search
 'Friends' werd bijna kapot gemaakt om "belachelijke situatie" meldt Jennifer Anniston
Series / Featured

'Friends' werd bijna kapot gemaakt om "belachelijke situatie" meldt Jennifer Anniston

Niet alles bleek pais en vree achter de schermen van deze jaren 90-topper.

De serie Friends (1994-2004) was destijds een wereldhit en beleeft op HBO Max een tweede golf succes. De avonturen van zes twintigers in New York zijn tot op de dag van vandaag herkenbaar voor velen.

In werkelijkheid waren de hoofdrolspelers allesbehalve gewoon aangezien de serie dikke miljonairs van hen maakte. Het had echter weinig gescheeld of Friends was er nooit gekomen volgens hoofdrolspeelster Jennifer Aniston.

Ongemakkelijk gevoel


In een interview met Wall Street Journal gaf Aniston, die Rachel speelde, aan dat de salarissen in seizoen 2 al uit elkaar begonnen te lopen. Aniston zelf en haar collega David Schwimmer (Rachels grote liefde Ross) begonnen meer te verdienen. Dit gaf de actrice een ongemakkelijk gevoel.

Solidariteit


Aniston: "Ik denk dat het ons [de serie] kapot had gemaakt als er een bepaalde hoofdrolspeler veel meer had verdiend dan de rest. Voor mij ging het om een stuk solidariteit. We deden allemaal hetzelfde werk en dan is het wel zo eerlijk dat je hetzelfde betaald krijgt".

Aniston en Schwimmer namen vervolgens genoegen met minder salaris om ervoor te zorgen dat het er eerlijk aan zou toegaan. De strategie heeft duidelijk gewerkt. In de laatste twee seizoenen verdienden alle hoofdrolspelers maar liefst $ 1 miljoen per aflevering.

Je kunt Friends bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen