Eerste clip Netflix-horrorserie 'The Fall of the House of Usher' online gedropt: "knettergek"

Diverse verhalen van Edgar Allan Poe zijn verwerkt tot een eigentijds nieuw verhaal.

Valeria Milić, 15-08-2023 13:24

Goed nieuws voor de liefhebbers van horror en Edgar Allan Poe. Mike Flanagan, die eerder hoge ogen gooide met Midnight Mass en Doctor Sleep heeft Poe's verhalen bewerkt tot een sinister verhaal met de nodige bovennatuurlijke elementen.
Op het Twitter-account van Netflix Canada is de allereerste teaser te bekijken. Hierin horen we het inmiddels beruchte "nevermore" uit het gedicht The Raven. The Fall of the House of Usher is dus geen rechttoe-rechtaan bewerking van het gelijknamige korte verhaal.

Bolwerk van rijkdom, macht en privilege

Volgens de synopsis gaat de serie over Roderick en Madeline Usher (Bruce Greenwood en Mary McDonnell), die gezamenlijk het farmaceutische bedrijf Fortunato Pharmaceuticals hebben opgericht.

Deze gigant is een bolwerk van "rijkdom, macht en privilege" geworden. De wereld van Roderick komt echter op losse schroeven te staan wanneer het verleden terugkeert in de vorm van de mysterieuze Verna (Carla Gugino).

Aflevering karma

Voor de Hollywood-staking vertelde Gugino tijdens Netflix Tudum meer over haar rol. De serie is volgens de actrice "knettergek in de beste betekenis van het woord" en Verna is een personage met meer dan een beetje bovennatuurlijke krachten.

Gugino: "Verna is de bovennatuurlijke, fantastische kant van het verhaal. Je zou kunnen zeggen dat zij de uitvoerder is van het lot, in zekere zin komt zij karma afleveren".

The Fall of the House of Usher kun je vanaf 12 oktober streamen op Netflix.

Lees meer over: the fall of the house of usher, carla gugino, mike greenwood, mary mcdonnell, mike flanagan, edgar allan poe

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Deze aflevering van 'Stranger Things' is barslecht

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in