search
Waargebeurde slachting naverteld in true crime-serie 'De Beul van Twente'
Series / Trailer

Waargebeurde slachting naverteld in true crime-serie 'De Beul van Twente'

De gruwelijke misdaden van de psychopaat worden in een nieuw licht gezet in de serie.

Twintig jaar geleden werd Nederland opgeschud door de gruwelijke daden van een psychopaat, die het had gemunt op mens en dier. In de driedelige serie De Beul van Twente keert men terug naar deze enge tijd en wordt er nieuw licht geworpen op het leven van de dader.

De serie van de AVROTROS onthult nog nooit eerder vertoonde brieven, die naar verluidt door de psychopaat werden verstuurd naar een van zijn slachtoffers.

Mishandelingen


Tussen 2000 en 2005 begon het verhaal met een reeks brute dierenmishandelingen. Veel dieren werden verminkt, en bij meerdere ervan werden zelfs de geslachtsdelen afgesneden.

Zelfs de oprichting van een burgerwacht kan de dierenbeul niet stoppen. Sterker nog, na enige tijd stapt hij zelfs over op mensen. Meerdere mesaanvallen, en zelfs een moord, waren het gruwelijke gevolg.

Vervolging


Uiteindelijk erd de dader opgepakt, en tijdens de rechtszaak kwam naar buiten wat er allemaal is gebeurd en waarom de man as overgegaan tot zijn misdaden.In De Beul van Twente wordt het verhaal opnieuw verteld en worden er meer details weggegeven, waaronder de nooit eerder vertoonde brieven die de dader had geschreven in de gevangenis.

Release


Vanaf 30 augustus is De Beul van Twente te bekijken op NPO3 en op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen