search

Ons nieuws van woensdag 23 augustus 2023

Recensie Apple TV+-serie 'Invasion' seizoen 2
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'Invasion' seizoen 2

Is erg goed in het creëren van de illusie dat dit een goede serie is.

Regie: Alik Sakharov, Brad Anderson, Mathias Herndl, e.a. | Cast: Golshifteh Farahani (Aneesha), Shioli Kutsuna (Mitsuki), Shamier Anderson (Trevante), India Brown (Jamila), Billy Barratt (Casper), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 40-59 minuten | Jaar: 2023

Audiospecialist Mitsuki wordt door een rijke wetenschapsbegeleider ingehuurd om naar Zuid-Amerika te komen waar een laboratorium is opgezet in een neergestort ruimteschip. De Britse jongeren gaan op zoek naar Casper. Trevante heeft zijn militaire carrière achter zich gelaten, maar Caspers notitieboek met vreemde aanwijzingen spoort hem aan actie te ondernemen. Aneesha en haar twee kinderen sluiten zich aan bij een groep strijders die zich inzet tegen dubieuze handelingen van het leger. Waar ter wereld deze mensen zich ook bevinden, ze zullen samenkomen in de strijd tegen de buitenaardse wezens.

Dat deze serie over een buitenaardse invasie zich volledig richt op de personages is een trucje. De makers zullen vol overtuiging zeggen dat Invasion gaat over het menselijke drama en niet over de aliens. Ja, prima. Maar er wordt zo weinig tijd besteed aan de aanvallers dat het na twee seizoenen nog steeds niet duidelijk is wat die nou precies doen. Er zijn heel af en toe momenten waarop we ze zien en ze agressief alle mensen doden. Is dat het? Ze gaan gewoon om de zoveel tijd op een slachttocht?

En zo diep is dat menselijke drama niet. Het neemt zichzelf doodserieus en meerdere plotlijnen gaan over liefde. Vooral degene over de jongeren ontstijgt niet het niveau van een middelmatige tienersoap. Die reizen trouwens 'even' van Londen naar Parijs. Voor een deel krijgen ze een lift, maar het gebeurt voornamelijk te voet. Neem het maar voor lief dat ze dit voor elkaar krijgen. Eten en drinken komt amper ter sprake en er valt geen woord over blaren.

Mitsuki's plotlijn barst van de potentie, maar die bron wordt slechts oppervlakkig aangeboord. In het ruimteschip is iets aanwezig (een levend wezen of toch iets anders?) en hoe meer ze daarmee in contact komt hoe meer herinneringen ze verliest. Maar een groot deel wordt besteed aan een collega die Mitsuki wel ziet zitten en kampt met diens terughoudendheid. En die rijke vent die dit hele onderzoek runt: stereotype arrogante betweter met een miljard op zijn bankrekening. Slecht geschreven en slecht geacteerd.

Over het algemeen zit er weinig schot in alle verhalen. Het lijkt alsof de makers wisten waar ze dit seizoen wilden laten eindigen – nee, er is natuurlijk geen afronding, wel een opening naar seizoen drie – en vervolgens maar moesten bedenken hoe ze tien afleveringen konden vullen om op dat punt te belanden. Lekker handig om Casper in een ziekenhuis in Frankrijk te plaatsen. Met daarnaartoe reizen is alvast een half seizoen gevuld.

De buitenaardse wezens zien er net als in het eerste seizoen fantastisch uit. Niet alleen omdat de computeranimatie zo overtuigend is, maar vooral omdat er een origineel en dreigend ontwerp aan ten grondslag ligt. Tijdens dit seizoen ondergaan ze een kleine metamorfose die ze nog gevaarlijker maakt. Dat gebeurt in het beste deel van het seizoen, ergens halverwege. De jongeren moeten door de Kanaaltunnel om in Frankrijk te komen en daar is het natuurlijk niet pluis. Vrijwel de hele aflevering wordt hieraan besteed; het is een actiespektakel van de bovenste plank.

Het droge geneuzel en gebrek aan gevoelsmatige vooruitgang maken dit tweede seizoen een vermoeiende zit. Over het algemeen scoren series van Apple TV+ een op zijn minst een voldoende, maar het lijkt erop dat deze streamingsdienst zich door de makers van Invasion heeft laten overtuigen dat dit een diepzinnig sciencefictiondrama is.

Maar dat is het niet. Het voortbestaan van de mensheid staat op het spel, maar dat voelt niet zo. Buitenaardse wezens zijn de aarde aan het overnemen, maar geen idee hoe. Een select groepje mensen lijkt mentaal te zijn verbonden aan elkaar en de wezens, en dat is omdat het gewoon zo is. De een is verliefd op zus, de ander is verliefd op zo – het zal een worst wezen. Hopelijk wordt er in het derde seizoen een einde aan gebreid en anders mogen de aliens zich maar de winnaars noemen.

★★☆☆☆

Invasion is te zien bij Apple TV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bizar, B.A. Baracus uit 'The A-Team' sprak de legendarische en altijd aan hem verbonden zin "I pity the fool" helemaal nooit uit!
Series / Nieuws

Bizar, B.A. Baracus uit 'The A-Team' sprak de legendarische en altijd aan hem verbonden zin "I pity the fool" helemaal nooit uit!

B.A. Baracus wordt veel geciteerd, maar bijna altijd met een onjuiste zin!

B.A. Baracus is de stoere krachtpatser in The A-Team die werd gespeeld door de net zo stoere Mr. T. Als mensen het over B.A. hebben, spreken ze vaak de zin "I Pity the fool" uit. Hier is echter iets bijzonders mee.

Hoewel de uitdrukking altijd aan hem wordt toegeschreven en iedereen door het uitspreken hiervan meent te bewijzen hoe goed ingevoerd zij nog altijd zijn in dit personage, heeft B.A. deze woorden namelijk nooit uitgesproken!

Rocky


Deze misvatting is ontstaan doordat Mr. T de zin uitsprak in zijn doorbraakfilm: Rocky III uit 1982.

In de blockbuster-sequel van Sylvester Stallone vertelt Mr. T' (als bokser Clubber Lang) aan een interviewer: "Ik haat (Rocky) Balboa niet - maar ik heb medelijden met de dwaas!". Omdat B.A.'s persoonlijkheid zo nauw verbonden is met Mr. T zelf, is het gemakkelijk te begrijpen hoe het publiek in de loop der jaren het spoor bijster is geraakt.

Fool


Ook in The A-Team noemde B.A. veel mensen overigens "fools, maar hij had nooit medelijden met ze zoals in Rocky.

Bekijk op instagram
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Netflix-serie 'The Upshaws' seizoen 4
Recensie

Recensie Netflix-serie 'The Upshaws' seizoen 4

De typisch Amerikaanse sitcom met hoog gehalte aan flauwe humor is terug.

Regie: Robbie Countryman, Lynda Tarryk, Kim Fields | Cast: Mike Epps (Bennie), Kim Fields (Regina), Wanda Sykes (Lucretia), Michel Estime (Tony), Khali Spraggings (Aaliya), Diamond Lyons (Kelvin), Page Kennedy (Duck), Dayna Dooley (Sheila) e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 23-27 minuten | Jaar: 2023

De familie Upshaw is terug en maakt weer een heleboel mee, wat wederom wordt gebracht met een hoge dosis flauwe humor. De makers houden dan ook consequent vast aan het format van de typisch Amerikaanse sitcom. Voorspelbaarheid ten top dus, maar hier en daar is ten opzichte van voorgaande seizoenen wel wat afwisseling te bespeuren.

Want waar het vorige seizoen vooral om Bennie draaide, ligt ditmaal de focus op de zussen Regina en Lucretia, die beiden een lastige periode doormaken. Wanda Sykes weet de rol van Lucretia weer met exact de juiste dosis sarcasme neer te zetten en redt hiermee de serie, die weer van flauwe grappen aan elkaar hangt.

Hoewel The Upshaws op het eerste gezicht vooral grappig poogt te zijn, worden met oplichting en depressie toch wat serieuze thema's aangesneden. Dankzij de grote hoeveelheid humor blijven dit soort onderwerpen, die anders al snel zwaar zouden worden, toch behapbaar. Het helpt de kijker zijn eventuele eigen problemen misschien zelfs wel wat te relativeren.

Net als in eerdere seizoenen is er een grote hoeveelheid zelfspot, die vooral tot uiting komt in grappen over mensen met een donkere huidskleur, die als enigen in de serie te zien zijn. Dit zorgt ervoor dat de serie voor iedereen geschikt is, ongeacht huidskleur of voorkeur, en misschien zelfs wel wat gewaagd anno 2023. Er wordt niet gediscrimineerd, maar The Upshaws is ook allesbehalve zwaar als het gaat om racisme.

Desondanks heeft The Upshaws niet heel veel meer te bieden dan entertainment. Ook dit seizoen volgen de flauwe grappen elkaar in zeer rap tempo op. De set en cast zijn hetzelfde als in eerdere seizoenen, alleen vindt nu een groot deel van de scènes plaats in het appartement van Lucretia, wat zorgt voor wat afwisseling ten opzichte van het vorige seizoen.

The Upshaws blijft een prima serie om je na een drukke werkdag gedachteloos aan over te geven. Voetjes omhoog, iets lekkers erbij en je simpelweg laten vermaken door deze grappige familie. De levens van de Upshaws zijn nooit saai, dus er is ongetwijfeld nog genoeg stof om tot in den treuren op deze voet verder te gaan.

★★★☆☆

The Upshaws is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Duistere Netflix-miniserie 'Burning Body' krijgt vurige eerste trailer
Series / Trailer

Duistere Netflix-miniserie 'Burning Body' krijgt vurige eerste trailer

Een spannende thriller die geïnspireerd is op een waargebeurd verhaal.

De serie belooft veel goeds en we zien zowaar bekende gezichten. Úrsula Corberó en José Manuel Poga waren allebei al te zien in Money Heist. Ook in Burning Body gaat het er vurig aan toe.

Dit laatste moet je echter letterlijk opvatten. Het verhaal speelt zich af in 2017 en begint wanneer het verkoolde lichaam van politie-agent Pedro (Poga) wordt ontdekt.

Bedrog en intrige


Uiteraard wordt er een onderzoek gestart om te achterhalen wat er gebeurd is. Een en ander leidt naar Pedro's partner Rosa (Corberó) en haar vriend Albert (Quim Gutiérrez). Er blijkt sprake van een web van bedrog en intrige wat uiteindelijk leidde tot Pedro's dood.

Carlos López is de schrijver van de serie, die geproduceerd wordt door Laura Sarmiento Pallarés en Eduard Sola. De uitvoerend producenten zijn Andrea Martínez Muñoz en Jorge Torregrossa. De laatstgenoemde is tevens de regisseur van de serie.

Je kunt Burning Body vanaf 8 september streamen op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix onthult epische eerste trailer voor zijn 'Star Wars'-film 'Rebel Moon'
Films / Nieuws

Netflix onthult epische eerste trailer voor zijn 'Star Wars'-film 'Rebel Moon'

Een aantal dagen terug zagen we al een nieuwe poster voor 'Rebel Moon'. Nu is door Netflix een gave trailer uitgegeven voor de film.

Zack Snyder's film krijgt geleidelijk aan steeds meer updates. We zaten allemaal met smart te wachten op een eerste trailer en deze kunnen we eindelijk bekijken.

Cast


In de epische trailer zien we onder meer Sofia Boutella, Charlie Hunnam, Jena Malone, Cary Elwes, Ed Skrein, Michiel Huisman, Bea Doona, Djimon Hounsou, Dominic Burgess, Ray Fisher en Ingvar Sigurdsson.

Lange trailer


We weten al heel lang dat de film eraan komt en daarom zitten veel mensen te wachten op meer beelden. Nu worden we dan eindelijk getrakteerd op een trailer die maar liefst drieëneenhalve minuut lang is.

Het verhaal van Rebel Moon is opgesplitst in twee films. Het eerste deel, dat we kunnen streamen vanaf 22 december bij Netflix heet A Child of Fire. Het tweede deel, dat volgt op 19 april 2024 heeft de titel The Scargiver.Synopsis


Rebel Moon gaat zich afspelen in een ver sterrenstelsel. Met Balisarius gepositioneerd als een tirannieke regent die de vreedzame kolonie wil veroveren, zou dit Kora en de krijgers die ze rekruteert naar haar zaak kunnen leiden om een ​​basis op te zetten om hun strategie tegen de troepen van Balisarius uit te stippelen.

De wereld waar Kora en haar bondgenoten leven, zou het laatste bolwerk in de melkweg kunnen zijn tegen de oorlog die Balisarius van planeet tot planeet voert. In ieder geval is de intergalactische schaal van Rebel Moon zeker extreem groot.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Steven Spielberg en Netflix komen met epische nieuwe serie: 'Life on Our Planet'
Series / Nieuws

Steven Spielberg en Netflix komen met epische nieuwe serie: 'Life on Our Planet'

Life On Our Planet van Steven Spielberg is vanaf 25 oktober op Netflix te zien.

Check hier de eerste trailer van Steven Spielbergs nieuwste serie, Life on Our Planet!

Over twee maanden is het tijd voor de zoveelste natuurserie gebaseerd op het leven op aarde. Ditmaal waagt niemand minder dan Steven Spielberg een poging, met zijn nieuwste serie Life on Our Planet.

Life On Our Planet op Netflix


Het team achter de Emmy-winnende serie Our Planet keert terug voor Life On Our Planet, met de volgende synopsis:

"Om het leven te begrijpen moeten we terug naar het begin. Dit is het verhaal van het leven op onze planeet, van uitvoerend producent Steven Spielberg en het met een Emmy Award bekroonde team achter Our Planet."Spielberg en Freeman


Voor dit project heeft Netflix niet de minste namen aangenomen. Naast Steven Spielberg hebben ze namelijk ook Morgan Freeman aangesteld, hij mag het verhaal gaan vertellen als narrator.

Het eerste seizoen van Life On Our Planet, dat 25 oktober op Netflix verschijnt, bestaat uit 8 afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het vertrek van Henry Cavill uit 'The Witcher': "hij deed alles"
Series / Nieuws

Het vertrek van Henry Cavill uit 'The Witcher': "hij deed alles"

Een van de regisseurs van The Witcher denkt te weten waarom Henry Cavill de rol besloot te verlaten.

Het was schokkend nieuws toen Henry Cavill aankondigde na het derde seizoen van The Witcher de serie te verlaten. Wat daadwerkelijk de reden is zullen we misschien nooit weten, hoewel we hier en daar verschillende geluiden horen.

Zo zou hij het niet eens zijn met de richting van de serie, als iemand die de boeken gelezen heeft en ziet hoeveel het verhaal van de serie hiervan afwijkt. The Witcher-regisseur Marc Jobst denkt echter een andere verklaring te hebben.

Cavill in The Witcher


In gesprek met Screen Rant vertelt Jobst over het vele werkt dat Cavill deed voor The Witcher, en hoe vermoeiend dat wel niet moet zijn geweest.

"Nou, kijk, Henry heeft drie seizoenen gemaakt. Dit zijn veeleisende series om te maken, ze zijn enorm. Henry doet al zijn stunts zelf, hij wil absoluut niet geholpen worden. Als je een close-up maakt van een hand die een zwaard vastpakt, moet het zijn hand zijn."

"Je werkt ten eerste met een ongelooflijke atleet, die uren ervoor traint, en uren erna, je hebt twaalf uur gefotografeerd, en die veel geeft om het werk dat hij doet."

"…Dat put je ten eerste uit, dus na drie series heb ik het gevoel: 'Oké, hij heeft de serie tot stand gebracht, en als hij het gevoel heeft dat hij heeft gedaan wat hij kon, vertrouw ik hem.' Die focus die hij heeft, dat verlangen om het goed te doen, is een geschenk om mee te werken, omdat het iedereen verheft om te zeggen: 'Goed genoeg is niet goed genoeg. Het moet fantastisch zijn.’ We willen allemaal zo werken, we willen allemaal niet iets goeds maken, we willen iets ongelooflijks maken."Toekomst van The Witcher


Het derde seizoen zit er inmiddels op, dus de rol van Henry Cavill in The Witcher ook. Vanaf het aankomende vierde seizoen speelt Liam Hemsworth Geralt of Rivia.

Het filmen is nog niet begonnen. Wanneer het nieuwe The Witcher-seizoen moet verschijnen, is nog niet duidelijk. Vanwege de huidige stakingen in Hollywood kan het nog wel even duren.

The Witcher is te zien op Netflix.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Yellowstone' prequel neemt een gedurfde wending: een cruciale uitdaging voor de franchise
Series / Nieuws

'Yellowstone' prequel neemt een gedurfde wending: een cruciale uitdaging voor de franchise

De prequel gaat op een paar belangrijke punten andere wegen bewandelen dan de hoofdserie.

Er lijkt geen einde te komen aan het succes van Yellowstone. Komend najaar gaat de zoveelste serie in de franchise in première: Lawmen: Bass Reeves.

Lawmen is een prequel die het verhaal vertelt van de legendarische Bass Reeves, de eerste zwarte deputy U.S. Marshall ten westen van de Mississippi. De serie is in veel opzichten een test voor de franchise.

Arkansas


Lawmen verlaat het bekende grondgebied van Montana en verhuist een paar staten verder. De serie zal zich namelijk grotendeels afspelen in Arkansas.

Daarnaast focust het verhaal zich niet op de Dutton-familie, die in alle andere series wel van de partij waren. Ook de series 1883 en 1923 gingen namelijk over de Duttons, ondanks dat het prequels waren.

Najaar


Het wordt dus spannend: heeft het publiek ook interesse in nieuwe elementen in de Yellowstone-franchise? Hoe de gok gaat uitpakken gaan we dit najaar zien. Dan gaat Lawmen: Bass Reeves in première.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zelfs die-hard 'Star Wars'-fans misten deze geheime Easter egg in 'Andor'
Series / Nieuws

Zelfs die-hard 'Star Wars'-fans misten deze geheime Easter egg in 'Andor'

De serie bevatte een zeer subtiel eerbetoon aan een klassieke 'Star Wars'-film.

In september 2022 kwam Star Wars-serie Andor uit. Ondanks dat de première bijna een jaar geleden is wordt er nog volop over de serie gepraat, en komen er nog altijd leuke nieuwtjes naar buiten.

Zo hebben fans het momenteel volop over een kleine maar toch heel grote 'Easter egg' in de serie. Die werd onthuld door visual effects supervisor Scott Pritchard. De 'Easter egg' bevindt zich in de post-credits scène van seizoen 1.

Luke Skywalker


Het gaat om een verwijzing naar de beruchte gleuf waar Luke Skywalker in A New Hope doorheen vliegt tijdens de aanval op de Death Star.

''We zien kleine robotjes het product plaatsen op de oppervlakte van de Death Star'', zegt Pritchard. ''Aan de achterkant van het shot zie je een muur. En die muur heeft vormen in zich die identiek zijn aan de gleuf die we zien in 'A New Hope'.''

Easter eggs


Als je zelf wilt speuren naar deze en andere 'Easter eggs' in Andor, dan kan dat op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwste teaser 'The Wheel of Time' toont de strijd van de Herrezen Draak
Series / Trailer

Nieuwste teaser 'The Wheel of Time' toont de strijd van de Herrezen Draak

Op het officiële Twitter-account is een clip gezien die een hint geeft omtrent seizoen 2.

Aan het einde van het eerste seizoen werd onthuld wie de Herrezen Draak is. We zien Rand (Josha Stradowski) zich terugtrekken om in het reine te komen met deze onthulling en de krachten die dit met zich meebrengt.

De clip, die hieronder te bekijken is, hint erop dat Rands strijd om deze vermogens onder de knie te krijgen een belangrijke rol gaat spelen. Er staat wat dat betreft veel op het spel, aangezien het risico bestaat dat hij er anders zelf aan onderdoor gaat.

Tweeledige strijd


De jonge schaapherder wist eerder de verleiding te weerstaan om zijn krachten op te geven en koos ervoor om zich af te zonderen. Nu hij op zichzelf is aangewezen zal hij in seizoen 2 zonder twijfel een tweeledige strijd voeren. Enerzijds is dit om zoals gezegd zijn krachten te leren gebruiken als de Herrezen Draak. Anderzijds zal Rand alles op alles zetten om terug te keren naar allen die belangrijk voor hem zijn.

Kijk The Wheel of Time seizoen 2 vanaf 1 september op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Band of Brothers': de realiteit versus fictie in het historische drama
Series / Featured

'Band of Brothers': de realiteit versus fictie in het historische drama

Het populaire historische drama heeft altijd bekend gestaan als historisch accuraat.

Het verhaal van de Easy Company wordt uitgebreid verteld in Band of Brothers. Vanaf hun training tot aan belangrijke veldslagen, de kijkers zien het van begin tot einde. Toch wijkt het verhaal op belangrijke punten af van de realiteit.

Tom Hanks, producent van de serie, heeft dit ook als zodanig erkend. Dit was naar aanleiding van zijn gesprek met majoor Richard Winters (in de serie gespeeld door Damian Lewis).

Meer authenticiteit


De majoor gaf aan Hanks aan dat hij had gehoopt op een meer waarheidsgetrouw verhaal. De militair gaf aan Hanks aan: "Ik had gehoopt op meer authenticiteit, in de richting van zo'n 80%". Hanks antwoordde hierop: "Majoor, dit is Hollywood. Mensen zijn al dolblij als we 12% waarheidsgetrouw zijn, en wij gaan voor de 17%".

Verhaal staat centraal


In Hollywood-producties staat het vertellen van een boeiend verhaal nu eenmaal op de eerste plaats. Dit houdt in dat bepaalde elementen in Band of Brothers aangepast zijn, maar het betekent niet gelijk dat een serie totale fantasie is.

Het verhaal biedt een goede weergave van normale mensen en de weerslag die een oorlog op hen heeft. Verder wordt een belangrijk onderdeel van de 20e-eeuwse geschiedenis getoond. Ondanks het feit dat majoor Winters, die alles zelf heeft meegemaakt, vond dat het aan accuraatheid ontbrak heeft Band of Brothers desalniettemin een sterk drama opgeleverd.

Kijk Band of Brothers in zijn geheel op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Succesvolle start voor 'Ahsoka': Disney's nieuwste toevoeging aan 'Star Wars'
Series / Nieuws

Succesvolle start voor 'Ahsoka': Disney's nieuwste toevoeging aan 'Star Wars'

Het nieuwste verhaal in de wereld van Star Wars wordt tot zover hartstikke goed ontvangen.

De serie is nog maar nét uit, maar in die korte tijd zijn er al genoeg positieve geluiden waar te nemen over Disney's nieuwste serie Ahsoka. Op Rotten Tomatoes scoort de serie een prima 81%.

De serie over de voormalig Jedi-ridder Ahsoka Tano heeft de score behaald op basis van 43 recensies van critici. Het is nu alleen nog de vraag welke score de serie van het publiek krijgt. Star Wars-fans zijn namelijk niet snel tevreden.

Afkijken van The Mandalorian


Het is moeilijk om een verhaal toe te voegen in de wereld van Star Wars zonder dat deze al te veel leunt op nostalgie die gepaard gaat met eerdere delen. The Mandalorian bleek als origineel verhaal hierin succesvol.

Het was namelijk een verhaal dat op zichzelf stond. Disney probeert dit met Ahsoka ook te doen in de hoop de serie naar dezelfde succesvolle hoogte te brengen. Voorlopig lijkt het er op dat de streamingdienst hierin slaagt.

Jedi-ridder op onderzoek


In Ahsoka kruipt actrice Rosario Dawson in de huid van de voormalig Jedi-ridder Ahsoka Tano. Samen met Hera Syndulla (Mary Elizabeth Winstead) en Sabine Wren (Natasha Liu) gaat ze op jacht naar Admiral Thrawn (Mads Mikkelsen) en onderzoekt een bedreiging voor het sterrenstelsel.Kijk vanaf nu Disney's Ahsoka op Disney+.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Anakin is te zien in 'Ahsoka', maar wanneer maakt hij zijn opwachting?
Series / Nieuws

Anakin is te zien in 'Ahsoka', maar wanneer maakt hij zijn opwachting?

Deze aankondigingen zouden wel eens aanwijzigingen kunnen bevatten omtrent Anakins terugkeer.

Maker Dave Filoni heeft de relatie tussen Anakin Skywalker (Hayden Christensen) en zijn padawan Ahsoka (Rosario Dawson) eerder uitgediept in Star Wars: The Clone Wars en Star Wars: Rebels. De twee worden herenigd in Ahsoka en fans menen te weten wanneer dit ongeveer gebeurt.

Het fandom speculeert dat het om aflevering 5 gaat naar aanleiding van twee dingen. Star Wars Net bericht namelijk dat een Star Wars-special te zien zal zijn op Disney+ getiteld Master and Apprentice: A Special Look at Ahsoka. Dit is een aantal dagen na aflevering 5, waarvan ook nog eens bekend is dat Dave Filoni zelf deze zal regisseren.

Belangrijke gebeurtenissen


Filoni staat er om bekend dat hij afleveringen voor zijn rekening neemt waarin belangrijke gebeurtenissen plaatsvinden. Zo regisseerde hij de aflevering van The Mandalorian waarin Ahsoka haar opwachting maakt. Daarnaast nam hij de aflevering in The Book of Boba Fett voor zijn rekening, waarin we naast Ahsoka ook Luke Skywalker, R2-D2, en Cad Bane te zien krijgen.

De special is vanaf 15 september te streamen, hetgeen drie dagen na aflevering 5 is. De keuze voor deze datum is vanuit die hoek bewust gemaakt. Nadat de kijkers de twee personages weer samen hebben gezien zal de special hun geschiedenis verder uitdiepen.

De eerste twee afleveringen van Star Wars: Ahsoka zijn vanaf 23 augustus te zien op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waar was in 'Seinfeld' plots Elaine's droogkomische vriendje David Pubby gebleven?
Series / Nieuws

Waar was in 'Seinfeld' plots Elaine's droogkomische vriendje David Pubby gebleven?

Zijn droge humor en iconische uitspraak "That's Right" maakte hem geliefd onder de fans.

Gedurende de negen hilarische seizoenen van Seinfeld waren de vele romantische uitstapjes van Elaine een geliefd thema bij de kijkers, waarbij het personage David Puddy met kop en schouders boven zijn concurrentie uitstak. Maar waardoor verdween 'Mister That's Right' plotseling?

De partner van Elaine werd gespeeld door de gespierde Patrick Warburton. Het personage maakte furore met zijn droge humor en kenmerkende uitspraak 'That's Right', waardoor de fans hem al gauw in hun hart sloten.

Verdwenen


Na seizoen 6 verdween Puddy echter volledig uit de serie. Dit kwam door een vervelende samenkomst van professionele verplichtingen en onvoorziene ontwikkelingen. Warburton moest namelijk zijn tijd besteden bij een andere sitcom, Dave's World.Hierdoor kon de acteur voor twee seizoenen niet zijn (geschminkte) gezicht laten zien op de set van Seinfeld. Pas in het negende en laatste seizoen keerde hij terug.

Het laatste seizoen


De gelegenheid van de terugkeer van een ex zorgde nog voor een leuke dynamiek tussen Elaine en Puddy tijdens het laatste seizoen. Daarmee maakte hij zijn langere afwezigheid toch nog een beetje goed.Was zijn uitstapje naar Dave's World het waard? Oordeel zelf of de serie de moeite waard is en bekijk op YouTube de pilotaflevering. Liever toch Seinfeld? Check hieronder dan een compilatie met de beste momenten met Puddy.Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Akelige teaser 'American Horror Story: Delicate' belooft vruchtbaar 12e seizoen
Series / Trailer

Akelige teaser 'American Horror Story: Delicate' belooft vruchtbaar 12e seizoen

Pas op: mocht je niet van spinnen houden, dan heb je pech dit seizoen...

American Horror Story mag zich roemen op bijzonder akelige montages als introductie van iedere aflevering, en met exact deze stijl bracht FX onlangs een nieuwe teaser naar buiten van het twaalfde seizoen.

In de teaser worden de nieuwe thema's van American Horror Story: Delicate aangekaart, waarbij zwanger zijn plots helemaal niet meer zo romantisch lijkt. Ook spelen enorme spinnen een grote rol in seizoen 12, begeleid door een griezelige variant van Rock-a-Bye-Baby.

Cast


De grote nieuwe ster van seizoen 12 is natuurlijk Kim Kardashian, die samen met Emma Roberts en Cara Delevingne in de teaser te vinden is.

In de teaser komt onder andere een zwangere Roberts langs, met Delevige naast haar met een spuit in haar hand. Op een ander moment lijkt Kardashian te zijn die zwanger is om vervolgens te onthullen dat haar buik het lichaam is van een gigantische spin.

Synopsis


De synopsis van American Horror Story: Delicate luidt: "Actrice Anna Victoria Alcott wil na meerdere mislukte IVF-pogingen niets liever dan een gezin stichten."De synopsis gaat verder: "Terwijl de buzz rond haar recente film groeit, vreest ze dat iets het op haar gemunt heeft - en op haar grote kinderwens."

Release


American Horror Story: Delicate zal op 20 september uitkomen met de eerste helft van de afleveringen.In de VS wordt de serie uitgebracht door FX, en in Nederland zal het twaalfde seizoen hoogstwaarschijnlijk te zien zijn bij Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Videoland-serie 'Kane' legt eindelijk uit hoe de band uiteen kwam te vallen
Series / Trailer

Videoland-serie 'Kane' legt eindelijk uit hoe de band uiteen kwam te vallen

Eindelijk klappen de bandleden naar buiten hoe het einde in zicht kwam.

De rockband Kane heeft jarenlang getrouw hits opgeleverd voor het Nederlandse publiek, maar de bezetting van de band was vaker dan eens een knap lastig zaakje. Nu delen de bandleden in Kane: A Story Recorded eindelijk waarom de band negen jaar geleden uit elkaar viel.

In de vierdelige documentaireserie Kane: A Story Recorded blikken Dinand Woesthoff en Dennis van Leeuwen voor het eerst terug op hun loopbaan en vertellen ze meer over het reilen en zeilen van de populaire band.

Veel bekende namen


In de serie wordt er gebruik gemaakt van honderden uren aan zelfgeschoten videomateriaal, dat een uniek kijkje belooft te geven achter de schermen tijdens de hoogtijdagen van Kane.

Ook komen er vele bekenden langs uit die tijd, waaronder oud-bandleden Cyril Directie en Martijn Bosman. Verder zijn er ook meerdere radio-dj's van de partij, zoals Giel Beelen en Bridget Maasland.

Kane-avontuur


Van Leeuwen zei zelf over de serie bij de aankondiging ervan: –Meer dan 25 jaar geleden startte het Kane-avontuur. Ik weet niet meer exact wat ons dreef, maar we besloten vanaf dag één echt alles te filmen onder het mom van ‘leuk voor later’. En later is nu.”Vanaf 25 september is de Videoland Original Kane: A Story Recorded te bekijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waargebeurde slachting naverteld in true crime-serie 'De Beul van Twente'
Series / Trailer

Waargebeurde slachting naverteld in true crime-serie 'De Beul van Twente'

De gruwelijke misdaden van de psychopaat worden in een nieuw licht gezet in de serie.

Twintig jaar geleden werd Nederland opgeschud door de gruwelijke daden van een psychopaat, die het had gemunt op mens en dier. In de driedelige serie De Beul van Twente keert men terug naar deze enge tijd en wordt er nieuw licht geworpen op het leven van de dader.

De serie van de AVROTROS onthult nog nooit eerder vertoonde brieven, die naar verluidt door de psychopaat werden verstuurd naar een van zijn slachtoffers.

Mishandelingen


Tussen 2000 en 2005 begon het verhaal met een reeks brute dierenmishandelingen. Veel dieren werden verminkt, en bij meerdere ervan werden zelfs de geslachtsdelen afgesneden.

Zelfs de oprichting van een burgerwacht kan de dierenbeul niet stoppen. Sterker nog, na enige tijd stapt hij zelfs over op mensen. Meerdere mesaanvallen, en zelfs een moord, waren het gruwelijke gevolg.

Vervolging


Uiteindelijk erd de dader opgepakt, en tijdens de rechtszaak kwam naar buiten wat er allemaal is gebeurd en waarom de man as overgegaan tot zijn misdaden.In De Beul van Twente wordt het verhaal opnieuw verteld en worden er meer details weggegeven, waaronder de nooit eerder vertoonde brieven die de dader had geschreven in de gevangenis.

Release


Vanaf 30 augustus is De Beul van Twente te bekijken op NPO3 en op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SerieTotaal tipt: dit zijn de beste Netflix-series van de afgelopen weken
Series / Featured

SerieTotaal tipt: dit zijn de beste Netflix-series van de afgelopen weken

Volgens de recensenten van SerieTotaal zijn deze Netflix-series absolute pareltjes.

Of je nu houdt van urgente documentaires of heerlijk tienerdrama - met Netflix heb je een grote verscheidenheid aan nieuwe series om uit te kiezen. De recensenten van SerieTotaal maken het nu een eitje voor je om de pareltjes ertussenuit te pikken.

Hieronder vind je onze recensies van de hoogst scorende titels op Netflix van de afgelopen tijd.

Painkiller | 6 afleveringen
★★★★☆

Synopsis: De oorzaken en gevolgen van Amerika's opioïde-oorlog ontvouwen zich in dit drama over de daders, slachtoffers en een onderzoeker op zoek naar de waarheid.

Recensie: "Purdue Pharma's marketingcampagne van OxyContin is zo bizar dat het haast niet te bevatten is. Het medicijn werd aangeprezen als de minst verslavende pijnstiller op de markt en werd aan de man gebracht door middel van mooie jonge vrouwen en een pluchen mascotte. Ongelooflijk wanneer gekeken wordt naar de ravage die het medicijn heeft achtergelaten."

Lees de rest van de recensie.

Heartstopper seizoen 2 | 6 afleveringen

★★★★★

Synopsis: Charlie en Nick gaan naar dezelfde school maar ontmoeten elkaar nooit tot de dag dat ze bij elkaar moeten zitten. Ze worden al snel vrienden en al snel valt Charlie voor Nick, hoewel hij denkt dat hij geen kans maakt.

Recensie: "Voor wie op zoek is naar een serie waarvan je mondhoeken automatisch omhoog krullen is Heartstopper een absolute aanrader. Je hart zal smelten van de onschuldige tienerromantiek, of je nu wil of niet."

Lees de rest van de recensie.

Onder Vuur seizoen 2 | 10 afleveringen

★★★☆☆

Synopsis: Een hechte en koppige groep brandweermannen wordt opgeschrikt door een abrupte verandering van leiderschap. Na een fatale fout tijdens een interventie komen ze onder vuur te liggen en moeten ze vechten voor het voortbestaan van hun geliefde brandweerkazerne.

Recensie: "Waar de post voorheen nog een bij elkaar geraapt zooitje leek, wordt in dit seizoen een stuk duidelijker dat dit ietwat stuntelige geheel onderdeel is van het verhaal. De ploeg brandweerlieden mag dan een hechte familie vormen, maar eigenlijk zijn ze samen niet sterk genoeg om als volwaardig brandweerkorps te functioneren."

Lees de rest van de recensie.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.