search
Deze controversiële serie spant de kroon als slechtste Netflix-serie aller tijden
Series / Nieuws

Deze controversiële serie spant de kroon als slechtste Netflix-serie aller tijden

Volgens Rotten Tomatoes is dit de slechtste serie van Netflix, maar is dat wel zo?

De Netflix-serie Queen Cleopatra is de laatste tijd overspoeld met kritiek van alle kanten. Nu kan de serie rekenen op een nieuw dieptepunt: het heeft een publieksscore van 2% gekregen op Rotten Tomatoes. Hiermee wordt het de 'slechtste' serie van Netflix.

De negatieve reacties op de docuserie startten al voordat de serie uitkwam. Meerdere wetenschappers uit Egypte spraken zich uit over de historisch incorrecte weergave van koningin Cleopatra, die in de serie wordt neergezet als zwarte vrouw.

Controverse


Deze castingkeuze schoot bij vele kijkers in het verkeerde keelgat, wat leidde tot een regen van slechte beoordelingen op Rotten Tomatoes en IMDb.



Betekent dit dat de serie daadwerkelijk de 'slechtste' is? Als men zou oordelen op verhaal en productiekwaliteit is er weinig te klagen over de historische docuserie. Maar klant is koning als het aankomt op de publieksscore op Rotten Tomatoes, en die score is overduidelijk.

Rotten Tomatoes


Op Rotten Tomatoes kelderde de laatste tijd de score van de serie van 17% naar een bijzonder magere 2%. Daarmee wordt Resident Evil van de troon gestoten, die hiervoor gold als de 'slechtste' serie met een publieksscore van 22%.



Benieuwd naar de serie? Queen Cleopatra kan je nu direct kijken bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen