search
Aangrijpend Noors komediedrama 'Afterglow' over strijd tegen kanker bijna bij NPO
Series / Nieuws

Aangrijpend Noors komediedrama 'Afterglow' over strijd tegen kanker bijna bij NPO

Op haar eigen verjaardagsfeest komt naar buiten dat een moeder van drie kids kanker heeft.

In september meert een aangrijpend verhaal uit Noorwegen aan in Nederland: Afterglow, of Etterglød. Op haar veertigste verjaardagsfeest, bedoeld als een gelukkige samenkomst, lekt naar buiten dat Ester Sand kanker heeft.

De serie kwam in oktober 2022 uit in Noorwegen zelf, en werd in april 2023 aangekocht door de BBC. De NPO volgde al gauw, en brengt het zevendelige komediedrama uit in september op tv en online.

Plot


De serie volgt het turbulente leven van Ester Sand, die op haar veertigste verjaardag ontdekt dat ze baarmoederhalskanker heeft.

Maar na de eerste schok is het Ester die de mensen in haar leven troost, waaronder haar drie kinderen. Ze is nog lang niet van plan de wereld te verlaten, en neemt er het beste van nu het nog kan.

Cast en crew


In Afterglow spelen Nina Ellen Odegaard, bekend van Possession en Torbjorn Harr, bekend van Vikings, de hoofdrollen. Ook Sara Korai en Hermann Sabado hebben een grote rol te pakken.De serie is gemaakt door Kjetil Indregard en Atle Knudsen. Atle Knudsen treedt ook op als regisseur.

Wanneer te zien


Afterglow zal op 12 september te zien zijn op NPO3 en op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen