search
Drastisch besluit makers: 'House of the Dragon' seizoen 2 krijgt grote aanpassing
Series / Nieuws

Drastisch besluit makers: 'House of the Dragon' seizoen 2 krijgt grote aanpassing

Regisseur Clare Kilner legt uit waarom deze beslissing is gevallen aangaande seizoen 2.

House of the Dragon is goed voor maar liefst acht Emmy-nominaties, waaronder die voor Beste Drama. De eerste aflevering is de best bekeken aflevering van welke HBO-serie ooit, en de makers zijn vastbesloten om de kwaliteit goed te houden.

Om deze reden besloot showrunner Ryan Condal om het tweede seizoen in te korten tot acht afleveringen. Dit verkorte seizoen zal echter niet leiden tot een slechtere, maar juist betere kwaliteit.

Begin en einde


In een gesprek met The Hollywood Reporter licht regisseur Kilner deze keuze toe. Volgens haar was er sprake van ontzettend veel materiaal, en voor het tempo en de structuur van het verhaal zou een korter seizoen alles juist beter uit de verf doen komen.

Kilner: "Er gebeurt ongelooflijk veel in het tweede seizoen. Ryan [Condal] wilde de zekerheid hebben dat er een goed begin en goed einde zou zijn. We hadden nu al moeite om de afleveringen in te perken tot ongeveer een uur elk. Zowel emotioneel als visueel is het een spektakel".

Totaal aantal seizoenen


Eerder gaf schrijver George R.R. Martin aan dat zijn boek Vuur en Bloed zo'n vier seizoenen van tien afleveringen nodig zou hebben om een afgerond geheel te vormen. Gezien de nadruk op kwaliteit zou het dus zomaar kunnen dat we op den duur meer dan vier seizoenen te zien krijgen van deze populaire prequelserie. Het tweede seizoen van de serie wordt in de loop van 2024 verwacht. House of the Dragon is te zien op HBO Max.

Bekijk op instagramInteresse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen