search
Mike Flanagans nieuwe horrorserie belooft net zo succesvol te worden als 'The Haunting of Hill House'
Series / Nieuws

Mike Flanagans nieuwe horrorserie belooft net zo succesvol te worden als 'The Haunting of Hill House'

Met deze strategie kan 'The Fall of the House of Usher' alleen maar een succes worden.

De aankomende horrorserie The Fall of the House of Usher van Mike Flanagan belooft net zo'n groot succes te worden als zijn serie The Haunting of Hill House uit 2018. Flanagan gebruikt namelijk dezelfde strategie voor zijn nieuwe serie.

The Fall of the House of Usher zet een briljante strategie voort die ertoe heeft bijgedragen dat The Haunting of Hill House Netflix domineerde. Deze tactiek herhaalt Flanagan nog één keer, voordat zijn deal met Netflix tot zijn einde loopt en hij de overstap maakt naar Amazon.

Literatuur


De vier eerdere Netflix-series van Flanagan hadden literaire inspiratiebronnen en connecties. Het is dus geen verrassing dat The Fall of the House of Usher zich zal baseren op verschillende werken van Edgar Allen Poe.

The Haunting of Hill House is geïnspireerd op het gelijknamige boek uit 1959 van Shirley Jackson, The Haunting of Bly Manor een hervertelling The Turn of the Screw van Henry James uit 1898, Midnight Mass is een fictieve roman in zijn film Hush, en The Midnight Club is gebaseerd op het gelijknamige boek van Christopher Pike.

Eigen toevoegingen


Hoewel de series van Flanagan grotendeels klassieke horrorverhalen hervertellen, kan hun voortdurende succes grotendeels worden toegeschreven aan de unieke benadering waarmee hij ze op het scherm brengt. In The Fall of the House of Usher dient Poe's verhaal als een basis, waar elementen uit zijn andere verhalen aan toegevoegd worden.



Dit is geen nieuwe benadering voor Flanagan. De combinatie van de verschillende werken van de auteur en het eigen verhaal van de filmmaker gebruikt hij in al zijn series. The Haunting of Hill House neemt bijvoorbeeld veel elementen over uit het boek van Jackson, maar de veranderingen en toevoegingen van Flanagan zorgen ervoor dat er een gloednieuw verhaal ontstaat dat veel verder reikt.

Wereld creëren


Door verschillende andere werken van Edgar Allen Poe en zijn eigen ideeën te gebruiken in het verhaal van The Fall of the House of Usher, zal Flanagan een wereld creëren die doordrenkt is van Poe's stijl. De serie is vanaf 12 oktober te zien op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen