search

Ons nieuws van maandag 28 augustus 2023

Recensie SkyShowtime-serie 'Las Invisibles'
Recensie

Recensie SkyShowtime-serie 'Las Invisibles'

De emoties en sores van een groep schoonmakers in een Spaans resort kunnen nog wel wat beter uitgewerkt worden.

Regie: Menna Fité | Cast: Lolita Flores (Espe), María Pujalte (Isabel), Yoshira Escárrega (Gladys), Yaël Belicha (Mapi), Paula del Rio (Marisa), Paula Mirá (Saray), Elena Irureta (Pilar), e.a. | Afleveringen: 8| Speelduur: 40-45 minuten | Jaar: 2023

Wie wel eens in een hotel heeft verbleven kan vast meepraten over het wonderlijke fenomeen dat de volgende middag als je weer in je kamer komt de bedden zijn opgemaakt, de handdoeken zijn vervangen en de boel is schoongemaakt. Wat blijkt nou? De kamers maken niet zichzelf schoon, al lijken veel gasten dat wel te denken. Erachter gaat een hele operatie schuil van schoonmakers die nauwelijks een blik waardig wordt gegund.

Zonder gekheid: weinig mensen staan erbij stil hoe intensief het werk - van wat nog steeds oneerbiedig ‘kamermeisjes’ worden genoemd - is. Een kamer moet in acht minuten spic en span zijn. Het is niet de bedoeling dat een gast je ziet. Het mag een wonder heten als een gast je opmerkt, laat staan je groet als je op een onverwacht oog in oog met ze staat. Het wel en wee van een hechte groep schoonmakers in een gigantisch resort aan de Middellandse Zee staat centraal in de Spaanse tragikomedieserie Las Invisibles, oftewel de onzichtbaren.

De eerste aflevering trapt geheel in lijn met Desperate Housewives af met de onfortuinlijke dood van Pilar. De schoonmaker krijgt een hartaanval, uitgerekend in de bruidssuite die in gereedheid wordt gebracht voor een belangrijke bruiloft. De directeur kan zich geen afzegging veroorloven en besluit samen met hoofd huishouding Mapa om het lijk op oneerbiedige wijze te verplaatsen.

Pilars collega Espe is de officieuze aanvoerder van de schoonmaakploeg en worstelt met haar huwelijk, haar dochter die in de bak zit voor drugshandel en een kleinzoon die van niets weet. Haar collega Isabel is getuige geweest van het verplaatsen van Pilar en moet haar mond houden. In ruil daarvoor regelt ze voor haar broer een baantje in het hotel.

Mexicaanse nieuwkomer Gladys heeft op haar beurt te kampen met een geliefde die zich niet alleen schaamt voor het feit dat ze op vrouwen valt, maar ook dat ze verliefd is op een schoonmaker. De jonge garde van de ploeg probeert ondertussen een leven buiten het hotel te regelen. Pilars dochter Saray probeert zonder enige ervaring een kapsalon op te richten, bijgestaan door Mapi’s broer Germán.

De setting en het melodrama van deze achtdelige serie zou zo kunnen zijn weggelopen uit een film van Pedro Almodóvar die met zijn werk vaak dicht tegen het soapgenre aanschurkt. Toch weet bedenker Héctor Lozano de boel niet dramatisch genoeg en vooral niet sentimenteel genoeg uit te werken. De band tussen de dames is de grootste troef die hij in handen heeft, maar onderlinge venijn maakt hier te weinig deel van uit.

Het sociaal-realistische sausje waarmee Lozano zijn serie overgiet had ook krachtiger gemogen. De hotelbranche verdient miljoenen, maar de schoonmakers kunnen van hun salaris niet eens een overnachting betalen. De dames zijn geoutsourcet waardoor ze niet eens meer in dienst van het hotel zijn. Gladys onderneemt pogingen om de krachten te bundelen en haar collega’s meer voor zichzelf op te laten komen door aansluiting bij een vakbond te zoeken.

Het zelfbewustheidsproces en groeiende zelfverzekerdheid gebeuren feitelijk pas in de gehaaste slotaflevering. De ontwikkeling die de personages doormaken is er dan ook een met horten en stoten. Het gras is elders altijd groener, maar hoever kan je gaan om voor jezelf een beter leven te creëren? Medelijden met de dames heb je gelukkig nooit; dat was namelijk een ultiem zwaktebod geweest.

De afleveringen worden ingeleid door de overleden Pilar, die het liefst danseres was geworden. Dat verklaart waarom elke aflevering naar een dans is genoemd en steevast eindigt in personages die een dansje doen. Las Invisibles, ook wel bekend onder de Engelse titel Invisible Ladies, is heerlijk Spaans escapisme, maar aan de humor en het drama moet nog geschaafd worden.

★★★☆☆

Las Invisibles is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verloren weddenschap: Hoe David Harbour de jonge cast van 'Stranger Things' zag opgroeien
Series / Nieuws

Verloren weddenschap: Hoe David Harbour de jonge cast van 'Stranger Things' zag opgroeien

David Harbour had een weddenschap lopen over de jongere cast (en deze heeft hij dik verloren).

Het is niet alleen voor de grote fans al even geleden dat Stranger Things voor het eerst in première ging, maar ook voor de cast en crew. Het moet heel speciaal zijn geweest voor de oudere acteurs om de jonge talenten op te zien groeien. David Harbour vertelde er meer over.

Toen het eerste seizoen van Stranger Things in 2016 uitgezonden werd, was een gedeelte van de cast nog erg jong. Zij waren namelijk ongeveer 12 jaar.

Jaren later


Wanneer het vijfde en laatste seizoen uitkomt, zal de cast ongeveer 20 zijn. Het was voor David Harbour prachtig om te zien hoe zijn co-sterren opgegroeid zijn. Niet alleen omdat hij een vaderfiguur speelt in de serie, maar ook omdat hij zich een vaderfiguur voelt voor de talenten.



Jaren geleden dacht hij dat hij een goed vermoeden had over welke weg de kinderen in zouden slaan, maar al snel bleek dat hij het bij "elk van hen mis" had.

Weddenschap verloren


Ondanks dat Harbour de weddenschap verloren heeft, vindt hij het nog steeds heel erg speciaal en "interessant" om te zien hoe de jonge acteurs hem keer op keer verrasten.

Bekijk hieronder de beste momenten van Hopper en stream Stranger Things op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Medewerker van 'Friends' doet boekje open: "ze verpestten de boel opzettelijk"
Series / Nieuws

Medewerker van 'Friends' doet boekje open: "ze verpestten de boel opzettelijk"

Achter de droom van de 6 Friends bleek een "agressieve" waarheid te schuilen.

Het lijkt voor velen een droombaan; de hoofdrol spelen in een hitserie samen met goede vrienden. De cast van Friends had dit, ongeveer tien jaar lang. Dit bleek te lang te zijn voor onze 6 favoriete vrienden, onthult voormalig schrijver Patty Lin.

De laatste maanden is er veel aandacht geweest voor de arbeidsomstandigheden van schrijvers door de stakingen van de Writers Guild of America. Lin schetst hier nog een extra gedetailleerd beeld van in haar komende boek End Credits.

De cast hielp niet mee


Lin vertelt in haar boek hoe de cast van Friends haar werk elke dag moeilijker maakte. De schrijvers kregen namelijk vaker wel dan niet negatieve reacties op het script.

Ze laat weten dat de "acteurs ongelukkig leken, omdat ze vastgekend waren aan een vermoeide oude serie". Dat is te begrijpen, maar dat betekent natuurlijk niet dat ze "opzettelijk een grap" kunnen ondermijnen, "wetende dat deze herschreven zou worden".

Geen hulp


Het hielp ook niet mee dat co-makers David Crane en Marta Kauffman nooit de kant van de schrijvers hebben gekozen in deze discussies. Deze discussies waren volgens Lin "verschrikkelijk" en "aggressief".

Bekijk hieronder de grappigste momenten uit de serie en stream Friends op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste oorlogsserie ooit is straks gewoon te zien op Netflix
Series / Nieuws

De beste oorlogsserie ooit is straks gewoon te zien op Netflix

De legendarische serie 'Band of Brothers' komt in september naar Netflix

Sinds enige tijd verschijnen er regelmatig HBO-series op Netflix. Binnenkort zal ook de miniserie Band of Brothers op Netflix verschijnen! De serie is geproduceerd door de grootheden Tom Hanks en Steven Spielberg.

De serie over de Tweede Wereldoorlog zal vanaf 15 september te zien zijn op Netflix. De tiendelige HBO-miniserie is enorm bekend en wordt alom geprezen. De serie krijgt maar liefst een 9.4 op IMDB!

Easy Company


De serie draait om 'The Easy Company', een Amerikaanse legereenheid die in Europa vocht tijdens de Tweede Wereldoorlog. De groep landt tegen het einde van de oorlog in Normandië op D-Day en dient daarna mee te vechten in Operation Market Garden waarbij in de serie ook de slag om Arnhem getoond wordt.

De cast bestaat onder andere uit Damian Lewis, Michael Cudlitz, Rick Gomez en Ron Livingston. Band of Brothers is onderdeel van een trilogie over de Tweede Wereldoorlog. De tweede serie is The Pacific en de derde serie die eerdaags op Apple TV+ zal verschijnen is Masters of the Air.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Excentrieke film weet de Netflix Top 10 te bereiken
Films / Nieuws

Excentrieke film weet de Netflix Top 10 te bereiken

'You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah' weet de Netflix Top 10 te bereiken en weet daar momenteel de zesde plaats bezet te houden.

De film van regisseur Sammi Cohen weet bij de mensen veel verschillende reacties los te maken. De film is vanaf 25 augustus te streamen bij Netflix.

Regisseur Cohen is bekend van haar werk aan onder meer Crush en UnMade. You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah heeft een speelduur van een uur en vijfenveertig minuten. Kijk de film nu bij Netflix.

Synopsis


De 13-jarige Stacey Friedman bereidt zich voor op haar perfecte Bat Mitzwa. Ze is verliefd op een jongen en wil iedereen tevreden houden.

Haar goed voorbereide plannen -en gastenlijst- worden echter drastisch gewijzigd wanneer ze haar beste vriendin betrapt terwijl ze haar jeugdliefde aan het kussen is.

Cast


In deze komedie zien we Adam Sandler, hij heeft voor deze film een deel van zijn familie meegenomen. Zijn vrouw Jackie en dochters Sadie en Sunny spelen een rol in de film. Verder zien we onder meer Idina Menzel, Samantha Lorraine, Dylan Hoffman, Sarah Sherman en Dan Bulla.



Verschillende reacties


De film weet het bij IMDb aardig te doen met een 6.1/10. Op Rotten Tomatoes zien we bij de critici een score van een hele goede 95%. Het publiek scoort de film met zijn allen 72%. Een van de critici vertelt, "Een leuk en vermakelijk verhaal over iemand die volwassen wil worden en beseft wat dat inhoudt.".

Recensent Terence Shea van Filmtotaal is met 2.5/5 sterren wat minder enthousiast over de film en sluit zijn recensie af met de volgende woorden. "Netflix heeft er dankzij Sandler weer een hap-slik-wegfilm bij. Niet de ergste titel om op te zetten, maar op een paar gniffels na valt er weinig uit te halen. Er stond vast nergens in zijn contract dat het goede films moesten zijn."





Streamen


De excentrieke film staat op de zesde plaats in de Netflix Top 10. Mocht je ook een keer de film willen streamen, dan kan je dat doen bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ komt in september met 10 nieuwe series en vele afleveringen
Series / Nieuws

Disney+ komt in september met 10 nieuwe series en vele afleveringen

Komende maand komt Disney+ met een aantal nieuwe series en afleveringen van de bekende hits.

Disney+ zet in september weer een aantal nieuwe series of nieuwe seizoenen van lopende series online. Hieronder lichten we de drie grootste/meest opvallende series toe die je waarschijnlijk wel wil gaan kijken.

Only Murders in the Building (seizoen 3 - aflevering 6-9)



Verschijnt op: 5, 12, 19, 26 september
Genre: Komedie / Criminaliteit / Drama
Kijk op: Disney+

Synopsis: Only Murders in the Building volgt drie vreemdelingen die een obsessie delen voor waargebeurde misdaadverhalen en er plotseling in verwikkeld raken als ze de mysterieuze dood van een buurman in hun flatgebouw in New York onderzoeken.





Ahsoka (seizoen 1 - aflevering 4-7)



Verschijnt op: 6, 13, 20, 27 september
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op: Disney+

Synopsis: Na de val van het galactische rijk onderzoekt voormalig Jedi-ridder Ahsoka Tano een naderende dreiging voor het kwetsbare sterrenstelsel.





Justified (seizoen 1)



Verschijnt op: 6 september
Genre: Criminaliteit / Drama
Kijk op: Disney+

Synopsis: Te midden van alle actie trotseert de schietgrage US Marshal Raylan Givens moord, drugs, bankovervallen, gangsters, criminele families en corrupte politici. ZIjn ultieme tegenstander is de sluwe schurk Boys Crowder, maar de echte uitdaging is Ava Crowder, de mysterieuze vrouw die wordt verscheurd tussen de twee mannen en beide kanten van de wet.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die komende maand op Disney+ verschijnen.

3, 10, 17, 24 september : Bleach: Thousand-Year Blood War (seizoen 2 - aflevering 9-12) - Animatie / Actie / Avontuur - De vrede raakt plots verstoord als alarmbellen door de Soul Society heen luiden. De bewoners verdwijnen zonder enig spoor en niemand weet wie hierachter zit.

4, 11, 18, 25 september : Futurama (seizoen 11 - aflevering 7-10) - Animatie / Avontuur / Komedie - Philip J. Fry is een pizzabezorger die per ongeluk in 1999 ingevroren raakt en een millennium later op nieuwjaarsdag 2999 wordt ontdooid.

5, 12, 19, 26 september : Synduality Noir (seizoen 1 - aflevering 9-12) - Animatie / Actie - Avontuur - We schrijven het jaar 2242. Kanata wil een Drifter worden. Hij ontmoet Noir, een defecte Magus zonder herinneringen. Omdat Noir uitblinkt in het vechten tegen de Enders, kiest Kanata haar als partner en ontdekt hij wat ervoor nodig is om een Drifter te worden.

6 september: I Am Groot (seizoen 2) - Animatie / Kort / Actie - Het onruststokende takje haalt weer kattenkwaad uit in het tweede seizoen van I Am Groot. Deze keer verkent Baby Groot het universum en daarbuiten aan boord van de ruimteschepen van de Guardians, en komt oog in oog of neus aan neus te staan met nieuwe en kleurrijke wezens en omgevingen.

6, 13, 20 september: Moving (seizoen 1 - aflevering 14-20) - Actie / Avontuur / Fantasy - In deze bovennatuurlijke actieserie gaan verscholen kinderen met superkrachten en hun ouders die leven met de pijnlijke geheimen uit het verleden samen enorme gevaren tegemoet.

13 september: The Other Black Girl (seizoen 1) - Komedie / Drama / Mysterie - Nella is een zwarte assistent-redacteur die voor een overwegend blanke uitgever in New York werkt. Ze raakt enthousiast als er een andere zwarte vrouw komt werken, maar is zij een vriend of een vijand?

22 september: Compro Likes (seizoen 1) - Komedie - Wanneer het niet lukt om op de traditionele manier beroemd te worden, zoekt de mistroostige acteur Wagner hulp bij de excentrieke goeroe Johnny Silva. Met zijn advies, 'doe alsof tot het lukt', bereikt Wagner internetroem, inclusief miljoenen volgers, verzonnen relaties en neprollen in films. Wagner is van plan om volop van zijn roem te genieten. Als hij niet eerst gecanceld wordt, natuurlijk.


Let op: dit overzicht is voorlopig. De streamingdienst kan te allen tijde beslissen om bepaalde titels toe te voegen, te annuleren of uit te stellen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit controversiële element is terug in Mike Flanagan's nieuwe horrorserie
Series / Nieuws

Dit controversiële element is terug in Mike Flanagan's nieuwe horrorserie

Gaat dit element de serie net zo goed maken als de eerdere Netflix-series van Flanagan?

De wereld warmt zich langzaam op voor The Fall of the House of Usher. De nieuwe serie van horrormeester Mike Flanagan gaat in oktober in première, en er is een element uit zijn eerdere series dat terug zal keren.

In The Midnight Club, die vorig jaar uitkwam, was namelijk een typisch element dat de eerdere series van Flanagan zo goed maakte minder aanwezig.

Monoloog


In series als The Haunting of Hill House en Midnight Mass waren er vaak lange monologen aanwezig. Die scènes gaven de personages achtergrond en nuance. Daarmee was er meer aandacht voor personageontwikkeling en diepgang.

De monologen kregen ook kritiek; ze zouden te langdradig zijn en de spanning uit de serie halen. Verdedigers van de scènes zeiden echter dat zulke momenten juist goed werken in een serie, waarin er meer ruimte is voor diepgang.

Oktober


The Fall of the House of Usher gaat op 12 oktober in première op Netflix. Tot dan zijn de eerdere series van Flanagan ook te zien op die streamingsdienst.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt deze week met 12 nieuwe afleveringen waaronder het aangrijpende 'Heart of Invictus'
Series / Nieuws

Netflix komt deze week met 12 nieuwe afleveringen waaronder het aangrijpende 'Heart of Invictus'

Het wordt weer een volle week op Netflix met veel documentaires, animaties en internationale hits.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Heart of Invictus (seizoen 1)



Verschijnt op: woensdag 30 augustus
Genre: Documentaire / Sport / Drama
Kijk op: Netflix

Synopsis: Volg zes mensen die meedoen aan de Invictus Games van 2022, een wereldwijd evenement opgezet door Prince Harry om gewonde militairen te helpen genezen door middel van sport.





Live to 100: Secrets of the Blue Zones (seizoen 1)



Verschijnt op: woensdag 30 augustus
Genre: Documentaire / Avontuur
Kijk op: Netflix

Synopsis: Reis de wereld rond met schrijver Dan Buettner en ontdek vijf unieke gemeenschappen waar mensen een buitengewoon lang en kleurrijk leven leiden.





One Piece (seizoen 1)



Verschijnt op: donderdag 31 augustus
Genre: Actie / Avontuur / Komedie
Kijk op: Netflix

Synopsis: In deze liveaction-bewerking van de populaire manga maakt de jonge piraat met de strooien hoed Monkey D. Luffy, een epische reis met zijn bonte bemanning op zoek naar schatten.





Overige series nieuw op Netflix



Hieronder de overige series die deze week op Netflix verschijnen.

30 & 31 augustus: Destined with You (seizoen 1 - aflevering 3-4) - Drama / Romantiek - Een advocaat die onder een eeuwenoude vloek leeft, krijgt te maken met een ambtenaar die de sleutel tot zijn vrijheid in handen heeft. Dit leidt tot een onverwachte romance.

30 augustus: My Happy Marriage (seizoen 1 - aflevering 9) - Animatie / Drama / Fantasie - Miyo's neerbuigende familie ziet haar niet staan, maar samen met haar machtige aanstaande man komen haar ware zelf en verborgen krachten langzaam naar boven.

30 augustus: The Ultimatum: Marry or Move On (seizoen 2 - aflevering 9-10) - Reality-TV - In het huwelijksbootje stappen of ermee kappen? Koppels stellen hun liefde op de proef door met potentiële matches te gaan samenwonen in een provocerende realityserie.

31 augustus: De Karateschapen (seizoen 2) - Animatie / Kort / Komedie - Twee slimme schapen gebruiken karate en geavanceerde gadgets om de kudde te beschermen tegen een hongerige wolf die vastbesloten is hen allemaal op te eten.

1 september: Disenchantment (seizoen 5) - Animatie / Actie / Avontuur - Bean moet haar haar prinsessentaken verrichten, maar ze drinkt liever. Tot grote irritatie van de koning zorgt ze voor chaos met haar demonen- en elfenvrienden.

1 september: Love is Blind (seizoen 4 - aflevering 14) - Reality-TV / Romantiek - Nick en Vanessa Lachey presenteren dit sociale experiment, waarin single mannen en vrouwen op zoek zijn naar liefde en zich verloven, maar elkaar dan pas echt ontmoeten.

2 & 3 september: Behind Your Touch (seizoen 1 - aflevering 7-8) - Komedie / Misdaad / Drama - Een paranormaal begaafde dierenarts en een rechercheur slaan de handen ineen, maar hun vaardigheden worden op de proef gesteld tijdens een mysterie met een seriemoordenaar.

2 & 3 september: The Uncanny Counter (seizoen 2 - aflevering 11-12) - Actie / Fantasy / Horror - De Counters verkopen overdag noedels, maar jagen 's nachts met behulp van hun speciale vaardigheden op kwaadaardige geesten die mensen aanvallen.

3 september: Is She the Wolf? (seizoen 1) - Reality-TV / Romantiek - Ze zijn hier allemaal op zoek naar de ware liefde, maar onder de vrouwen bevindt zich in ieder geval één 'wolf' die niet verliefd mag worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bomvolle week bij de NPO, met o.a. 'All Stars & Zonen' en 'Sommerdahl'
Series / Featured

Bomvolle week bij de NPO, met o.a. 'All Stars & Zonen' en 'Sommerdahl'

Via de betaalde dienst NPO Plus kun je straks al deze series volledig bingen.

Met de komst van september dienen zich meteen ook een hoop nieuwe programma's aan bij de NPO, waaronder een naargeestige true crime-serie over een moordenaar uit Twente en een indringende terugblik op het Nederlandse koloniale verleden.

De Beul van Twente | AVROTROS | Vanaf 30 augustus wekelijks op NPO3, bingen op NPO Plus



De normaal zo rustige en idyllische regio Twente werd tussen 2000 en 2005 opgeschrikt door een reeks brute dierenmishandelingen. Dieren worden op gruwelijke wijze mishandeld en neergestoken. Al snel blijkt dat de dader mensen ook als prooi ziet. De politie tast in het duister.



All Stars & Zonen seizoen 2 | BNNVARA | Vanaf 31 augustus wekelijks op NPO3, bingen op NPO Plus



De voetballers van toen zijn ouder geworden. Ze staan nu achter de bar, of zijn inmiddels penningmeester. Nu zijn hun (schoon)zonen en (schoon)dochters aan de bal.

Het eerste seizoen van de Nederlandse serie is nu te bekijken bij NPO Start.




The Sommerdahl Murders seizoen 4 | KRO-NCRV | Vanaf 2 september wekelijks op NPO 3, vanaf 31 augustus bingen op NPO Plus



In het Deense Helsingør lost de recherche diverse moordzaken op. Dan Sommerdahl heeft de leiding over de onderzoeken. Hij werkt nauw samen met zijn vrouw Marianne, die op het technisch laboratorium werkt, en met collega-rechercheur Flemming Top.

Eerdere seizoenen van de Deense serie zijn al te zien bij NPO Plus.



Indonesia roept! | NTR | Vanaf 1 september wekelijks op NPO2, bingen op NPO Plus



In de achtdelige serie Indonesia roept! volgt presentator Hans Goedkoop het spoor van zijn grootvader Rein van Langen. ‘Opa Rein’, geboren op Java, groeit rond 1900 op in een tijd dat de koloniale overheersing van Indonesië nog onwankelbaar lijkt. Maar het verzet groeit, de Indonesiërs eisen zelfbeschikkingsrecht en na de Tweede Wereldoorlog komt het tot een bloedige onafhankelijkheidsoorlog.

Lees op de website van de NTR meer over de documentaireserie Indonesia roept!.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.