search
Neil Gaiman legt uit waarom deze 'Good Omens'-theorie complete onzin is
Series / Nieuws

Neil Gaiman legt uit waarom deze 'Good Omens'-theorie complete onzin is

Deze fantheorie had potentie, maar toch blijkt hij volgens Neil Gaiman niet te kloppen.

Neil Gaiman heeft gereageerd op een recente fantheorie over zijn serie Good Omens, waarin wordt gesuggereerd dat Crowley in het geheim Lucifer zou kunnen zijn. Volgens Gaiman is dit echter klinkklare onzin.

In Prime Video's bewerking van de roman van Gaiman en Terry Pratchett uit 1990, wordt de demonische metgezel van Michael Sheens goedaardige engel Aziraphale gespeeld door David Tennant.

Analyseren


Terwijl Good Omens-fans bijkomen van het hartverscheurende einde van seizoen 2, zijn velen begonnen met het grondig analyseren van de gebeurtenissen in de nieuwe afleveringen. Een aantal fans hebben contact opgenomen met Gaiman via Tumblr om te vragen naar een theorie rondom een mogelijk verborgen hoofdstuk van Crowley's leven.

Sommigen geloofden dat Crowley eigenlijk de gevallen engel Lucifer zou kunnen zijn, vanwege uiteenlopende opvattingen over de identiteit van de duivel in verschillende culturen.

Bewijs


Maar Gaiman heeft de theorie nu ontkracht. Volgens hem is Crowley gewoon Crowley, wat ook wordt bewezen door een scène in seizoen 1. Dit was het precieze antwoord van Gaiman:"Hij praat over rondhangen met Lucifer en de jongens als hij dronken wordt in de kroeg in seizoen 1. En hij praat duidelijk niet zomaar willekeurig over zichzelf in de derde persoon terwijl hij dronken is in een gesprek waarin hij klaagt over de keuzes die hem hebben geleid naar die kroeg en twee flessen Talisker…"

Fanfictie


"Hoe dan ook. Voel je vrij om alle 'Crowley is stiekem Lucifer'-fictie te schrijven die je leuk vindt, maar dat moet fanfictie blijven, vrees ik", vervolgt Gaiman. Bekijk Good Omens op Prime Video.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen