search
Hilarische 'Scott Pilgrim'-serie krijgt van Netflix teaser en releasedatum
Series / Nieuws

Hilarische 'Scott Pilgrim'-serie krijgt van Netflix teaser en releasedatum

Edgar Wright en veel oorspronkelijke castleden zijn verbonden met het project.

Het is officieel: de nieuwe Netflix-anime Scott Pilgrim Takes Off zal in november verschijnen bij Netflix. De animeserie bouwt voort op de graphic novels van Bryan Lee O'Malley, waar tevens de bekende komediefilm Scott Pilgrim vs. the World op gebaseerd is.

Naast het aankondigen van de releasedatum heeft Netflix de nieuwe teaser van de animeserie online gezet. Daarin keren bekende elementen uit de wereld van O'Malley terug, waaronder de iconische personages, alt-rock en manga-achtige esthetiek.

Edgar Wright ook terug


De Scott Pilgrim-reeks bestaat uit zes graphic novels, die door O'Malley werden geschreven en geïllustreerd van augustus 2004 tot juli 2010.



Aan de animeserie zijn O'Malley en Ben David Grabinski verbonden als producenten, samen met Edgar Wright. Wright regisseerde in 2010 Scott Pilgrim vs. the World, die de graphic novels wereldwijde faam opleverde.

Productie


Voor de cast keren veel bekende namen terug uit de film. Michael Cera kan natuurlijk niet missen, samen met Mary Elizabeth Winstead, Satya Bhabha, Kieran Culkin en Chris Evans.



De muziek wordt gemaakt door Anamanaguchi, die eerder de soundtrack maakte voor 'Scott Pilgrim vs. the World: The Game'. Science SARU is als animatiestudio verbonden aan de Netflix-serie. Zij maakten in eerdere jaren Devilman Crybaby en twee korte films uit Star Wars: Visions.

Release


Scott Pilgrim Takes Off zal vanaf 17 november te zien zijn bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen