search
Netflix en Steven Spielberg komen met 'buitenaardse' Original
Series / Nieuws

Netflix en Steven Spielberg komen met 'buitenaardse' Original

De regisseur heeft al een aantal zeer succesvolle films over het onderwerp gemaakt.

Als je aan regisseur Steven Spielberg denkt, denk je waarschijnlijk aan zeer succesvolle kaskrakers. Hij behandelde in zijn carrière meerdere onderwerpen, waaronder die van buitenaards leven. Daar komt nu meer over.

Het nieuws is namelijk naar buiten gekomen dat Spielbergs productiebedrijf Amblin Television de documentaire Encounters gaat maken voor Netflix, die volledig in het teken staat van buitenaardse wezens.

Verhaal gebaseerd op 'waargebeurde feiten'?


Elke aflevering zal een afzonderlijk verhaal vertellen. Waar in het verleden de verhalen over aliens vooral gecentreerd waren in de VS, behandelt de documentaire dit keer verhalen van over de hele wereld.

Kijkers zullen het verhaal zien over vreemde lichten in de lucht boven een klein stadje in Texas, vreemde voertuigen onder water die een kustplaats in Wales lastigvallen, een ontmoeting tussen aliens en schoolkinderen in Zimbabwe, en een situatie waarbij wezens van onmenselijke oorsprong zich bemoeien met een kerncentrale in Japan.

Amblin weet van wanten


Spielberg heeft in het verleden wel vaker producties over buitenaardse wezens gemaakt. Het bekendst zullen waarschijnlijk Close Encounters of the Third Kind uit 1977 zijn, en natuurlijk het tranentrekkende E.T. uit 1982.



De nieuwe documentaire Encounters is vanaf 27 september te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen