search
De hartverscheurende serie 'Mauds & Babs' met een dementerende Loes Luca krijgt goed nieuws!
Series / Nieuws

De hartverscheurende serie 'Mauds & Babs' met een dementerende Loes Luca krijgt goed nieuws!

Ook over mantelzorg en dementie moet je luchtig kunnen blijven praten met elkaar.

De aangrijpende realiteit van een dementerende ouder wordt gevat in de dramaserie Maud & Babs, waarvan een tweede seizoen in aantocht is. In de serie speelt Loes Luca de dementerende Babs, die wordt bijgestaan door haar dochter als mantelzorger, gespeeld door Rifka Lodeizen.

De serie is een coproductie van Omroep MAX en MediaLane, en is ooit gebaseerd op de Libelle-column ‘Dagboek van Maud’ van Elle van Rijn.

Verhaal


In het eerste seizoen uit 2021 werd de moeilijke situatie geïntroduceerd van moeder en dochter. Naast de mantelzorg voor haar moeder, is Maud ook belast met een verloskundige praktijk en een gezin met twee studerende kinderen.

In het tweede seizoen wordt het nog lastiger voor haar. Maud besluit een mantelzorgwoning in haar eigen tuin te plaatsen om haar moeder dicht bij haar te houden. Haar familieleden vinden het enkel een minder goed idee.

Cast en crew


Rifka Lodeizen, Loes Luca en Peter Paul Muller zijn wederom te zien in hun oude rollen. Alleen Kim van Kooten zal niet meer terugkeren als Juliette. Georgina Verbaan treedt op als haar vervanger.



Het scenario van de serie is geschreven door Patty Stenger, die eerder ook Vintage schreef. De regie is in handen van Norbert ter Hall, die je kan kennen van De Belofte van Pisa en Mi Vida.

Release


Het tweede seizoen van Maud & Babs zal vanaf 3 november wekelijks worden uitgezonden op NPO1. Het hele seizoen zal in één keer te bekijken zijn via NPO Plus.

Het eerste seizoen is reeds te bekijken op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen