search
Zal deze populaire boekenserie na twee pogingen eindelijk goed verfilmd worden?
Series / Nieuws

Zal deze populaire boekenserie na twee pogingen eindelijk goed verfilmd worden?

De populaire boekenserie 'The Mortal Instruments' verdient een succesvolle verfilming na eerdere gefaalde pogingen.

Cassandra Clares populaire The Mortal Instruments-boeken kregen een verfilming in 2013 en een televisieserie in 2016. Toch verdient de boekenserie eigenlijk nog een verfilming, die het eindelijk goed doet.

De eerste verfilming The Mortal Instruments: City of Bones verscheen in 2013 in de bioscoop, maar vanwege slechte box office-prestaties kreeg deze geen vervolg meer. Wel werd het verhaal in 2016 tot de langere serie Shadowhunters gemaakt, die drie seizoenen liep voordat hij werd gecanceld.

Teveel gefaalde pogingen


Omdat het bronmateriaal van de boeken enorm veel fans heeft, is het duidelijk dat The Mortal Instruments een enorm potentieel heeft om succesvol verfilmd te worden. Clare heeft vijf afzonderlijke boekenseries uitgebracht die zich in Shadowhunter-wereld afspelen, evenals korte verhalen. Er is dus genoeg materiaal om uit te putten.

Helaas hebben de eerdere gefaalde pogingen ervoor gezorgd dat The Mortal Instruments voorlopig niet meer op ons scherm verschijnt. Er is echter wel een manier waarop dit zou kunnen, waarmee betere resultaten kunnen worden behaald dan voorheen.

Teleurstelling


Zowel de filmadaptatie als de serie zijn een goed voorbeeld van wat je vooral niet moet doen als je een populaire boekenserie verfilmt. Ze wijken namelijk beiden erg af van het bronmateriaal. In The Mortal Instruments wordt te snel langs belangrijke plotpunten gehaast en geprobeerd details uit meerdere boeken in één film te stoppen.



En hoewel de serie lof kreeg voor zijn cast en zijn vermogen om de magie van Clares fictieve wereld vast te leggen, wijkt ook deze serie op momenten sterk af van het bronmateriaal. Omdat veel kijkers toch hopen op een nauwkeurige weergave van het verhaal, komt Shadowhunters uiteindelijk op een teleurstelling uit.

Prequel


Na twee mislukte pogingen is het je moeilijk voor te stellen dat Shadowhunters een derde kans zal krijgen. Romantische fantasyverhalen zijn momenteel echter een gat in de markt. De volgende verfilming zou de Mortal Instruments-serie over moeten slaan en rechtstreeks het verhaal van The Infernal Devices moeten vertellen.



The Infernal Devices speelt zich af in Londen aan het eind van de 19e eeuw en fungeert als een prequel. Nu kostuumdrama's als Bridgerton zoveel aandacht krijgen, lijkt het vanzelfsprekend dat dit verhaal (inclusief dramatische liefdesdriehoek) kijkers zal trekken. Bekijk Shadowhunters op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen