot de grote singulariteit die hoog boven Central City zweeft en alles op zijn pad opslokt. Barry rende met superheldensnelheid recht naar het centrum van de singulariteit.

De rol van Barry Allen / Flash wordt gespeeld door Grant Gustin. Hij maakte zijn tv- debuut in 2011 in de serie Glee, waarin hij de openlijk homoseksuele Sebastian Smythe speelde. In 2013 kreeg hij de rol van Barry Allen in Arrow, met initieel de bedoeling om een cross-over aflevering te maken voor een serie rond The Flash. Dat plan lieten de makers varen om de voorkeur te geven aan een aparte pilot. Initieel kreeg het eerste seizoen dertien afleveringen, maar dit werd al snel uitgebreid naar 23. Begin januari werd het tweede seizoen van de serie aangekondigd.Deze gaat op 6 oktober van start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
8 Weetjes over de Netflix Original- serie 'Sense8'
Series / Nieuws

8 Weetjes over de Netflix Original- serie 'Sense8'

Zo is de serie van de makers van 'The Matrix'- trilogie en vormt dit het tv- debuut voor Daryl Hannah.

De nieuwe Netflix Original- serie Sense8 heeft het goed gedaan en er is volgens de website van Netflix een tweede seizoen op komst. Dat is op zich geen verrassing, want de makers hebben namelijk aangegeven 5 seizoenen van de serie te willen maken. Hier in ieder geval 8 weetjes over deze aparte serie.

1. 9 wereldsteden en 8 Sensates
Je verwacht misschien dat de serie in 8 steden is opgenomen, omdat er in de serie 8 locaties zijn, is deze in werkelijkheid opgenomen in 9 steden. De opname locaties voor de serie zijn: San Francisco, Mexico City, Reykjavik, Mumbai, Chicago, Seoul, Berlijn, Nairobi en Londen.

2. Meerdere regisseurs per aflevering
De regisseurs van de serie zijn gelinkt aan locaties in plaats van aan de afleveringen. In elke aflevering zijn er beelden te zien van acht landen dus werken er ook meerdere regisseurs aan elke aflevering. De Wachowski's richtten zich bijvoorbeeld onder andere op Chicago en San Francisco.

3. Grensoverschrijdend aantal vluchten
Vanwege de meerdere wereldsteden als achtergrond, vloog de cast van de serie veel om hun scènes op te nemen. Er wordt gezegd dat het aantal kilometers van alle castleden gelijk staat aan ongeveer vier vluchten rondom de aarde. Het gebeurde regelmatig dat die ene scène zich afspeelde in een bepaalde stad, maar eindigde in een totaal andere stad.

4. Personages gelinkt aan locatie
De meeste castleden spelen een karakter uit het land waar ze oorspronkelijk vandaan komen? Zo speelt de in Berlijn geboren Max Riemelt de rol van Wolfgang, een Sensate uit Berlijn. De Engelse Tuppence Middleton zit in het Britse verhaal en de Indiase Tina Desai zit in de Sensate uit Mumbai. Reden voor de producenten om dit te doen, is om alles zo authentiek mogelijk te maken.

5. Makers van The Matrix
Sense8 is gemaakt door dezelfde makers als de The Matrix Trilogie, namelijk de Wachowski's. Vroeger werden ze de Wachowski Brothers genoemd, maar een van de broers is een transgender en nu een vrouw. Vandaar dat ze hun naam hebben aangepast.

6. TV- debuut voor Daryl Hannah
Met Sense8 maakte Daryl Hannah de overstap van film naar tv. Ze speelt Angel, de persoon die de acht Sensates met elkaar verbindt en daarom gezien wordt als hun 'moeder'.

7. Niet 10 maar 12 afleveringen
In eerste instantie zouden er maar 10 afleveringen worden gemaakt van het eerste seizoen, maar dit mocht iets verlengd worden. Daarom besloten de producenten er 12 te maken om het verhaal iets beter uit te kunnen leggen.

8. Met de huurauto kriskras door de wereldsteden
De intro van de serie werd mede mogelijk is gemaakt door een huurauto. Karin Winslow, de vrouw van Lana Wachowski, huurde een auto om alle acht landen af te reizen om zo meer dan 100 shots te verzamelen. Bedoeling hiervoor was om de sfeer van elk land treffend weer te kunnen geven.

Wat vonden jullie van het eerste seizoen van Sense8 en kijken jullie uit naar een tweede?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Marvels 'Luke Cage' vindt schurk in Alfre Woodard
Series / Nieuws

Marvels 'Luke Cage' vindt schurk in Alfre Woodard

Ze zou uitgroeien tot Black Mariah, ook een tegenstander van Iron Fist.

De ooit voor een Oscar genomineerde actrice Alfre Woodard (Memphis Beat, The Last Ship) zal een belangrijke rol gaan spelen in Netflix/Marvels derde superheldenserie Luke Cage. Volgens Deadline gaat ze het personage Minetta spelen: een krachtige vrouw in de lokale politiek en ze zal het leven van Luke Cage beïnvloeden.

Volgens Variety zal ze vermoedelijk uiteindelijk ook de rol gaan invullen van Black Mariah, de belangrijke tegenstander van zowel Cage als Iron Fist in de comics van Marvel.

In Neflixs Luke Cage, waarin de titelrol wordt vervuld door Mike Colter, zien we een onterecht veroordeelde man die - nadat hij superkrachten krijgt door een gesaboteerd experiment - uit de gevangenis vlucht en een huur-superheld wordt. Cage maakt zijn debuut overigens in Jessica Jones.

Nog dit jaar verschijnt Jessica Jones op Netflix. Volgend jaar is het de beurt aan minimaal Luke Cage. Daarna volgen er series rond Iron Fist en het superheldenteam The Deffenders.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen