search
Deze veldslag in 'The Rings of Power' werd verboden: waarom deze absoluut niet vertoond mocht worden
Series / Nieuws

Deze veldslag in 'The Rings of Power' werd verboden: waarom deze absoluut niet vertoond mocht worden

Dit bloedbad is niet te zien in de serie om een specifieke reden.

De openingsscène van The Rings of Power laat Galadriel (als volwassene gespeeld door Morfydd Clark) zien terwijl zij een papieren bootje maakt en dit laat varen in de beek. De andere kinderen plagen haar hiermee en sluiten haar uit.

Het begin van The Rings of Power is echter een verkapte manier om naar de Broedermoord te Alqualondë te verwijzen. Dit was de eerste keer in de geschiedenis dat Elfen andere Elfen uitmoordden.

Belust op wraak


In de Eerste Era wilde Fëanor, koning van de Noldor Elfen, wraak nemen op Morgoth voor het vermoorden van zijn ouders. Hij vroeg hiervoor de Teleri Elfen om hulp. De Teleri waren meesterlijke scheepsbouwers en hun zwaanvormige schepen waren beroemd. Toen de Teleri dit weigerden werden zij te Alqualondë uitgemoord en de Noldor stalen hierop hun schepen.

Dit bloedbad dreef een wig tussen de Elfenvolkeren, maar de Amazon Studios hebben geen toestemming om deze veldslag in het verhaal te verwerken. De gebeurtenis wordt namelijk verteld in de Simarillion, een boek waarvan de makers de rechten niet hebben.

Subtiele verwijzing


Het papieren zwanenbootje dat Galadriel vouwt en dat vervolgens tot zinken wordt gebracht door de andere Elfen is dus een subtiele verwijzing. Enerzijds toont het de spanningen en de onrust tussen de Elfenvolkeren onderling. Anderzijds is het een verwijzing naar een traumatische gebeurtenis die op de achtergrond een grote rol speelt in de gebeurtenissen van The Rings of Power.

Kijk The Rings of Power op Prime Video.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen