search
Medewerker van 'Friends' doet boekje open: "ze verpestten de boel opzettelijk"
Series / Nieuws

Medewerker van 'Friends' doet boekje open: "ze verpestten de boel opzettelijk"

Achter de droom van de 6 Friends bleek een "agressieve" waarheid te schuilen.

Het lijkt voor velen een droombaan; de hoofdrol spelen in een hitserie samen met goede vrienden. De cast van Friends had dit, ongeveer tien jaar lang. Dit bleek te lang te zijn voor onze 6 favoriete vrienden, onthult voormalig schrijver Patty Lin.

De laatste maanden is er veel aandacht geweest voor de arbeidsomstandigheden van schrijvers door de stakingen van de Writers Guild of America. Lin schetst hier nog een extra gedetailleerd beeld van in haar komende boek End Credits.

De cast hielp niet mee


Lin vertelt in haar boek hoe de cast van Friends haar werk elke dag moeilijker maakte. De schrijvers kregen namelijk vaker wel dan niet negatieve reacties op het script.

Ze laat weten dat de "acteurs ongelukkig leken, omdat ze vastgekend waren aan een vermoeide oude serie". Dat is te begrijpen, maar dat betekent natuurlijk niet dat ze "opzettelijk een grap" kunnen ondermijnen, "wetende dat deze herschreven zou worden".

Geen hulp


Het hielp ook niet mee dat co-makers David Crane en Marta Kauffman nooit de kant van de schrijvers hebben gekozen in deze discussies. Deze discussies waren volgens Lin "verschrikkelijk" en "aggressief".

Bekijk hieronder de grappigste momenten uit de serie en stream Friends op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen