search
Dit 'Once Upon a Time'-personage keerde bijna terug uit de dood
Series / Nieuws

Dit 'Once Upon a Time'-personage keerde bijna terug uit de dood

Deze acteur had het te druk om terug te keren in 'Once Upon a Time'.

In seizoen 1 van Once Upon a Time zagen we Jamie Dornan in de rol van Sheriff Graham en de Huntsman. Aan het einde van het seizoen ging zijn personage dood, maar als het aan de makers van de serie had gelegen was hij later weer teruggekeerd.

De hartverscheurende dood van Dornans personage vond plaats aan het einde van seizoen 1, toen de Evil Queen als vergelding zijn hart tot stof verpletterde. Uitvoerende producenten Adam Horowitz en Edward Kitsis probeerden zijn onverwachte dood recht te zetten via plannen om het personage van Dornan in seizoen 3 terug te laten komen, maar uiteindelijk werden deze plannen niet uitgevoerd.

Slechte timing


Horowitz en Kitsis hadden een goed doordacht plan, maar hun timing was minder berekend. In seizoen 3 van Once Upon a Time was Dornan al twee jaar uit de serie verdwenen en speelde hij nieuwe en prominentere rollen. Terugkeren was op dat moment zelfs onmogelijk voor Dornan, omdat hij het te druk had met de voorbereidingen voor zijn rol als Christian Grey in Fifty Shades of Grey.

Het plan was om Dornan terug te laten komen voor een kort sentimenteel moment. Hij zou zijn verschenen in de finale van seizoen 3, met een verhaallijn over tijdreizen waarin Emma Swan samen met Captain Hook per ongeluk terug reisde naar het Enchanted Forest. Horowitz en Kitsis wilden Emma en Sheriff Graham herenigen, verwijzend naar hun korte romance in Once Upon a Time seizoen 1.

Bewaker


Volgens Entertainment Weekly zou Emma Graham hebben gezien terwijl ze opgesloten zat in het kasteel van de Evil Queen:



"Hij zou een van de bewakers zijn geweest, omdat het in die tijd speelde. Ze zou hem hebben gezien, en het zou hartverscheurend voor haar zijn geweest omdat ze hem graag had willen aanspreken, maar ze wist dat ze dat niet kon omdat ze op een missie was. Het was geen groot plot, maar het was een emotioneel moment dat [ze] wilden doen".

Weinig toegevoegd


De terugkeer van Dornan in seizoen 3 had een grote verrassing kunnen zijn, maar zou weinig inhoud hebben toegevoegd aan het verhaal van de serie en nog minder aan de carrière van de acteur. Bekijk Once Upon a Time op Disney+.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen