search
Dit zijn de 5 slechtste Netflix-originals aller tijden: nummer 1 verbaast je niet
Series / Nieuws

Dit zijn de 5 slechtste Netflix-originals aller tijden: nummer 1 verbaast je niet

Naast alle megahits slaat de streamingdienst de plank ook wel eens mis.

Netflix is door de jaren heen bekend geraakt als de allergrootste streamingdienst met enorm succesvolle series. Soms zit er ook wel eens een rotte appel tussen, en dit zijn de rotste van ze allemaal.

Onderstaand is een overzicht van series die oorspronkelijk door Netflix zijn geproduceerd en is samengesteld op basis van de laagste waarderingen die de series hebben gekregen op de website van IMDb.

5 - Resident Evil - IMDb score: 4,2


Deze serie, gebaseerd op de films, speelt zich bijna drie decennia na het ontdekken van het T-virus af, en onthult de duistere geheimen van de Umbrella Corporation. De ontvangst was vooral onder fans negatief.

4 - Richie Rich - IMDb score: 3,2


Zo succesvol als de film uit 1994 was, zo slecht deed de serie over het rijkeluisjongetje uit 2015 het. Netflix probeerde de maatschappelijke thema's van vandaag de dag in de serie te verwerken, met weinig succesvol resultaat.

3 - The Goop Lap - IMDb score: 2,7


Deze serie volgt Gwyneth Paltrow als hoofd van het bedrijf Goop, dat probeert alternatieven te vinden voor traditionele medicijnen. De serie werd bekritiseerd om het verkopen van pseudo-wetenschap.



2 - Hype House - IMDb score: 1,9


Een groep influencers en TikTokkers die vrijwel niets uitvoeren in het dagelijkse leven. Dat scheen voor Netflix een gouden formule te zijn voor een tv-serie. Met de één na slechtste score liet het publiek zien het hier niet mee eens te zijn.

1 - Queen Cleopatra - IMDb score: 1,1


En de ongetwijfeld nummer één is toch wel die van Jada Pinkett Smith's Queen Cleopatra. De docuserie schetste het beeld van de Egyptische leider die het land 21 jaar bestuurde en eindigde in haar zelfmoord.



Nog vóór de serie uitkwam stond het al bol van de controverse. De voornaamste kritiek lag op het Afrocentrische karakter in het verhaal over Cleopatra. Critici spraken veelal over ongefundeerde geschiedvervalsing.

Was het nou echt zo slecht? Kijk nog eens alle afleveringen van Queen Cleopatra op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen