search
Steven Spielberg vol lof over 'The Last of Us' en laat dat op een speciale manier blijken
Series / Nieuws

Steven Spielberg vol lof over 'The Last of Us' en laat dat op een speciale manier blijken

Van alle reacties die ze hebben gekregen, was deze het meest bijzonder voor de makers van 'The Last of Us'.

De HBO-serie The Last of Us werd vrijwel meteen na zijn première een regelrechte hit. Hierdoor kregen de makers van de serie een hoop positieve reacties, waarvan er eentje bovenuit sprong.

Vooral de aflevering "Long, Long Time", over twee mannen die liefde vinden bij elkaar in een verwoeste wereld, werd enorm positief ontvangen. Volgens showrunner Craig Mazin was de reactie die hem het meest verraste een brief van filmmaker Steven Spielberg.

Verbluffend


"Dat was best gaaf", vertelde Mazin, die de aflevering schreef, aan The Wrap. "Ik denk dat voor ons allemaal - ikzelf, Peter Hoar, Neil, Nick, Murray - we het hebben over mensen van middelbare leeftijd die opgroeiden onder inspiratie van Steven Spielberg en dat nog steeds zijn. Ik vind hem gewoon geweldig".

"Ik weet niet hoe iemand beter zou kunnen regisseren dan Steven Spielberg in de loop van zijn carrière heeft gedaan. Het is gewoon verbazingwekkend voor mij. En dus, om enige vorm van lof van hem te krijgen, was verbluffend voor ons allemaal. Ik was blij en deelde het met grote opwinding met iedereen".

Onmogelijk om niet te huilen


De aflevering "Long, Long Time" riep veel emoties op bij kijkers en is de meest memorabele van de serie tot nu toe geworden. Maar de regisseur van de aflevering, Peter Hoar, zegt dat het niet zijn bedoeling was om iedereen aan het huilen te maken.



"Het was niet mijn bedoeling om een verhaal te vertellen dat de wereld ongecontroleerd zou laten huilen, maar dat deed ik wel. Er was een briefje dat ik Murray gaf. Ik zei: misschien is dit de scène waarin we niet huilen. Het was onmogelijk omdat Bill zo gepassioneerd was en op dat moment tegen zijn liefde Frank zei dat hij zijn levensdoel was".

Overbodig


"En Murray had zoiets van: 'Ik kan het niet. Kijk naar hem, ik kan het niet. Hij is gewoon zo mooi en menselijk dat ik het gewoon niet binnen kan houden.' Dus dat briefje was overbodig! Ik ben er om mensen iets te laten voelen". Bekijk The Last of Us op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen