search
'The Witcher'-producent over start Liam Hemsworth: "deze fantheorie klopt voor geen meter"
Series / Nieuws

'The Witcher'-producent over start Liam Hemsworth: "deze fantheorie klopt voor geen meter"

Uitvoerend producent Tom Baginski geeft aan dat de makers het anders gaan aanpakken.

In een interview met Wyborcza komt de fantheorie ter sprake waarbij alternatieve werelden Geralts verandering kunnen verklaren. Zonder al te veel te willen verklappen geeft Baginski aan dat seizoen 4 zich echter aan het bronmateriaal houdt.

Hierbij doelt hij met name op boek 5 uit de fantasysage. De Vrouwe van het Meer (Lady of the Lake) zet lezers op het verkeerde been door ineens te onthullen dat alles wat ze tot dan toe hebben gelezen misschien helemaal niet klopt.

Pittige discussies


Het betreft hier echter geen alternatieve realiteit. Baginski: "Lezers vergeten wat Andrzej Sapkowski zelf met de sage heeft gedaan. Toen het vijfde boek uitkwam werden er pittige discussies gevoerd, want opeens veranderde de context."

"Het was honderd jaar later en we leren dat alles tot zover gefilterd is door iemands interpretatie van de gebeurtenissen. Misschien was het Jaskiers beleving, misschien had Ciri een andere kleur ogen. Sapkowski heeft wat dat betreft een soepel raamwerk neergezet maar het is iets totaal anders dan een multiversum," aldus de producent.

Passend bij de boeken


Baginski is van mening dat Geralts verandering goed past binnen de boekenserie zelf. Hij besluit met de volgende uitspraak: "Maar goed, het kan zomaar zijn dan sommigen er maar niet overheen komen dat Geralts uiterlijk is veranderd. Zij zullen seizoen 4 dus anders beleven".

Je kunt The Witcher streamen op Netflix.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen