search
Aangrijpende misdaad-Original op Netflix houdt een ieder aan de buis gekluisterd
Films / Nieuws

Aangrijpende misdaad-Original op Netflix houdt een ieder aan de buis gekluisterd

De docufilm 'Isabella: O Caso Nardoni' of ook wel 'A Life Too Short: The Isabella Nardoni Case' genoemd staat momenteel in de Netflix Top 10 op de tiende plaats.

De aangrijpende docufilm is geregisseerd door Micael Langer en Cláudio Manoel. Kijk hem nu bij Netflix.

De docufilm staat na ruim vierhonderd stemmen op een nette score van 6.1/10 bij IMDb.

Synopsis


Brazilië werd in 2008 opgeschrikt door een afschuwelijk misdrijf. De vijfjarige Isabella Nardoni was een weekend bij haar vader, stiefmoeder en halfbroertjes toen ze uit het raam van de zesde etage van een flatgebouw werd geworpen.

Na deze tragische gebeurtenis zocht haar moeder gerechtigheid, wat haar landelijke bekendheid opleverde.

In de film


We zien in de docufilm archiefbeelden van Hebe Camargo, Márcio Campos, José Luiz Datena en Anna Carolina Jatobá. Verder zien we Marcos Caniero, Ilana Casoy en Francisco Cembranelli.



Reacties


Op MovieMeter zien we de docuflilm na pas drie stemmen staan op 2.33/5. Recensent Arjan Welles op Filmtotaal heeft het volgende te vertellen over de docufilm. "De aanpak van regisseurs Micael Langer en Cláudio Manoel verdient dan ook zeker niet de originaliteitsprijs. Ze laten de geijkte personen als Isabella's moeder en grootouders aan het woord, alsmede criminologen, journalisten en een naar eigen zeggen bescheiden, maar in werkelijkheid overijdele openbaar aanklager."

HIj sluit zijn recensie af met de woorden, "Als true crime-docu mag Isabella: O Caso Nardoni dertien-in-een-dozijn-werk zijn, als maatschappelijk fenomeen is het onderbelicht en deels onontgonnen terrein. Dat laatste is vooral een vette gemiste kans."

Bij Netflix


De docufilm is sinds kort te zien op Netflix. Stream hem nu bij de dienst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen