search
Nederlandse verfilming walst de Netflix Top 10 in
Films / Nieuws

Nederlandse verfilming walst de Netflix Top 10 in

'Het Geheugenspel' is pas net te zien op Netflix en weet gelijk de derde plek in de Netflix Top 10 te pakken.

De verfilming van het boek weet gelijk veel kijkers te winnen. Het Britse schrijverskoppel Nicci French debuteerde in 1997 met The Memory Game. De Nederlandse vertaling Het Geheugenspel stond lang aan de top.

Regisseurs Jan Verheyen (Het vonnis) en Lien Willaert (Bittersweet Sixteen) hebben de handen ineen geslagen voor deze film.

Cast


In deze Nederlandse film zien we Anna Drijver, Gert Winckelmans, Vic de Wachter, Louis Talpe, Gilda de Bal en Daan Creyghton.

Synopsis


Op het landgoed van de familie Deridder wordt het lijk gevonden van Nathalie; de destijds pas 16-jarige dochter die 25 jaar geleden verdween. De lugubere vondst maakt een einde aan jarenlange onzekerheid, maar brengt ook een lang verborgen misdaad aan het licht.

Wanneer familiegeheimen worden opgerakeld, wordt het heden overschaduwd door het verleden en zal niets meer hetzelfde zijn.



Hoe doet de film het?


Met nog niet heel veel stemmen staat de film nu op een score van 6.4/10 op IMDb. Met momenteel 44 stemmen, heeft de film bij MovieMeter nu een score van 3.1/5.

Recensent Zadok Samson sluit zijn recensie van de film af met de volgende woorden. "Toch heeft 'Het Geheugenspel' met zijn bronmateriaal een groot voordeel. Nicci French weet namelijk heel goed hoe je een degelijk misdaadverhaal moet schrijven en de spanning moet vasthouden. De film is verre van perfect, maar als vakkundig gebakken pizza om de honger te stillen, is het helemaal niet zo slecht. Als je je verwachtingen dus maar bijstelt."

Netflix


Mocht je de film nog niet gezien hebben, dan biedt Netflix je nu de kans om dit nog te gaan doen. Stream de film nu bij de dienst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen