search

Ons nieuws van zaterdag 19 augustus 2023

Deze 4 bizarre postapocalyptische series op Netflix zoeken echt het randje op
Series / Featured

Deze 4 bizarre postapocalyptische series op Netflix zoeken echt het randje op

Deze dystopische series op Netflix zoeken het randje op van het genre.

Na de ellenlange lengte van The Walking Dead is het wel duidelijk wat een postapocalyptische serie inhoudt. Deze 4 verbazingwekkende series op Netflix gooien het echter over een andere boeg en doen iets volstrekt anders met het genre.

The Rain | Netflix | 3 seizoenenEen Deense broer en zus doen er alles aan om te overleven in een wereld die is verwoest door een dodelijk virus dat wordt verspreid door regenwater. Terwijl ze op zoek zijn naar veiligheid, worden ze geconfronteerd met gevaarlijke bendes en duistere geheimen.Pending Train | Netflix | 10 afleveringen


Een doodgewone ochtend in Tokyo verandert in een gevecht om leven en dood wanneer een treinwagon plotseling een apocalyptische toekomst binnen rijdt.

Leer meer over de serie bij Netflix.

Van Helsing | Netflix | 5 seizoenen


Na een driejarige coma ontwaakt Vanessa Helsing, de laatste overlevende van de beroemde Van Helsing-familie, in een wereld gevuld met vampiers. Aan haar de taak om de wereld te zuiveren van deze griezels, samen met een bont gezelschap aan bondgenoten.Zombieverse | Netflix | 1 seizoen


In deze komische realityserie moet een groep kandidaten Seoul zien te 'overleven' gedurende een zombieapocalyps. Hoe kunnen ze ontsnappen aan de zombies en hun medespelers te slim af zijn bij verschillende opdrachten?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het tegenwoordig met die mysterieuze en duistere 'John Locke' uit hitserie 'Lost'?
Series / Featured

Hoe is het tegenwoordig met die mysterieuze en duistere 'John Locke' uit hitserie 'Lost'?

De rol van John Locke werd gespeeld door Terry O'Quinn, die met deze serie zijn late doorbraak beleefde.

Of het nu gaat om de adembenemende landschappen, de mysterieuze plotwendingen of de boeiende personages, Lost blijft één van de meest iconische televisieseries die we hebben kunnen bekijken. Eén van de hoofdpersonages was de mysterieuze John Locke, gespeeld door Terry O'Quinn.

Locke is in Lost nogal een raadselachtig personage. Hij bleek verlamd te zijn geraakt en in een rolstoel te zitten en op het eiland plots weer te kunnen lopen. Locke voelt zich daarom erg thuis op het eiland en lijkt daar een bijzondere connectie mee

Terry O'Quinn


Terry O'Quinn's beleefde met de rol van John Locke op wat latere leeftijd zijn echte doorbraak. Hij werd geboren als Terrance Quinn in 1952, en had voor Lost wel al de nodige acteerervaring.

Sinds Lost heeft hij in zeer veel series gespeeld, waaronder: The Blacklist: Redemption, Emergence, Patriot en Full Circle. Recentelijk speelde hij in Pieces of Her en hij zal binnenkort te zien zijn in The Walking Dead: The Ones Who Live waar hij als Major General Beale in aanraking zal komen met de bekende personages Rick Grimes en Michonne.

Bekijk op instagram


Bekijk op instagram


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit moet je weten en zien voor je de 'Star Wars'-serie 'Ahsoka' op Disney+ gaat kijken
Series / Nieuws

Dit moet je weten en zien voor je de 'Star Wars'-serie 'Ahsoka' op Disney+ gaat kijken

Ahsoka kenden we al uit de animatieseries, kijk naar deze afleveringen als voorproefje.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Nu Ahsoka tot grote vreugde van velen een eigen serie heeft gekregen, is het een goed idee om haar achtergrondgeschiedenis nog eens onder de loep te nemen. De animatieseries waarin zij al eerder te zien was bieden ruimschoots uitkomst wat dat betreft.

Hieronder lees je over vijf afleveringen uit Tales of the Jedi en Clone Wars. Het betreft gebeurtenissen die Ahsoka (Rosario Dawson) hebben gemaakt tot wie zij is.

Tales of the Jedi - S1 afl. 5


De aflevering 'Practice Makes Perfect' laat de brute training zien waaraan Anakin Skywalker zijn padawan onderwerpt. Ahsoka moet een groep Clone Troopers in haar eentje bevechten. Hoewel zij talloze malen bewusteloos wordt getaserd door de stunguns, zie je ook hoe Ahsoka hierdoor gehard wordt.

De aflevering laat daarnaast de mengelmoes zien van lichte en donkere elementen van Anakins mentorschap. Het zou zomaar kunnen dat mede hierdoor Ahsoka als een ander type Jedi uit de training is gekomen.

Star Wars: The Clone Wars - S5 afl. 17-20


In deze afleveringen, ook wel bekend als de Temple Bombing Arc, wordt Ahsoka vals beschuldigd van het plegen van een terroristische aanslag op een Jedi tempel. Hoewel de echte dader, Barriss Offee, gevonden wordt door Anakin laat het gebeuren diepe sporen na bij Ahsoka.

Het feit dat zij door haar mede-Jedi beschuldigd en bijna veroordeeld werd doet haar besluiten de Jedi Orde te verlaten en haar eigen weg te zoeken.

De eerste twee afleveringen van Star Wars: Ahsoka zijn vanaf 23 augustus te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix en Steven Spielberg komen met 'buitenaardse' Original
Series / Nieuws

Netflix en Steven Spielberg komen met 'buitenaardse' Original

De regisseur heeft al een aantal zeer succesvolle films over het onderwerp gemaakt.

Als je aan regisseur Steven Spielberg denkt, denk je waarschijnlijk aan zeer succesvolle kaskrakers. Hij behandelde in zijn carrière meerdere onderwerpen, waaronder die van buitenaards leven. Daar komt nu meer over.

Het nieuws is namelijk naar buiten gekomen dat Spielbergs productiebedrijf Amblin Television de documentaire Encounters gaat maken voor Netflix, die volledig in het teken staat van buitenaardse wezens.

Verhaal gebaseerd op 'waargebeurde feiten'?


Elke aflevering zal een afzonderlijk verhaal vertellen. Waar in het verleden de verhalen over aliens vooral gecentreerd waren in de VS, behandelt de documentaire dit keer verhalen van over de hele wereld.

Kijkers zullen het verhaal zien over vreemde lichten in de lucht boven een klein stadje in Texas, vreemde voertuigen onder water die een kustplaats in Wales lastigvallen, een ontmoeting tussen aliens en schoolkinderen in Zimbabwe, en een situatie waarbij wezens van onmenselijke oorsprong zich bemoeien met een kerncentrale in Japan.

Amblin weet van wanten


Spielberg heeft in het verleden wel vaker producties over buitenaardse wezens gemaakt. Het bekendst zullen waarschijnlijk Close Encounters of the Third Kind uit 1977 zijn, en natuurlijk het tranentrekkende E.T. uit 1982.De nieuwe documentaire Encounters is vanaf 27 september te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de 5 slechtste Netflix-originals aller tijden: nummer 1 verbaast je niet
Series / Nieuws

Dit zijn de 5 slechtste Netflix-originals aller tijden: nummer 1 verbaast je niet

Naast alle megahits slaat de streamingdienst de plank ook wel eens mis.

Netflix is door de jaren heen bekend geraakt als de allergrootste streamingdienst met enorm succesvolle series. Soms zit er ook wel eens een rotte appel tussen, en dit zijn de rotste van ze allemaal.

Onderstaand is een overzicht van series die oorspronkelijk door Netflix zijn geproduceerd en is samengesteld op basis van de laagste waarderingen die de series hebben gekregen op de website van IMDb.

5 - Resident Evil - IMDb score: 4,2


Deze serie, gebaseerd op de films, speelt zich bijna drie decennia na het ontdekken van het T-virus af, en onthult de duistere geheimen van de Umbrella Corporation. De ontvangst was vooral onder fans negatief.

4 - Richie Rich - IMDb score: 3,2


Zo succesvol als de film uit 1994 was, zo slecht deed de serie over het rijkeluisjongetje uit 2015 het. Netflix probeerde de maatschappelijke thema's van vandaag de dag in de serie te verwerken, met weinig succesvol resultaat.

3 - The Goop Lap - IMDb score: 2,7


Deze serie volgt Gwyneth Paltrow als hoofd van het bedrijf Goop, dat probeert alternatieven te vinden voor traditionele medicijnen. De serie werd bekritiseerd om het verkopen van pseudo-wetenschap.2 - Hype House - IMDb score: 1,9


Een groep influencers en TikTokkers die vrijwel niets uitvoeren in het dagelijkse leven. Dat scheen voor Netflix een gouden formule te zijn voor een tv-serie. Met de één na slechtste score liet het publiek zien het hier niet mee eens te zijn.

1 - Queen Cleopatra - IMDb score: 1,1


En de ongetwijfeld nummer één is toch wel die van Jada Pinkett Smith's Queen Cleopatra. De docuserie schetste het beeld van de Egyptische leider die het land 21 jaar bestuurde en eindigde in haar zelfmoord.Nog vóór de serie uitkwam stond het al bol van de controverse. De voornaamste kritiek lag op het Afrocentrische karakter in het verhaal over Cleopatra. Critici spraken veelal over ongefundeerde geschiedvervalsing.

Was het nou echt zo slecht? Kijk nog eens alle afleveringen van Queen Cleopatra op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Tony Soprano' ontving van HBO maar liefst $3 miljoen om een rol NIET te spelen
Series / Nieuws

'Tony Soprano' ontving van HBO maar liefst $3 miljoen om een rol NIET te spelen

James Gandolfini is onlosmakelijk verbonden met zijn rol als 'Tony Soprano'.

Wijlen James Gandolfini kennen wij natuurlijk allemaal als de maffia-baas Tony Soprano uit het prachtige The Sopranos. Toch hadden we hem bijna ook van een andere rol gekend, maar HBO stak daar een prijzig stokje voor.

Gandolfini werd namelijk benaderd om Steve Carell te vervangen in The Office US. Gandolfini zou hiervoor maar liefst $ 4 miljoen kunnen ontvangen. Hij overwoog de rol te nemen, maar toen gebeurde er iets heel bijzonders.

$3 miljoen


HBO, het netwerk dat The Sopranos uitzond, wilde niet dat Gandolfini in The Office ging spelen. Zij boden hem maar liefst $ 3 miljoen om het niet te doen!

Het lijkt erop dat HBO de erfenis van Tony Soprano, een van de meest iconische personages in de televisiegeschiedenis, wilde behouden. Gandolfini was nauw verbonden met dit personage en HBO wilde dat zo houden. Naar verluidt wilde HBO Gandolfini ook gewoon behouden voor het netwerk en zelf meer filmprojecten met hem doen.

Kijk de serie hier op HBO Max.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Beverly Hills 90210' is alweer van bijna 25 jaar geleden, hoe is het nu met de cast?
Series / Featured

'Beverly Hills 90210' is alweer van bijna 25 jaar geleden, hoe is het nu met de cast?

'Beverly Hills 90210' was een grote hit in de jaren 90. Helaas zijn niet alle castleden meer in leven.

Beverly Hills 90210 was één van DE series uit de jaren 90. Het verhaal over tieners, vriendschap, liefde en sociale kwesties werd over de hele wereld bekeken. Inmiddels zijn we bijna 25 jaar verder, hoe gaat het nu met de bekendste acteurs uit de serie?

Tori Spelling


Tori Spelling kreeg de rol in Beverly Hills mede dankzij haar vader, Aaron Spelling, die de producent was van de serie. Ze deed het goed want ze deed alle 10 seizoenen van de serie mee. Daarna verscheen ze nog in films als Scream 2 en Scary Movie 2, maar daar bleef haar carrière ook echt een beetje bij. Feitelijk is zij één van de eerste nepo-baby's in Hollywood.

Bekijk op instagram


Shannen Doherty


Shannen Doherty was nogal een ruziemaker op de set, hetgeen ertoe leidde dat zij naar vier seizoen al opstapte. Toch had zij grote indruk gemaakt en kreeg ze daarna nog mooie andere rollen, onder andere in Charmed, Riverdal en Hot Seat.

Doherty is tegenwoordig ernstig ziek en heeft zowel borst- als hersenkanker.

Bekijk op instagram


Luke Perry


Luke Perry was één van de grote favorieten van de fans, vooral vanwege zijn rol als 'bad guy'. Na Beverly Hills kreeg hij nauwelijks nog interessante rollen.

In 2019 overleed de acteur aan een zware beroerte.

Bekijk op instagram


Jennie Garth


Jennie Garth speelde het meest populaire meisje op school, de blondine genaamd Kelly.

Na Beverly Hills 90210 speelde zij ook nog in spin-off Melrose Place en American Dad. Haar meest recente project is de low-budget thriller Bad Influence.

Bekijk op instagram


Jason Priestley


De lieveling van het publiek was de jonge Brandon Walsh, gespeeld door Jason Priestley. Na de serie werd Priestley succesvol als regisseur. Zo is hij als regisseur verantwoordelijk voor Private Eyes, Gates of Paradise en Web of Dreams.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Prime Video-serie 'Three Mothers, Two Babies and a Scandal'
Recensie

Recensie Prime Video-serie 'Three Mothers, Two Babies and a Scandal'

Deze sensatiegeoriënteerde documentaire haalt oude koeien uit een onzinnige sloot.

Regie: Alice McMahon-Major | Afleveringen: 3 | Speelduur: 45-54 minuten | Jaar: 2023

Dat de Britse roddelpers meedogenloos is al jaren bekend, zelfs al ruim voor hun medeverantwoordelijkheid voor de dood van prinses Diana in 1997. Een van de vrouwen in Three Mothers, Two Babies and a Scandal heeft dit aan den lijve ondervonden toen zij de pers betrok bij haar situatie. Aan de ene kant erg sneu; ze is zo dom en ordinair dat ze zich hiermee een lachertje werd. Aan de andere kant: ze klopte aan bij de pers. Deze serie probeert sympathie op te wekken, maar de kijker die het hoofd koel houdt kan zelf de beste conclusies trekken.

Ruim twintig jaar geleden stond een vrouw haar pasgeboren tweeling af aan een adoptiebureau. Dat bureau bleek de baby's online aan te bieden en verkocht ze aan meer dan een gezin. Het gevolg was een schandaal en een langslepende rechtszaak waar niemand vrolijk van werd – behalve de roddelpers. Deze driedelige documentaire laat de moeder aan het woord evenals de twee vrouwen die meenden die titel te gaan dragen.

Hoewel het internet destijds nog nieuw was, was het idee om even online een kind te kopen toen al net zo'n absurd idee als nu. Je mag gerust een oordeel vellen over het type mens dat dit doet en bij het zien van de twee vrouwen die een poging waagden blijkt dat oordeel te kloppen. In de eerste aflevering komt de een aan het woord, in de tweede de ander. De derde aflevering is voor de biologische moeder.

De eerste: een bijna tandeloze Brit die zo'n hoge pet op heeft van haar eigen intellect dat ze continu cynisch spreekt en daar inmiddels letterlijk een chronisch scheve bek aan heeft overgehouden. Judith vertelt dat ze al twee kinderen had en leefde van een bijstandsuitkering, maar toen ze hertrouwde wilde ze er nog meer. Er was kennelijk zo veel liefde om te geven dat het nieuwe koppel zijn spaarrekening plunderde voor een Amerikaanse tweeling. Al zal het waarschijnlijk ook hebben geholpen dat de kinderbijslag in het Verenigd Koninkrijk zeer hoog is.

Nummer twee is Vickie, die altijd mooi weer speelt. De tweeling werd afgestaan onder twee absolute voorwaarden: verander hun namen niet en sta de moeder ongehinderd toe om contact te houden. Ze is de deur nog niet uit of Vickies man zegt dat ze zich nooit meer moet laten zien. Vickie zegt daar geen woord over; ze heeft dat al onder het tapijt geschoven. Die man blijkt nog wat meer lijken in de kast te hebben en ook Vickies verleden is niet dat van een braaf engeltje.

Tranda is als afsluiter een verademing. Ook zij heeft fouten gemaakt, maar is de enige die dit uitspreekt en toegeeft. Ze heeft de kinderen niet afgestaan met het doel eraan te verdienen en heeft ook geen cent gezien van wat die mensen hebben betaald aan het adoptiebureau. Haar bijdrage aan het verdere verloop bestond uit onverstandige beslissingen, maar dat zegt ze zelf. De andere twee dames vervullen uitsluitend de slachtofferrol, terwijl Tranda nog het meest echt een slachtoffer is.

De makers pogen de vrouwen hun kant van het verhaal te laten vertellen en ze alle drie neer te zetten als mensen met hun eigen gevoelens. Een mooie insteek, maar dit zijn vrouwen die twee baby's probeerden te kopen op internet. En dat is wat ze blijven; daar waar Tranda de gegeven ruimte benut om te tonen dat ze is gegroeid, laten de andere twee zien dat ze er nog precies hetzelfde in staan als toen. De insteek van de makers levert ze niets nieuws op.

Dus wat is dan het nut van deze documentaire? Gemaakt voor mensen die te lui zijn om al het bestaande materiaal over deze zaak door te nemen? Ons leren dat een kind in je digitale winkelmandje gooien ethisch onverantwoord is? Het is gewoon twee decennia na dato nog steeds een graantje willen meepikken.

Er wordt gewisseld tussen interviews en archiefmateriaal dat aansluit op wat er wordt gezegd. Daar komt nog muziek overheen om de kijker emotioneel te sturen. Als blijkt dat de twee adoptiemoeders nog steeds de hakken in het zand hebben voelt de interviewer ze niet aan de tand (en die ene van Judith steekt nog wel zo opvallend uit), want hun gevoelens mogen op geen enkele manier gekrenkt worden.

Nu kan iemand na al die tijd de camera eens richten op deze mensen om het er eens rustig over te hebben, maar het blijft nog steeds sensatie. Weer dat spektakel verkopen maar dan in een jasje dat het vermomt als hoogstaand drama. De drie vrouwen waren toentertijd al te gast bij Oprah Winfrey die iedereen aan het woord liet; er kan weinig anders worden gedaan dan dezelfde woorden herhalen.

★★☆☆☆

Three Mothers, Two Babies and a Scandal is te zien bij Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het is zover! Officiële startdatum 'Percy Jackson and the Olympians' eerder dan verwacht
Series / Nieuws

Het is zover! Officiële startdatum 'Percy Jackson and the Olympians' eerder dan verwacht

In tegenstelling tot eerder berichten beginnen de avonturen van Percy eerder dan gedacht.

Schrijver Rick Riordan zei in een eerder interview met ComicBook dat de serie begin 2024 van start zou gaan. Dit is naar voren geschoven: fans kunnen vanaf 20 december aanstaande genieten van de eerste twee afleveringen van het seizoen.

Riordan heeft niet alleen meegeschreven aan de serie, ook heeft hij het volledige eerste seizoen al gezien. Hij is er zeer over te spreken aangezien recht wordt gedaan aan het verhaal.

Tevreden fans


De schrijver gaf aan dat hij meerdere versies heeft gezien en dat het er prima uitziet. "Niet alleen heb ik alle acht afleveringen gezien, ik heb zelfs verschillende montages te zien gekregen. Dit is hoe men werkt, ze monteren een bepaalde versie, en die herzien ze vervolgens. Als het moet, gebeurt het meerdere malen. De makers zijn geweldig wat dat betreft, en voor mij is het allerbelangrijkste dat de fans tevreden zijn," aldus Riordan.

Eerder werd al bekend dat we meerdere bekende locaties te zien gaan krijgen. Naast Kamp Halfbloed zullen ook het Lotus Casino, de berg Olympus en de Underwereld te zien zijn.

De eerste twee afleveringen van Percy Jackson and the Olympians zijn vanaf 20 december te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Prime Video zet deze week 3 nieuwe afleveringen online waaronder het aangrijpende 'The Lost Flowers of Alice Hart'
Series / Nieuws

Prime Video zet deze week 3 nieuwe afleveringen online waaronder het aangrijpende 'The Lost Flowers of Alice Hart'

Het wordt een week vol drama, mysterie en een vleugje humor op Prime Video.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de twee meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Harlan Coben's Shelter (seizoen 1 - aflevering 4)Verschijnt op: 25 augustus
Genre: Criminaliteit / Drama / Mysterie
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Shelter is gebaseerd op de bestseller-reeks van Harlan Coben en volgt het verhaal van Mickey Bolitar die na de dood van zijn vader in een buitenwijk in New Jersey gaat wonen. Als er weer een leerling verdwijnt, raakt Mickey verstrikt in een web van geheimen. Met zijn nieuwe vrienden Spoon en Ema onthult hij een duistere onderwereld die mogelijk licht kan werpen op decennia van verdwijningen.

The Lost Flowers of Alice Hart (seizoen 1 - aflevering 6)Verschijnt op: 18 augustus
Genre: Drama
Kijk op: Prime Video

Synopsis: Nadat ze haar ouders is verloren bij een mysterieuze brand, wordt de negenjarige Alice Hart grootgebracht door haar oma June op een bloemenkwekerij waar ze ontdekt dat er geheimen binnen geheimen zijn. Na jaren wordt Alice door verraad gedwongen haar verleden onder ogen te zien.

Overige series nieuw op Prime VideoHieronder de overige series die deze week op Prime Video verschijnen.

25 augustus: LOL: Last One Laughing Colombia (seizoen 1 - aflevering 4) - Komedie - Voor de eerste keer in Colombia opent LOL haar deuren voor tien van de beste comedians om het tegen elkaar op te nemen in hun humor zonder censuur en limieten om de felbegeerde LOL trofee te winnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt deze week met 5 nieuwe afleveringen waaronder het spraakmakende 'And Just Like That...'
Series / Nieuws

HBO Max komt deze week met 5 nieuwe afleveringen waaronder het spraakmakende 'And Just Like That...'

Ook deze week zie je op HBO Max weer meer van je favoriete series.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.


How to with John Wilson (seizoen 3 - aflevering 4)Verschijnt op: 19 augustus
Genre: Documentaire / Komedie
Kijk op: HBO Max

Synopsis: Een HBO-docucomedy waarin een angstige New Yorker advies wil geven over dagelijkse dingen terwijl hij zelf met dingen zit. John Wilson legt onopvallend de levens vast van andere New Yorkers in een komische odyssee van zelfontdekking.

Fantastic Friends (seizoen 2 - aflevering 3)Verschijnt op: 23 augustus
Genre: Documentaire / Reality-TV
Kijk op: HBO Max

Synopsis: James en Oliver Phelps, bekend als de Weasley-tweeling uit de Harry Potter-films, nemen ons mee op een buitengewoon avontuur, waarbij ze fascinerende gasten ontmoeten, betoverende locaties verkennen en fenomenale uitdagingen aangaan.

And Just Like That… (seizoen 2 - aflevering 11)Verschijnt op: 25 augustus
Genre: Komedie / Drama / Romantiek
Kijk op: HBO Max

Synopsis: In dit nieuwe hoofdstuk van Sex and the City volgen we Carrie, Miranda en Charlotte op hun reis van hun ingewikkelde leven en vriendschappen toen ze dertigers waren naar hun nog ingewikkelder leven en vriendschappen nu ze vijftigers zijn.

Overige series nieuw op HBO MaxHieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

20 augustus: The Tower (seizoen 2) - Drama / Mysterie - Rechercheurs Sarah Collins en Steve Bradshaw worden naar een incident gestuurd bij de Portland Tower in Londen. Aan de voet van de toren vinden ze de lichamen van een ervaren agent, Hadley Matthews, en een 15-jarige vluchteling uit Libië, Farah Mehenni.

25 augustus: Teenage Euthanasia (seizoen 2 - aflevering 5) - Animatie / Komedie / Fantasie - Teenage Euthanasia speelt zich af in de nabije toekomst en gaat over de familie Fantasy, die in Florida begrafenisonderneming Tender Endings runnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Daryl Dixon trotseert Parijse chaos in nieuwe 'The Walking Dead' teaser
Series / Video/clip/featurette

Daryl Dixon trotseert Parijse chaos in nieuwe 'The Walking Dead' teaser

De teaser laat zien wat we kunnen verwachten van Daryls Franse avonturen.

Het eerste seizoen van The Walking Dead: Daryl Dixon gaat binnenkort van start in de VS. In de eerste trailer zagen we al dat de zombiedoder een missie te vervullen krijgt.

Bij de Union of Hope, de kloosterorde die Daryl heeft opgevangen nadat hij is aangespoeld aan de Franse kust, ontmoet hij de non Isabelle (Clémence Poésy). Naast haar vreedzame kanten blijkt Isabelle ook een stevige tante te zijn.

Metro vol zombies


Dit is ook wel nodig aangezien het leven in Frankrijk allesbehalve een pretje is. Van de hoofdstad, het ooit bruisende Parijs, is nog maar weinig over. De van zombies vergeven metro raast door de tunnels en de levenden moeten zich staande zien te houden.

Daryl lift door Frankrijk en ontmoet daar zowel oude bekenden als nieuwe gezichten. Van de orde moet hij een bijzondere jongen genaamd Laurent (Louis Puech Scigliuzzi) naar een speciaal daarvoor bestemde plaats begeleiden. Hij zal dit ongetwijfeld op de voor hem karakteristieke manier doen.

Vanaf 10 september is The Walking Dead: Daryl Dixon te zien op AMC. Op het moment van schrijven is nog niet bekend of en zo ja wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' heeft een groots en "ongelooflijk ontroerend" einde
Series / Nieuws

'Stranger Things' heeft een groots en "ongelooflijk ontroerend" einde

De hoofdrolspeler weet hoe het verhaal afloopt en licht een tipje van de sluiter op.

Stranger Things begon dit jaar met filmen totdat de Hollywood-staking roet in het eten gooide. Mochten de opnames dit jaar weer opgepakt worden, dan betekent dit dat we tot 2025 moeten wachten.

In de Happy Sad Confused Podcast was onlangs hoofdrolspeler David Harbour (Jim Hopper) te gast. Hij roemt de scenario's die hij tot zover heeft gezien, en hoewel de slotaflevering daar niet tussen zat weet hij wel hoe alles afloopt.

Puzzelstukjes op hun plek


Harbour roemt de kwaliteiten van de Duffer Broers en geeft aan dat aan alle hoofdpersonen recht wordt gedaan. De puzzelstukjes van dit ingewikkelde verhaal worden zorgvuldig op hun plek gelegd en volgens de acteur wordt niemand overgeslagen.

Harbour: "Voor de staking kregen we een aantal scenario's toegestuurd. Het is een enorme onderneming, grootser dan wat we tot nu toe hebben gedaan". Op de vraag of hij het scenario voor de laatste aflevering had gelezen antwoordde hij ontkennend. "Wel weet ik hoe alles aflooopt. En het is ongelooflijk ontroerend. Dat is het woord dat ik zou gebruiken, het verhaal eindigt op een ontroerende manier," besluit de hoofdrolspeler.

Stranger Things kun je zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.