search
Premièredatum langverwachte Netflix-horrorserie officieel bekend
Series / Nieuws

Premièredatum langverwachte Netflix-horrorserie officieel bekend

Mike Flanagan ('Midnight Mass') komt met miniserie naar een van de eerste horrorschrijvers.

Edgar Allan Poe mag met recht een van de eerste moderne horrorschrijvers genoemd worden. Mike Flanagans achtdelige miniserie The Fall of the House of Usher is gebaseerd op het gelijknamige verhaal waarbij ook gebruik gemaakt is van ander werk door Poe en start op 12 oktober aanstaande.

Het verhaal is daarnaast in een eigentijds jasje gestoken. De familie Usher is een gigant in de farmaceutische industrie. De directeur Roderick Usher (Bruce Greenwood) wordt met zijn dubieuze verleden geconfronteerd wanneer zijn kinderen een voor een komen te overlijden.

Bezoek jeugdvriend


De eerste afbeeldingen zijn hier te bekijken. The Fall of the House of Usher is de laatste in een rij van vier Netflix-series die Flanagan heeft gemaakt voor de streaming-gigant voor zijn overstap naar Prime Video.

In de synopsis staat het volgende: "Het verhaal in 'The Fall of the House of Usher' wordt verteld door een man die op bezoek gaat bij zijn jeugdvriend Roderick Usher. Geleidelijk aan wordt het duidelijk dat Rodericks tweelingzus Madeline in de familietombe is geplaatst terwijl zij niet dood was. Wanneer Madeline opduikt wordt het meer dan duidelijk dat de bezoeker moet maken dat hij wegkomt".

The Fall of the House of Usher kun je vanaf 12 oktober streamen op Netflix.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen