search
Onvoorstelbaar: Disney gaf 100 miljoen uit aan snel gecancelde fantasyserie
Series / Nieuws

Onvoorstelbaar: Disney gaf 100 miljoen uit aan snel gecancelde fantasyserie

Disney besteedde maar liefst 100 miljoen dollar aan de Willow-serie, alleen maar om de serie na één seizoen te annuleren.

Niet alleen besloot Disney Willow na het eerste seizoen van de serie te annuleren, ze hebben de serie ook helemaal van hun streamingdienst afgehaald. Er is nu geen legale manier om Willow te bekijken.

En dat terwijl Disney meer dan 100 miljoen dollar uitgaf aan de productie van het eerste seizoen. 105,9 miljoen dollar om precies te zijn, volgens bronnen van Forbes.

Ondergang van Willow


Van die 105,9 miljoen dollar gaat nog wel het een en ander af. Aangezien de serie geproduceerd is in het Verenigd Koninkrijk, ontving Disney nog wel een terugbetaling van 20,4 miljoen dollar en een extra terugbetaling van 5,1 miljoen dollar voor het filmen in Wales.

Onder aan de streep heeft Disney 80,4 miljoen dollar besteed aan Willow. Wat ze daarvan terugzien in abonnees zal behoorlijk zijn tegengevallen.



Kijkcijfers Willow


De kijkcijfers van Willow vielen namelijk enorm tegen. De eerste twee afleveringen van de serie werden door slechts 500.000 huishoudens gekeken gedurende de vijf dagen na release.

Hiermee was het de slechtst bekeken Disney Plus-serie. Ergens geen wonder dus dat Disney de stekker eruit trok, hoewel het voor de makers wel lullig is dat de serie nu niet eens meer op de dienst te zien is. Al dat werk was eigenlijk voor niks.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen