search

Ons nieuws van vrijdag 1 september 2023

Recensie Netflix-serie 'Who is Erin Carter?'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Who is Erin Carter?'

Een ogenschijnlijk brave schooljuf vecht erop los in deze rommelige misdaadserie.

Regie: Ashley Way, Savina Dellicour, Bill Eagles | Cast: Evin Ahmad (Erin), Sean Teale (Jordi), Denis Gough (Lena), Indica Watson (Harper), Pep Ambròs (Emilio), Charlotte Vega (Penelope), Douglas Henshall (Daniel), Susannah Fielding (Olivia), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 44-54 minuten | Jaar: 2023

Op het eerste gezicht lijkt Erin Carter een zorgzame moeder en lerares van expatkinderen in Spanje, maar tijdens een overval in een supermarkt laat ze zien dat ze niet zomaar iemand is. Als een ninja gaat ze alles en iedereen te lijf om zichzelf en haar dochter te beschermen. Wanneer ze wordt herkend door een van de overvallers blijkt dat ze meer op haar kerfstok heeft.

Emilio, een goede vriend van haar echtgenoot en tevens politieman, vertrouwt het niet helemaal, maar ziet wel potentie. Terwijl haar man van niets weet gebruiken ze haar talenten om misdadigers op te sporen. Maar wie Erin precies is blijft lange tijd een raadsel, zowel voor de mensen om haar heen als voor de kijker. De vraag uit de titel blijft dan ook de halve serie in de lucht hangen.

Vanaf de vierde aflevering komen er antwoorden op deze vraag wanneer wordt teruggeblikt naar haar leven in Engeland, voordat ze naar Spanje kwam. Stukje bij beetje wordt er meer duidelijk over wat ze allemaal heeft meegemaakt. Wie een duidelijk antwoord wil, zal de serie dan ook tot het bittere einde moeten bekijken.

Alhoewel, zo bitter is het allemaal niet. De serie is helemaal niet onaardig. Evin Ahmad is geknipt voor de rol van Erin, met haar petieterige postuur en lieve doch stoere uitstraling weet ze de werelden van een brave schooljuffrouw en de onderwereld met elkaar te verbinden. Het tempo ligt hoog, dus er gebeurt van alles in Who is Erin Carter?. Saai is de serie dan ook allerminst.

De makers hebben zich er wel wat makkelijk van afgemaakt. De serie speelt zich af in Spanje, maar de Spaanse taal is slechts sporadisch te bespeuren. Iedereen spreekt vloeiend Engels, waardoor de Spaanse sfeer echt van een paar palmbomen langs de boulevard en de knappe getinte koppen moet komen. Bovendien wordt er behoorlijk wat gemoord zonder dat iemand hier iets van vindt of er een dader wordt opgespoord.

Het verhaal is geen vloeiend geheel, maar is met name in de eerste afleveringen een samenraapsel van afzonderlijke gebeurtenissen die wat onsamenhangend aan elkaar zijn geplakt. Bovendien is er geen zijlijntje te bekennen in de serie. Er wordt traag maar duidelijk toegewerkt naar één punt: het antwoord op de vraag wie Erin Carter is. Niet meer en niet minder, al is het uiteindelijke antwoord niet compleet helder. Wie houdt van een serie vol spannende, ietwat overdreven vecht- en actiescènes met stoere dames kan zijn hart ophalen, maar van een ijzersterk verhaal is in deze rommelige serie geen sprake.

★★★☆☆

Who is Erin Carter? is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opmerkelijk: scène in 'Ahsoka' heeft verdacht veel overeenkomsten met deze 'Harry Potter'-film
Series / Nieuws

Opmerkelijk: scène in 'Ahsoka' heeft verdacht veel overeenkomsten met deze 'Harry Potter'-film

Een bepaalde scène in de nieuwste aflevering van 'Ahsoka' vertoont een opvallende gelijkenis met de vijfde 'Harry Potter'-film.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De derde aflevering van Ahsoka bracht een aantal nieuwe interessante ontwikkelingen in het plot met zich mee. Vreemd genoeg kregen fans van een andere grote franchise, Harry Potter, tijdens een belangrijke scène een flinke déjà vu.

In de aflevering werd bevestigd dat Morgan Elsbeth inderdaad een gigantische hyperspace-ring aan het bouwen is, die in staat is een ander sterrenstelsel te bereiken. Ook werd gesuggereerd dat de schurken misschien niet zo verenigd zijn als ze in eerste instantie leken, aangezien Elsbeths interacties met Shin Hati vijandig leken.

Senatoren


Een bepaalde scène in de aflevering kwam Harry Potter-fans wel heel bekend voor. Wanneer Hera Syndulla probeert uit te leggen dat Grand Admiral Thrawn (die jaren geleden verdween tijdens de gebeurtenissen in de animatieserie Star Wars Rebels) nog leeft en een bedreiging kan vormen voor de New Republic, is de reactie van de senatoren op het nieuws nogal arrogant.

Ze geloven geen woord van Hera en weigeren toestemming te geven voor een operatie om de dreiging verder te onderzoeken, in de overtuiging dat Thrawn dood is. Dit ondanks het feit dat ze daar geen hard bewijs voor hebben en heel goed weten dat hij alleen maar in hyperspace is verdwenen.

Cornelius Fudge


Deze scène lijkt op een scène in Harry Potter and the Order of the Phoenix, waarin Harry door Minister van Toverkunst Cornelius Fudge wordt ondervraagd over de aanval door een dementor aan het begin van de film. Wanneer Albus Dumbledore zelf tussenbeide komt en verklaart dat Voldemort is teruggekeerd, ontkent Fudge koppig de dreiging en negeert hij de waarschuwing volledig.



Natuurlijk leert de minister al snel de harde waarheid kennen en treedt hij af, en ongetwijfeld zal een soortgelijke situatie zich later ook voordoen in Ahsoka. Hopelijk zal de domheid van de senatoren hen op zijn minst hun posities in de regering van de New Republic kosten. Bekijk iedere woensdag een nieuwe aflevering van Ahsoka op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze explosieve actiefilm wordt graag bekeken bij Prime Video
Films / Nieuws

Deze explosieve actiefilm wordt graag bekeken bij Prime Video

De actiefilm 'Mile 22' wordt goed gestreamd bij Prime Video want daar staat hij nu op de negende plaats in de Top 10.

Prime Video beschrijft Mile 22 zelf als spannend, ambitieus en vol actie. Mocht je voor jezelf willen beoordelen of deze film de moeite waard is, dan kan je de film kijken bij de streamer.

Regisseur van de film is Peter Berg. Hij is ook wel bekend van zijn werk aan Patriots Day en Lone Survivor. Recenter heeft hij de zes afleveringen geregisseerd van het succesvolle Painkiller.

In de film


We zien in deze actievolle thriller Mark Wahlberg, Lauren Cohan, Iko Uwais, John Malkovich, Ronda Rousey, Carlo Alban en Natasha Goubskaya.

Vol actie maar simpel verhaal


De film staat op IMDb op een aardige score van 6.1/10. Bij MovieMeter pakt de film een score van 2.77/5 en vertelt kijker Schram101 over de film, "Veel dikke actie in een verder simpel verhaaltje. Wahlberg moet je inderdaad liggen, al is hij wellicht de meest eenzijdige acteur van het laatste decennium dus je weet wat je kan verwachten als je hem opzet. Toffe bijrollen verder met de mooie Lauren Cohan en charismatische Malkovich."

Op Rotten Tomatoes zien we dat de film met een gemiddelde van 33% niet erg heeft weten te overtuigen. "Het duurt 90 minuten plus credits, het ding beweegt als een tornado en maait voertuigen en mensen neer alsof ze niet eens bestaan.", aldus een van de critici.



Synopsis


We volgen in deze film speciaal agent James Silva van de CIA. Hij opereert binnen de hoogste kringen en voor de overheid bestaan ze niet en zijn ze zogezegd onzichtbaar.

Silva krijgt samen met zijn team de opdracht om iets 22 mijl te vervoeren door het centrum van de gewiekste onderwereld. Gaat dit lukken terwijl iedereen achter hen aanzit?





Prime Video


Als je zin en tijd hebt voor een film vol actie, dan kan je ervoor kiezen om de Mile 22 te streamen bij Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit 'Once Upon a Time'-personage keerde bijna terug uit de dood
Series / Nieuws

Dit 'Once Upon a Time'-personage keerde bijna terug uit de dood

Deze acteur had het te druk om terug te keren in 'Once Upon a Time'.

In seizoen 1 van Once Upon a Time zagen we Jamie Dornan in de rol van Sheriff Graham en de Huntsman. Aan het einde van het seizoen ging zijn personage dood, maar als het aan de makers van de serie had gelegen was hij later weer teruggekeerd.

De hartverscheurende dood van Dornans personage vond plaats aan het einde van seizoen 1, toen de Evil Queen als vergelding zijn hart tot stof verpletterde. Uitvoerende producenten Adam Horowitz en Edward Kitsis probeerden zijn onverwachte dood recht te zetten via plannen om het personage van Dornan in seizoen 3 terug te laten komen, maar uiteindelijk werden deze plannen niet uitgevoerd.

Slechte timing


Horowitz en Kitsis hadden een goed doordacht plan, maar hun timing was minder berekend. In seizoen 3 van Once Upon a Time was Dornan al twee jaar uit de serie verdwenen en speelde hij nieuwe en prominentere rollen. Terugkeren was op dat moment zelfs onmogelijk voor Dornan, omdat hij het te druk had met de voorbereidingen voor zijn rol als Christian Grey in Fifty Shades of Grey.

Het plan was om Dornan terug te laten komen voor een kort sentimenteel moment. Hij zou zijn verschenen in de finale van seizoen 3, met een verhaallijn over tijdreizen waarin Emma Swan samen met Captain Hook per ongeluk terug reisde naar het Enchanted Forest. Horowitz en Kitsis wilden Emma en Sheriff Graham herenigen, verwijzend naar hun korte romance in Once Upon a Time seizoen 1.

Bewaker


Volgens Entertainment Weekly zou Emma Graham hebben gezien terwijl ze opgesloten zat in het kasteel van de Evil Queen:



"Hij zou een van de bewakers zijn geweest, omdat het in die tijd speelde. Ze zou hem hebben gezien, en het zou hartverscheurend voor haar zijn geweest omdat ze hem graag had willen aanspreken, maar ze wist dat ze dat niet kon omdat ze op een missie was. Het was geen groot plot, maar het was een emotioneel moment dat [ze] wilden doen".

Weinig toegevoegd


De terugkeer van Dornan in seizoen 3 had een grote verrassing kunnen zijn, maar zou weinig inhoud hebben toegevoegd aan het verhaal van de serie en nog minder aan de carrière van de acteur. Bekijk Once Upon a Time op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser 'Chucky' seizoen 3 gedropt: Chucky infiltreert het Witte Huis
Series / Trailer

Teaser 'Chucky' seizoen 3 gedropt: Chucky infiltreert het Witte Huis

De maniakale Chucky zoekt het hogerop in het nieuwe seizoen van de horrorkomedie.

De roodharige psycho-pop Chucky is terug. Syfy heeft een teaser-trailer gedropt waaruit blijkt dat zijn ambities zijn gegroeid. De pop is namelijk eigendom van het zoontje van de president van de Verenigde Staten.

De vraag is natuurlijk wat Chucky's volgende stap is. Uit de teaser blijkt al dat de briefopener op mysterieuze wijze verdwenen is.

Weinig goeds


In de eerdere seizoenen werd bekend dat Chucky in staat is om bezit te nemen van meerdere poppen. Het is dus goed mogelijk dat hij zich tegelijkertijd in New Jersey en in Washington bevindt. Wat het ook is dat hij van plan is, het kan nooit veel goeds zijn.

De plot van seizoen 3 is momenteel nog niet bekend. Hoewel de vaste castleden niet te zien zijn in de teaser, is wel bekend dat zij allemaal weer hun opwachting zullen maken. Het staat in elk geval vast dat Chucky's 'beleid' in Washington allesbehalve saai zal zijn.

Seizoen 3 van Chucky gaat in de VS op 4 oktober van start. In Nederland is de serie op Fox te zien, de verwachting is dat het derde seizoen ook op Fox zal verschijnen.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zal deze populaire boekenserie na twee pogingen eindelijk goed verfilmd worden?
Series / Nieuws

Zal deze populaire boekenserie na twee pogingen eindelijk goed verfilmd worden?

De populaire boekenserie 'The Mortal Instruments' verdient een succesvolle verfilming na eerdere gefaalde pogingen.

Cassandra Clares populaire The Mortal Instruments-boeken kregen een verfilming in 2013 en een televisieserie in 2016. Toch verdient de boekenserie eigenlijk nog een verfilming, die het eindelijk goed doet.

De eerste verfilming The Mortal Instruments: City of Bones verscheen in 2013 in de bioscoop, maar vanwege slechte box office-prestaties kreeg deze geen vervolg meer. Wel werd het verhaal in 2016 tot de langere serie Shadowhunters gemaakt, die drie seizoenen liep voordat hij werd gecanceld.

Teveel gefaalde pogingen


Omdat het bronmateriaal van de boeken enorm veel fans heeft, is het duidelijk dat The Mortal Instruments een enorm potentieel heeft om succesvol verfilmd te worden. Clare heeft vijf afzonderlijke boekenseries uitgebracht die zich in Shadowhunter-wereld afspelen, evenals korte verhalen. Er is dus genoeg materiaal om uit te putten.

Helaas hebben de eerdere gefaalde pogingen ervoor gezorgd dat The Mortal Instruments voorlopig niet meer op ons scherm verschijnt. Er is echter wel een manier waarop dit zou kunnen, waarmee betere resultaten kunnen worden behaald dan voorheen.

Teleurstelling


Zowel de filmadaptatie als de serie zijn een goed voorbeeld van wat je vooral niet moet doen als je een populaire boekenserie verfilmt. Ze wijken namelijk beiden erg af van het bronmateriaal. In The Mortal Instruments wordt te snel langs belangrijke plotpunten gehaast en geprobeerd details uit meerdere boeken in één film te stoppen.



En hoewel de serie lof kreeg voor zijn cast en zijn vermogen om de magie van Clares fictieve wereld vast te leggen, wijkt ook deze serie op momenten sterk af van het bronmateriaal. Omdat veel kijkers toch hopen op een nauwkeurige weergave van het verhaal, komt Shadowhunters uiteindelijk op een teleurstelling uit.

Prequel


Na twee mislukte pogingen is het je moeilijk voor te stellen dat Shadowhunters een derde kans zal krijgen. Romantische fantasyverhalen zijn momenteel echter een gat in de markt. De volgende verfilming zou de Mortal Instruments-serie over moeten slaan en rechtstreeks het verhaal van The Infernal Devices moeten vertellen.



The Infernal Devices speelt zich af in Londen aan het eind van de 19e eeuw en fungeert als een prequel. Nu kostuumdrama's als Bridgerton zoveel aandacht krijgen, lijkt het vanzelfsprekend dat dit verhaal (inclusief dramatische liefdesdriehoek) kijkers zal trekken. Bekijk Shadowhunters op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De spin-off 'Pearson' van het razend populaire 'Suits' is terug en te zien op Peacock
Series / Nieuws

De spin-off 'Pearson' van het razend populaire 'Suits' is terug en te zien op Peacock

Peacock maakt gebruik van de hernieuwde populariteit van 'Suits' om de spin-off terug te brengen.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Peacock haalt met Pearson het maximale uit de hernieuwde interesse van fans in de serie Suits.

Sinds de serie eerder dit jaar in juni op de streamingdienst in première ging (en ook nog steeds op Netflix te zien is), heeft hij records gebroken en gevestigd door bovenaan de wekelijkse ranglijsten van Nielsen te blijven staan.

Tot nu toe heeft Suits de serie Wednesday achter zich gelaten en heeft meer dan 3 miljard kijkminuten op beide platforms samen verzameld.

Pearson


Temidden van deze euforie probeert Peacock de Suits spin-off serie Pearson nieuw leven in te blazen.

De serie, geleid door Suits-alumnus Gina Torres als Jessica Pearson, ziet haar personage verhuizen naar Chicago om de drukte van New York City achter zich te laten.

We volgen de krachtige advocate terwijl ze zich aanpast aan de complexe en duistere wereld van de politiek in Chicago, waar ze werkt als problem solver voor het corrupte kantoor van de burgemeester.

Terwijl Jessica de hoogte- en vooral dieptepunten van haar nieuwe positie navigeert, raakt ze verstrikt in de vuile politiek van haar geboortestad.

En wordt het steeds moeilijker voor haar om een balans te vinden tussen haar persoonlijke en professionele leven.



Gecanceld


Pearson werd eerder, in 2019, op USA Network uitgezonden. Na één seizoen werd de spin-off weer gecanceld.

Maar nu, met de hernieuwde populariteit van Suits, kan ook Pearson misschien een tweede leven krijgen?

De serie telt Bethany Joy Lenz als Keri Allen, Morgan Spector als Bobby Novak, Chantel Riley als Angela Cook, Simon Kassianides als Nick D'Amato, en Eli Goree als Derrick Mayes in de cast.

Verder maken Isabel Arraiza als Yoli Castillo, D. B. Woodside als Jeff Malone, Wayne Duvall als Pat McGann, Juanita Jennings als Lilian Cook, Ethan Ireland als Mark, Betsy Brandt als Stephanie Novak ook hun opwachting.

Oud-gedienden Gabriel Macht als Harvey Specter en Rick Hoffman als Louis Litt maken de cast compleet.



Pearson is te zien op Peacock. Of de serie (terug) naar Nederland komt is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Only Murders In The Building' Moordmysterie: Wie is de mysterieuze dader?
Series / Featured

'Only Murders In The Building' Moordmysterie: Wie is de mysterieuze dader?

Is Dickie, de manager en broer van Ben, ook zijn moordenaar?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het langverwachte derde seizoen van "Only Murders in the Building" is eindelijk hier! Fans kunnen opnieuw genieten van de spannende avonturen van Charles, Mabel en Oliver terwijl ze proberen de identiteit van een moordenaar te achterhalen.

We zijn halverwege het derde seizoen en er zijn al veel personages langsgekomen. Allemaal hebben ze motieven, maar wie kan het gedaan hebben? Wie kan de moord op Ben Gilroy (Paul Rudd) op zijn of haar geweten hebben?

11. Dickie


Dickie (Jeremy Shamos), de broer en manager van Ben, was altijd aan de zijde van de ster te vinden.

Ben staat bekend als een diva, en Dickie heeft waarschijnlijk veel moeten verdragen van zijn veeleisende broer.

Ondanks dat Dickie duidelijk van Ben houdt, kunnen we hem niet uitsluiten als verdachte.

Het kan voor iemand in zijn positie moeilijk zijn om met zo'n dominante persoonlijkheid om te gaan.



10: Producent Cliff


Cliff, de producent van Death Rattle maakt zich terecht zorgen over de impact van Ben's dood op de show.

Hij lijkt echter ook gefrustreerd te zijn dat Ben zijn naam niet kon onthouden. Ondanks zijn zorgen over de show lijkt het erop dat Ben niet veel respect had voor Cliff als persoon, wat spanningen zou kunnen veroorzaken.

Maar zou Cliff echt de moordenaar zijn? Waarschijnlijk niet, gezien zijn liefde voor het materiaal van Death Rattle.



9: Stage Manager KT



KT, de stage manager bij het Goosebury Theater, heeft ook te maken gehad met Ben's kritiek, vooral toen ze zijn mango's at, die deel uitmaakten van zijn strikte dieet.

Maar tot nu toe lijkt ze geen duidelijk motief te hebben voor de moord. Ze gebruikte zelfs Ben's zakdoek om haar tranen te deppen tijdens het openingsfeest.

Ze accepteerde ook Ben's excuses gemakkelijker dan sommige andere cast- en crewleden. Maar kunnen we haar volledig uitsluiten als verdachte?

8: Jonathan


Jonathan (Jason Veasey), een Broadway-acteur en Ben's understudy in Death Rattle lijkt op het eerste gezicht geen verdachte te zijn.

Maar in deze mysterieuze serie kan zelfs de meest onschuldige persoon geheimen verbergen.

Zijn ontmoeting met Ben's persoonlijke arts, Dr. C, werpt vragen op over wat hij mogelijk weet over Ben's eerste dood.



7: Bobo


Er is nog weinig bekend over Bobo (Don Darryl Rivera
), wat hem misschien wel de grootste wild card maakt in dit seizoen van Only Murders in the Building.

Hij lijkt Ben te bewonderen en was verdrietig tijdens zijn begrafenis. Maar zou Bobo een duistere kant kunnen hebben?

Ben gaf aan dat hij Bobo vaak "nee" moest zeggen, wat frustrerend kon zijn.

Dit zou Bobo tot wraak kunnen hebben gedreven. Aan de andere kant kan hij gewoon een oprechte bewonderaar zijn.



6: Ty


Ty (Gerald Ceasar) was een van Ben's medespelers in Death Rattle en kreeg de woede van Ben over zich heen toen hij vroeg om zijn trainer te gebruiken.

Hoewel Ty deze opmerkingen ogenschijnlijk negeerde, kunnen ze dieper snijden dan tot nu toe is getoond.

Gregg suggereerde dat Ty een bedrieger was die wachtte op zijn kans in de schijnwerpers. Maar kunnen we Gregg's oordeel vertrouwen?



5: Kimber


Kimber (Ashley Park) leek aanvankelijk het romantische belang van Ben te zijn, maar nieuwe informatie onthulde dat ze eigenlijk een zakelijke relatie hadden.

Ben zou haar huidverzorgingsproducten ondersteunen, maar trok zijn steun later in. Betekent dit dat ze de moordenaar zou kunnen zijn?

Aangezien haar motief lijkt te zijn verdwenen, waarschijnlijk niet.



4: Joy


Joy (Andrea Martin), de vriendin van Charles en make-upartiest bij de serie Brazzos, kwam in het vizier nadat ze beweerde Charles te hebben verdedigd tegen Ben Glenroy.

Later ontdekte Mabel een gemene boodschap op de spiegel in Ben's kleedkamer, geschreven met Joy's lippenstift.

Hoewel dit verdacht lijkt, beweert Joy dat ze niets op Ben's spiegel heeft geschreven. Haar relatie met Charles kan echter wel blijvende schade hebben opgelopen.



3: Producent Donna


Donna (Linda Emond), de moeder van Cliff en mede-producent, lijkt een betere relatie met Ben te hebben gehad dan haar zoon.

Maar zou ze echt bereid zijn geweest om haar zoon te helpen bij het verdoezelen van een moord?

Ze zou haar eigen redenen kunnen hebben gehad om Ben te willen doden, vooral als ze de show wilde beëindigen om haar professionele reputatie te redden.

2: Tobert


Tobert (Jesse Williams), de documentairemaker die Ben inhuurt om een film te maken over zijn Broadway-debuut, heeft zijn eigen geheimen.

Zijn connectie met Dr. C, Ben's arts, roept vragen op over wat hij mogelijk weet. Hoewel zijn motief onduidelijk is, blijft Tobert verdacht.



1: Loretta


Loretta, gespeeld door Meryl Streep, lijkt de meest gespannen relatie met Ben te hebben gehad.

Ben wilde haar aanvankelijk ontslaan, en ze hadden ruzie op de openingsavond waarin ze hem een "fucking pig" noemde, dezelfde boodschap die op Ben's spiegel was geschreven.

Maar zou Loretta echt de moordenaar zijn? Haar relatie met Ben lijkt gecompliceerd te zijn, maar haar motief is onduidelijk.



Met nog een half seizoen te gaan, zijn er ongetwijfeld meer wendingen en onthullingen in petto voor de fans van de show.

Nog vier afleveringen te gaan om te ontdekken wie de echte dader is en welke geheimen er nog meer verborgen zijn in het hart van het Arconia-gebouw.

Nieuwe afleveringen van Only Murders in the Building zijn elke week op Disney+ te bekijken.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ultiem succes van 'One Piece': Netflix-vloek verbroken met hoge Rotten Tomatoes-score
Series / Nieuws

Ultiem succes van 'One Piece': Netflix-vloek verbroken met hoge Rotten Tomatoes-score

One Piece walst over alle andere animeseries heen met een bijna perfecte score op Rotten Tomatoes.

Iedere film en serie wil een goede score op Rotten Tomatoes, aangezien veel kijkers en potentiële fans vaak eerst hier naar de score kijken. Helaas ligt er al jaren een Netflix-vloek op anime, maar deze lijkt nu verbroken.

Kijkers hebben de laatste tijd de kans gehad om hun mening te geven over One Piece en het resultaat is shockerend. De fantasyserie verbreekt namelijk een langlopende Netflix-vloek.

De serie


Netflix’ One Piece is gebaseerd op de manga van Eiichiro Oda en vertelt het verhaal van Monkey D. Luffy (Iñaki Godoy) en zijn piratengroep tijdens zijn zoektocht naar een mysterieuze schat.

Critici hadden in hun recensies de serie al geprezen, maar het is de score van de kijkers die iedereen verbaast. De publieksscore is op het moment van schrijven namelijk 94%. Dit is extreem hoog, zeker in vergelijking met andere anime-series.

De anime-vloek


Andere animeseries, zoals Death Note kregen scores laag in de 20%. Het lijkt erop dat kijkers nu veel meer van anime zijn gaan houden en dat is hopelijk terug te zien in de scores van aankomende animeseries.

Bekijk hieronder de trailer en stream One Piece op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix klaar voor tweede seizoen van sensationele moordserie en première is al in zicht
Series / Nieuws

Netflix klaar voor tweede seizoen van sensationele moordserie en première is al in zicht

Seizoen 2 van dit waaargebeurde verhaal is binnenkort al te zien op Netflix.

Netflix heeft het tweede seizoen van hun populaire moordserie Murdaugh Murders: A Southern Scandal aangekondigd en de première is al heel snel.

Murdaugh Murders: A Southern Scandal is een documentaireserie over het waargebeurde verhaal van Alex Murdaugh. Hij werd in 2021 schuldig bevonden van de moord op zijn vrouw en zoon.

Een heel nieuw tweede seizoen


Het eerste seizoen vertelt het complexe en verdrietige verhaal van de familie Murdaugh. In de drie afleveringen van seizoen 2 zullen er verhalen verteld worden van mensen die erbij waren in de dagen vóór de moord en erna.

Zo komt voormalig huishoudster Blanca Turrubiate-Simpson met haar verhaal. Ook zullen we Libby Murdaughs verzorger Mushelle Smith te zien krijgen, net zoals Alex’ neef Curtis Edward Smith en jurylid Gwen Generette.

De verschijningsdatum


Seizoen 1 kwam eerder dit jaar in februari uit en seizoen 2 zal later dit jaar te zien zijn op Netflix. De officiële verschijningsdatum is 20 september.

Bekijk hieronder de trailer en stream Murdaugh Murders: A Southern Scandal op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Shockerend: Emilia Clarke was niet de eerste keuze voor 'Game of Thrones' Daenerys Targaryen
Series / Nieuws

Shockerend: Emilia Clarke was niet de eerste keuze voor 'Game of Thrones' Daenerys Targaryen

Onze favoriete Daenerys Targaryen zou er eerst helemaal anders uitgezien hebben.

Emilia Clarke heeft seizoenenlang de iconische Daenerys Targaryen tot leven gebracht en ze werd ook al snel een favoriet personage. Het is dan ook raar om te bedenken dat Clarke niet altijd Daenerys zou spelen.

Het is niet zo dat Clarke haar auditie verpestte of dat de rol aan iemand anders aangeboden werd. Clarke was namelijk niet eens de eerste die Daenerys speelde in de eerste officiële shoot van Game of Thrones.

Een niet-uitgezonden pilot


Voordat de allereerste aflevering Winter Is Coming in 2011 verscheen, was er een andere pilot gefilmd. De showrunners hadden verschillende problemen met deze aflevering, maar er is één groot verschil met de aflevering die iedereen kent.



Daenerys Targaryen werd namelijk eerst gespeeld door Tamzin Merchant. De cast en crew zeggen allemaal dat Merchant het geweldig deed als Daenerys.

Toch niet de rol


Het is lastig om te bepalen waar het grote probleem precies zat, maar het lijkt neer te komen op Merchents gebrek aan chemie met Momoa.

Bekijk hieronder de top 20 momenten en stream Game of Thrones op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Horrorfilm houdt vele Netflix-kijkers geboeid
Films / Nieuws

Horrorfilm houdt vele Netflix-kijkers geboeid

De horrorfilm 'El Club de los lectores Criminales' of ook wel 'Killer Book Club' genoemd weet al een tijdje een plek vast te houden in de Netflix Top 10.

De Spaanse film is populair bij Netflix ondanks dat hij niet overal goed scoort. Je kan het zelf beoordelen door de film te streamen bij de dienst.

De film is van regisseur Carlos Alonso Ojea, hij is ook bekend van zijn werk aan El Matador en Lo Qui Siembras.

Het verhaal


Acht universitaire studenten komen elke week bij elkaar om hun liefde voor horrorliteratuur te delen. Wanneer ze betrokken raken bij een dodelijk ongeluk, worden ze bedreigd door een anonieme schrijver die hun geheim wil onthullen.

Deze schrijver dreigt een horrorverhaal online te zetten gebaseerd op hen, waarin in elk hoofdstuk een van hen zal sterven. Het wantrouwen onderling groeit, iedereen kan het volgende slachtoffer zijn of misschien wel de dader.

Cast


In deze film zien we Veki Velilla, Álvaro Mel, Priscilla Delgado, Iván Pellicer, María Cerezuela, Carlos Alcaide en Daniel Grao.



Erg matig


De film pakt op IMDb een matige score van 4.6/10. Bij MovieMeter heeft de film momenteel 16 stemmen en die laten samen een score zien van 2.53/5.

Ook bij Rotten Tomatoes weet de film tot zover niet te overtuigen en scoort de film gemiddeld 20%. "Deze personages zijn te algemeen om zelfs maar bekende types te zijn, en geven de acteurs niet eens clichés om tegenaan te leunen. Het zijn slechts instrumenten van de plot, die uitzonderlijk moeten zijn om deze tekortkomingen te overstijgen – en dat is verre van uitzonderlijk.", aldus een van de critici.

Netflix


Wil je de film zelf beoordelen, dan kan je dat doen door de film te kijken bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Na slechts drie seizoenen: Streep door Emmy-winnende serie
Series / Nieuws

Na slechts drie seizoenen: Streep door Emmy-winnende serie

Seks, intrige en een Emmy Award bleken niet genoeg te zijn voor een vierde seizoen.

Het einde is aangebroken voor de spraakmakende serie The Great. Het hilarische kostuumdrama met Nicholas Hoult en Elle Fanning krijgt van de Amerikaanse streamingdienst Hulu geen vierde seizoen.

Het derde, en blijkbaar laatste, seizoen verscheen nog in mei van dit jaar. De serie wordt alom geprezen door zowel critici als het publiek dus de teleurstelling zal groot zijn. Waarom de serie is geannuleerd is niet bekend.

Catherina II van Rusland


De serie The Great is losjes gebaseerd op het leven van de Russische tsarina Catharina de Grote en haar echtgenoot Peter III. Toen het in 2020 debuteerde, werd het al snel positief ontvangen.

Elk seizoen wist het een nominatie binnen te halen voor de belangrijkste tv-prijs, en in 2022 won de serie uiteindelijk een Emmy Award in de categorie beste kostuums. Zowel Hoult als Fanning behoorden ook tot de genomineerden.

Tumultueuze relatie


Het was vooral de relatie tussen Peter en Catherina, en de ongebruikelijke manier van omgang met elkaar, dat in het middelpunt stond. In het laatste seizoen probeerden de twee hun eigenaardige huwelijk nog te redden.



Kijk in Nederland alle afleveringen van The Great op Prime Video.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is waarom 'Ahsoka' op Disney+ zo anti-'Andor' lijkt te zijn
Series / Featured

Dit is waarom 'Ahsoka' op Disney+ zo anti-'Andor' lijkt te zijn

De serie wordt prima ontvangen maar lijkt een extreem voor te stellen in de 'Star Wars'-franchise.

Ahsoka wordt prima ontvangen. De Star Wars-mythologie wordt danig uitgebreid middels nieuwe locaties, tevens zien we vrouwelijke personages de lichtzwaarden kruisen. Daarnaast lijkt het verhaal van Ahsoka qua vorm zo ongeveer het tegenovergestelde van Andor te zijn.

Ahsoka leunt behoorlijk op de context uit de animatiefilm en -series. De serie staat hiermee bijna lijnrecht tegenover het veelgeprezen Andor, waarvan het verhaal nauwelijks context nodig lijkt te hebben. Deze verschillende manieren om een verhaal te vertellen illustreert echter de veelzijdigheid van deze wereld.

Force-mythologie


De Jedi zijn natuurlijk stevig verankerd in de Force-mythologie. Ook was Ahsoka Tano ongelooflijk belangrijk in Star Wars: Rebels. Deze eindigde met een cliffhanger waar je u tegen zegt, het is in dit opzicht dus logisch dat de live action-serie de draad oppakt.

Verder zag maker Dave Filoni een gelegenheid om een verhaallijn met groot-admiraal Thrawn (Lars Mikkelsen) in de serie te brengen. Als kijker ben je vooral benieuwd naar wat er gaat gebeuren.

Uiteinde spectrum


Over Andor kun je wel stellen dat deze aan het andere uiteinde van het spectrum zit. Het betreft hier geen epische strijd tussen Licht en Duisternis. Ook is allang bekend hoe Cassian Andors (Gabriel Luna) verhaal afloopt.



De serie richt zich dus niet op wat er gebeurt maar hoe dit gebeurt. Cassian is een gewoon iemand die er uiteindelijk voor kiest om het ultieme offer te brengen. In tegenstelling tot het epische Ahsoka is Andor een thriller die het verhaal van een gewoon mens vertelt. Door zijn contact met onder andere Luthen Rael (Stellan Skarsgård) wordt Cassian gevormd en besluit hij om actie te ondernemen.

Vorm en inhoud


De verschillende manieren om een verhaal te vertellen laten zien dat de wereld die George Lucas creëerde niet alleen qua inhoud, maar ook qua vorm de nodige variatie biedt. Ahsoka en Andor zijn beiden te streamen op Disney+. Seizoen 2 van Andor wordt in augustus 2024 verwacht.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuw seizoen 'The Lincoln Lawyer' schrijft belangrijk personage af
Series / Nieuws

Nieuw seizoen 'The Lincoln Lawyer' schrijft belangrijk personage af

De Netflix-serie krijgt officieel een derde seizoen, maar waarom zien we dit personage niet meer?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het gaat goed met The Lincoln Lawyer en Netflix heeft officieel bekendgemaakt dat er een derde seizoen komt. Daarnaast heeft The Hollywood Reporter echter ook aangekondigd dat een vast castlid niet terugkeert.

Het boek Het recht om te zwijgen (The Gods of Guilt) vormt de basis voor het nieuwste seizoen. Dit betekent dat openbaar aanklager Maggie McPherson (Neve Campbell) in seizoen 3 niet te zien is aangezien zij ook niet in dit boek voorkomt.

Logische verklaring


Campbell was vanaf het begin te zien als vast castlid. Maggie is Mickeys ex-vrouw en goed in haar werk. In het tweede seizoen krijgt Maggie promotie waardoor zij minder vaak te zien is. Haar afwezigheid in het komende seizoen is hiermee op een logische manier verklaard.

Het afscheid van Campbell is hiermee echter niet definitief. Maggie maakt per slot van rekening wel haar opwachting in andere Lincoln Lawyer-boeken. De deur staat hiermee duidelijk open voor haar terugkeer mocht de Netflix-hit in de toekomst voor meer seizoenen vernieuwd worden.

The Lincoln Lawyer is te zien op Netflix.

Bekijk op instagram



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Winter King' is "de nieuwe Game of Thrones" en heeft nu al een groot voordeel
Series / Featured

'The Winter King' is "de nieuwe Game of Thrones" en heeft nu al een groot voordeel

Deze bewerking van de Arthurlegende heeft vanaf de start een voorsprong op 'Game of Thrones'.

Schrijver Bernard Cornwells trilogie Kronieken van de krijgsheren wordt verfilmd als The Winter King. Seizoen 1 van deze middeleeuwse fantasyserie over koning Arthur is in de VS op 20 augustus in première gegaan.

De vergelijking met Game of Thrones dringt zich natuurlijk automatisch op. Ook hier zien we de keuze voor een geleidelijke opbouw van het verhaal, maar er is daarnaast een belangrijk verschil.

Drama en intrige


Qua drama en intrige kan de serie zich makkelijk meten met de wereld van Westeros. Cornwells trilogie toont een bewerking van de legendarische verhalen over de Britse koning Arthur. De schrijver heeft naast dit fictieve materiaal ook gebruik gemaakt van historische personages uit de Middeleeuwen.

De monnik Derfer Cadarn (Stuart Campbell) is de verteller. Jaren na Arthurs (Iain De Caestecker) dood doet hij zijn relaas over zijn tijd als een van Arthurs strijders en vrienden. Arthur zelf is een bastaardzoon van koning Uther (Eddie Marsan) die door zijn vader verbannen wordt van de Britse Eilanden.

Toewerken naar einde


Cornwell biedt een eigen bewerking waarin we ook overige bekende figuren als Merlin (Nathaniel Martello-White) en Guinevere (Jordan Alexandra) tegenkomen. Het grote verschil met Game of Thrones is hier dat de boekenserie afgerond en volledig is.

The Winter King kan dus rustig toewerken naar grotere en meer spectaculaire scènes zonder dat men wat dat betreft uit de bocht vliegt. De schrijvers en showrunners weten hoe het de personages uiteindelijk vergaat. Hierdoor is het risico op een onevenwichtige serie gelijk een stuk kleiner geworden, hetgeen The Winter King een duidelijk voordeel oplevert ten opzichte van zijn populaire voorganger.

The Winter King is in de VS op het Amerikaanse MGM+ te zien. Het is op het moment van schrijven nog niet bekend of en wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.