search
Hoe is het nu toch met de pluizige en guitige alien 'Alf' uit de gelijknamige jaren 80 hitserie?
Series / Nieuws

Hoe is het nu toch met de pluizige en guitige alien 'Alf' uit de gelijknamige jaren 80 hitserie?

De serie 'Alf' was zeer succesvol in de jaren 80. Alf duikt ook nog regelmatig op in de huidige tijd.

Alf, de iconische tv-serie uit de jaren 80, heeft een blijvende indruk achtergelaten bij het publiek met het geliefde harige en buitenaardse personage 'Alf'.

De man achter Alf, de stem en de serie was Paul Fusco. Fusco werd geboren in 1953 en had een grote passie en fascinatie voor poppenspel en bizarre verhalen. Hij kon dus goed zijn ei kwijt met deze bijzondere serie.

Creatieve brein


Fusco was niet alleen de stem achter Alf, maar ook de creatieve kracht achter de pop zelf. Hij bedacht het concept voor Alf en ontwierp het personage voordat de serie begon. Hij bracht vele uren door met het perfectioneren van de bewegingen en stem van Alf, wat cruciaal was om de pop echt tot leven te brengen. Zijn inzet en toewijding aan het personage maakten Alf tot een van de meest geliefde buitenaardse wezens op televisie.

De man die af en toe in het pak van 'Alf' zat, bij shots waarbij hij volledig in beeld was, was Michu Meszaros, de man die slechts 84 centimeter was, is in 2016 overleden. Over het algemeen is Alf slechts vanaf zijn middel naar boven te zien.

Alf nog altijd actief


Alf duikt zo af en toe nog eens op bij bijzondere gelegenheden, zo zie je hem dit jaar in The Simpsons in de aflevering 'The Many Saints of Springfield', maar ook in series als Mr Robot, The Young Sheldon en Duncanville dook het bruinharige monster de laatste jaren nog op.Kijk de serie op HBO Max.

Lees ook: 'Alf' is dood


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen