search
'Jaime Lannister' verloor na 'Game of Thrones' miljoenen en hoe zit het eigenlijk met zijn carrière?
Series / Nieuws

'Jaime Lannister' verloor na 'Game of Thrones' miljoenen en hoe zit het eigenlijk met zijn carrière?

Nikolaj Coster-Waldau nam tijdens de opnamens van 'Game of Thrones' een beslissing die nogal slecht voor hem uitpakte.

Het personage Jaime Lannister was één van de hoofdpersonages in Game of Thrones, de King Slayer deed alle seizoenen mee en werd uitstekend neergezet door acteur Nikolaj Coster-Waldau. Je zou denken, die kan sinds die tijd alle rollen krijgen die hij maar wil hebben. Toch is dat niet het geval.

Sinds de laatste aflevering van Game of Thrones in 2019, heeft de acteur eigenlijk niet een grote rol meer gespeeld. Een mogelijke reden hiervoor zou kunnen zijn dat de acteur, tezamen met zijn team, besloot zijn agent te vervangen tijdens de productie van Game of Thrones.

Coster-Waldau individueel


Het lijkt ons dat een agent die een rol van een dergelijk kaliber heeft helpen bemachtigen, van cruciaal belang zou zijn om aan te houden. Ondanks dit feit, koos Coster-Waldau er op een zeker moment voor om zijn acteercarrière individueel voort te zetten.

In 2015 gaf de acteur een verklaring uit dat hij zijn agente Jill Littman verliet en zijn carrière helemaal in eigen beheer wilde krijgen. Er heeft hierover een flinke rechtszaak gewoed waarbij partijen elkaar over en weer beschuldigden en financiële compensatie van elkaar eisten.

$2 miljoen


Helaas voor de acteur oordeelde een arbitragetribunaal in 2018 dat Coster-Waldau ongeveer $2 miljoen verschuldigd was aan Littman.

Bekijk op instagram


Het ontslag van Littman bleek dus een prijzig besluit voor Coster-Waldau, zowel op financieel vlak als wat betreft zijn loopbaan.

Kijk Game of Thrones op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen