search
Omdat zwarte humor ook grappig is: drie Netflix-komedies die van taboe naar hilariteit gaan
Series / Featured

Omdat zwarte humor ook grappig is: drie Netflix-komedies die van taboe naar hilariteit gaan

Taboe onderwerpen worden getoond waarbij er toch wat te grinniken blijkt.

Humor is van oudsher een manier geweest om met zware onderwerpen om te gaan. Onderwerpen zoals de dood, teleurstelling, eenzaamheid en rouwverwerking komen aan bod en er blijkt zowaar iets te lachen.

Hieronder zie je drie series die momenteel op Netflix te streamen zijn. Ze hebben een ding gemeen en dat is dat het helemaal niet leuk is.

After Life


Deze bejubelde serie is volledig van de hand van de bekende komiek Ricky Gervais. Hij speelt Tony die onlangs weduwnaar is geworden. In plaats van iets positiefs te willen doen besluit Tony zich eens flink af te reageren op zijn omgeving, die hem desondanks blijft steunen.

After Life geeft op unieke wijze weer hoe de hoofdpersoon omgaat met verlies en met de dood. De onsympathiek Tony zet feitelijk de zaken op zijn kop wat een populaire komedie heeft opgeleverd.

Rotten Tomatoes: 86%.

Kijk hier.



Russian Doll


Nadia (Natasha Lyonne) komt te overlijden op haar 36e verjaardagsfeest in New York. Gek genoeg wordt zij de volgende dag gewoon weer wakker op haar verjaardagsfeest. Nadia besluit te achterhalen hoe en waarom zij in deze rare tijdsspiraal terechtgekomen is.

De serie gaat over het beruchte 'is dat het nou'-gevoel dat genoeg dertigers ervaren. De Russiche matroesjka-pop verwijst naar een schijnbaar saai leventje waarin eigenlijk nooit iets nieuws gebeurt.

Rotten Tomatoes: 78%.

Kijk hier.



Dead to Me


Deze komedie won twee Emmy Awards met uitstekende rollen van Christina Applegate en Linda Cardellini. Jen (Applegate) is onlangs weduwe geworden en is actief bezig met rouwverwerking. In een therapiegroep ontmoet zij Judy (Cardellini). Jens echtgenoot is door een auto-ongeluk om het leven gekomen, waarbij de bestuurder is gevlucht. Judy beweert dat haar verloofde door een hartaanval gestorven is, maar in werkelijkheid was zij de bestuurder.

De serie gaat over vriendschap, rouw en alles wat daarmee te maken heeft.

Rotten Tomatoes: 83%.

Kijk hier.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen