Tien hilarische tv-series met een verrassend tragische ondertoon

Tien geliefde en hilarische comedyseries die voortkomen uit een tragisch begin

Daan Kusen, 03-09-2023 17:32

Let op: dit bericht bevat mogelijk spoilers

Sommige van de meest hilarische comedyseries zijn eigenlijk ontstaan uit verwoestende omstandigheden. Hier zijn tien van de meest geliefde comedy series die zijn opgebouwd uit een enorm tragisch begin.

10. Fleabag (2016 – 2019)

Eén van de kortste maar meest gevierde comedies van de jaren '20 begon met een gruwelijke premisse waarin de beste vriendin van de protagonist overlijdt.

In Fleabag, krijgt het titelpersonage (Phoebe Waller-Bridge) te maken met het verlies van haar enige vriendin, Boo (Jenny Rainsford), die zelfmoord pleegde nadat ze erachter kwam dat haar vriendje met een ander had geslapen.

Die andere persoon bleek Fleabag zelf te zijn. Een ongelooflijk tragisch achtergrondverhaal voor de serie, dat het publiek alles vertelt wat ze moeten weten over deze miserabele hoofdpersoon.


9. Full House (1986 – 1995)

Voor een show die bekend staat om zijn luchtigheid en hilariteit, begon de serie Full House zijn eerste seizoen met een tragedie.

Danny Tanner (Bob Saget) verloor Pamela, de liefde van zijn leven en de moeder van zijn drie kinderen.

Om de zaken nog erger te maken, stierf Pamela door een auto-ongeluk veroorzaakt door een dronken bestuurder, slechts zes maanden na de geboorte van hun derde en jongste kind, Michelle (Mary-Kate en Ashley Olsen).


8. Schitt’s Creek (2015 – 2020)

Schitt's Creek kreeg zijn erkenning pas laat, in het zesde en laatste seizoen.

Het oorspronkelijke verhaal van de show was niet zo tragisch als een sterfgeval in de familie, maar het had net zo goed kunnen zijn voor de voorheen welvarende Rose-familie die al hun geld verloor in een belastingschandaal.

Hierdoor waren ze gedwongen werden om in hun laatst overgebleven bezit te gaan wonen, een stadje genaamd Schitt's Creek.


7. The Bear (2022 – )

The Bear weeft naadloos drama en comedy door elkaar tijdens zijn prachtige eerste twee seizoenen.

Ondanks de intense dramatische en aangrijpende momenten in The Bear, is het in wezen een comedy als je kijkt naar de dynamiek en dialogen tussen Carmy (Jeremy Allen White) en zijn mix van bizarre familieleden en gekoesterde werknemers.

Carmy, ooit een chef-kok in het meest exclusieve restaurant ter wereld, neemt de broodjeszaak van zijn broer Michael (Jon Bernthal) over in zijn geboortestad Chicago nadat Michael zelfmoord pleegde.


6. Dead To Me (2019 – 2022)

De populaire Netflix-comedy Dead To Me was gebouwd op de premisse van de dood van de echtgenoot van Jen Harding (Christina Applegate) bij een aanrijding met doorrijden.

De tragische premisse van de show drijft een groot deel van het daaropvolgende plot en de actie tijdens de drie seizoenen van de serie, waarin Jen vastbesloten is om uit te zoeken wie de moordenaar van haar echtgenoot is.

De komische chemie tussen Applegate en Linda Cardellini, die Jen's beste vriendin Judy Hale in de serie speelt, draagt de met een Emmy genomineerde serie.


5. Two And A Half Men (2003 – 2015)

Two and a Half Men, een van de meest succesvolle netwerk-sitcoms ooit, ging uit van de tragische gebeurtenis dat Alan's vrouw hem het huis uit had gezet.

Als die ongelukkige situatie niet was gebeurd, zou Alan (Jon Cryer) nooit zijn ingetrokken bij Charlie (Charlie Sheen).

Ook zou er geen sprake zijn geweest van acht seizoenen van hun historische komische chemie voordat Ashton Kutcher het overnam aan het begin van seizoen 9 als Walden.


4. Diff’rent Strokes (1978 – 1986)

"Deze klassieke serie uit de jaren '70 en begin jaren '80 maakte George Foreman tot een bekende naam in Amerika."

Ondanks alle lachsalvo's die het personage Arnold Jackson Foreman in 9 jaar en 8 seizoenen zou opleveren, kwam Diff'rent Strokes voort uit een tragische premisse.

Arnold en zijn broer Willis (Todd Bridges) verhuizen van hun huis in Harlem om bij de welgestelde Phillip Drummond te wonen nadat hun moeder is overleden.

Hun moeder was de huishoudster van Phillip, die op haar sterfbed smeekte om voor Arnold en Willis te zorgen.


3. Who’s The Boss? (1984 – 1992)

De klassieke sitcom uit de jaren '80, Who's The Boss?, met Tony Danza als de charismatische vader van Samantha (Alyssa Milano).

Samantha verhuist van New York City om huishoudster te worden voor een rijke vrouw en haar moeder in de buitenwijken.

Uiteindelijk worden ze allemaal één grote gelukkige familie, maar de gevierde sitcom begon met de tragische premisse dat Tony zijn vrouw verloor en weduwnaar werd.2. Monk (2002 – 2009)

Monk is misschien wel een van de meer over het hoofd geziene tv-comedies, met Tony Shalhoub als privé detective met OCD.

Shalhoub speelt Adrian Monk, een weduwnaar die ooit rechercheur was maar na de dood van zijn vrouw, Trudy, met pensioen is gegaan.

Monks OCD wordt verergerd door Trudy's overlijden en hij belandt uiteindelijk in een ernstige depressie, met tal van specifieke angsten.

Het is een buitengewoon tragische premisse voor een verder hilarische televisieshow.


1. Eastbound & Down (2009 – 2013)

In Eastbound & Down speelt Danny McBride een Major League Baseball pitcher die alles verliest door zijn roekeloze gedrag buiten het veld.

De iconische Kenny Powers (McBride) feest zijn weg naar vervroegd pensioen nadat hij een legende werd door een World Series-titel binnen te halen voor een tv-versie van de Atlanta Braves.

Powers kampt met verslavingsproblemen en zorgt er voor dat, ondanks de hilariteit de de serie ook kent, dit een tragisch begin is voor de comedy serie.


Lees meer over: monk, two and a half men, schitts creek, whos the boss, diffrent strokes, dead to me, the bear, fleabag, full house

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

'Doctor Who'-acteurs in scène kennen elkaar niet

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in