search

Ons nieuws van zondag 3 september 2023

Hit animatieserie 'Arcane' keert mogelijk eind 2024 terug naar Netflix
Series / Nieuws

Hit animatieserie 'Arcane' keert mogelijk eind 2024 terug naar Netflix

"We werken hard aan seizoen 2, maar we willen geen haastwerk leveren"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Fans van de populaire geanimeerde serie Arcane, die zich afspeelt in de wereld van League of Legends, kunnen zich verheugen op mogelijk goed nieuws.

Geruchten


Er gaan namelijk geruchten dat Seizoen 2 al aan het einde van 2024 op Netflix te zien zal zijn.

Volgens berichten begon dit opwindende gerucht online te circuleren, maar zowel de makers van het videospel, Riot Games, als de animatiestudio, Fortiche, hebben nog niets officieel bevestigd.



Arcane


Arcane, gemaakt door Alex Yee en Christian Linke, debuteerde in november 2021 op Netflix.

De serie vertelt het avontuurlijke verhaal van de zussen Vi en Powder (ook bekend als Jinx) in de corrupte stad Zaun.

Het eerste seizoen van Arcane was een enorme hit en won zelfs prijzen, zoals de Annie Awards en de Primetime Emmy Awards.



Kwaliteit kost tijd


Voor de fans van Arcane duurt het allemaal wat lang. De CEO van Riot Games, Nicolo Laurent, stelt de fans echter gerust:

"We werken hard aan Seizoen 2 van Arcane, maar we willen geen haastwerk leveren. Kwaliteit kost tijd."



Cosplay


Hoewel het wachten nog even duurt, blijven fans enthousiast door zelf content te maken, zoals cosplay. Zo brengen de fans de personages van Arcane tot leven in hun zelfgemaakte outfits en delen die online.



We zullen nog even moeten wachten op seizoen twee. Gelukkig is het eerste seizoen van Arcane nog steeds te zien op Netflix.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De Humphreys uit 'Gossip Girl' eindelijk herenigd op Instagramfoto
Series / Nieuws

De Humphreys uit 'Gossip Girl' eindelijk herenigd op Instagramfoto

Na ruim tien jaar zijn Dan en Jenny Humphrey eindelijk herenigd.

Tien jaar nadat Gossip Girl eindigde, zijn de Humphreys eindelijk herenigd. Penn Badgley en Taylor Momsen zijn namelijk samen te zien op een foto op Instagram.

Gossip Girl liep zes seizoenen lang, van 2007 tot en met 2012. De serie volgde de dramatische gebeurtenissen op een rijke middelbare school in de Upper East Side. Badgley speelde beursstudent Dan Humphrey in alle 121 afleveringen van de serie. Momsen speelde zijn zus Jenny in de eerste vier seizoenen, voordat ze de serie verliet.

Podcast


Wel keerde Momsen in december van 2012 terug voor de seriefinale. En nu zijn de Humphrey broer en zus opnieuw herenigd, ruim tien jaar nadat de serie tot zijn einde kwam, en wel voor de podcast van Badgley. Het officiële Instagram-account voor zijn podcast Podcrushed deelde onlangs een post waarop Badgley met Momsen te zien is.

De post bestaat uit een paar foto's waarop de twee samen poseren. Het onderschrift luidt "een reünie die het wachten waard is", waarna hij een grapje maakt: "vraag ons niet wat er op de tweede foto aan de hand is, wij weten het ook niet".

Tijd in de serie


De post verklapt niet waar de podcast precies over zal gaan, maar de twee zullen het hoogstwaarschijnlijk wel even hebben over hun tijd samen in de serie. Bekijk Gossip Girl op HBO Max.

Bekijk op instagram




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze jumpscare in 'The Haunting of Hill House' is de beste van de laatste 10 jaar
Series / Nieuws

Deze jumpscare in 'The Haunting of Hill House' is de beste van de laatste 10 jaar

Soms voel je een jumpscare aankomen, maar dat was bij deze zeker niet het geval...

Mike Flanagan heeft inmiddels meerdere horrorseries uitgebracht voor Netflix, die allemaal hun eigen enge momenten bevatten. Maar alleen The Haunting of Hill House beschikt over de beste jumpscare van de afgelopen tien jaar.

De serie, gebaseerd op de gelijknamige roman van Shirley Jackson uit 1959, draait om de familie Crain en hun ervaringen in Hill House. Tegen het einde van de serie worden de broers en zussen gedwongen terug te keren naar hun ouderlijk huis. Onderweg worden Theo en Shirley het slachtoffer van een van de grootste schrikmomenten van het afgelopen decennium.

Onverwacht


In aflevering 8 van The Haunting of Hill House, "Witness Marks", zetten Theo en Shirley hun persoonlijke onenigheden opzij om Luke naar Hill House te volgen. Theo woont bij Shirley, die vermoedt dat Theo (die haar nog niet heeft verteld dat ze lesbisch is) een affaire heeft met haar man.

Terwijl Theo en Shirley aan het rijden zijn, krijgen zowel de personages als de kijkers de schrik van hun leven. De camera landt op de zussen, hun gezichten omlijst door de auto, en plotseling springt de geest van Nell tussen hen in beeld. De jumpscare komt compleet onverwacht.

Langzame horror


Hoewel zijn serie The Midnight Club qua aantallen de meeste jumpscares heeft in één aflevering (maar liefst 21!), zorgt de langzame en psychologische horror in The Haunting of Hill House ervoor dat er een gevoel van angst wordt gecreëerd dat alleen maar versterkt wordt door een jumpscare hier en daar, waarvan deze het absolute hoogtepunt is.



Bekijk The Haunting of Hill House op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tien hilarische tv-series met een verrassend tragische ondertoon
Series / Featured

Tien hilarische tv-series met een verrassend tragische ondertoon

Tien geliefde en hilarische comedyseries die voortkomen uit een tragisch begin

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Sommige van de meest hilarische comedyseries zijn eigenlijk ontstaan uit verwoestende omstandigheden. Hier zijn tien van de meest geliefde comedy series die zijn opgebouwd uit een enorm tragisch begin.

10. Fleabag (2016 – 2019)


Eén van de kortste maar meest gevierde comedies van de jaren '20 begon met een gruwelijke premisse waarin de beste vriendin van de protagonist overlijdt.

In Fleabag, krijgt het titelpersonage (Phoebe Waller-Bridge) te maken met het verlies van haar enige vriendin, Boo (Jenny Rainsford), die zelfmoord pleegde nadat ze erachter kwam dat haar vriendje met een ander had geslapen.

Die andere persoon bleek Fleabag zelf te zijn. Een ongelooflijk tragisch achtergrondverhaal voor de serie, dat het publiek alles vertelt wat ze moeten weten over deze miserabele hoofdpersoon.



9. Full House (1986 – 1995)


Voor een show die bekend staat om zijn luchtigheid en hilariteit, begon de serie Full House zijn eerste seizoen met een tragedie.

Danny Tanner (Bob Saget) verloor Pamela, de liefde van zijn leven en de moeder van zijn drie kinderen.

Om de zaken nog erger te maken, stierf Pamela door een auto-ongeluk veroorzaakt door een dronken bestuurder, slechts zes maanden na de geboorte van hun derde en jongste kind, Michelle (Mary-Kate en Ashley Olsen).



8. Schitt’s Creek (2015 – 2020)


Schitt's Creek kreeg zijn erkenning pas laat, in het zesde en laatste seizoen.

Het oorspronkelijke verhaal van de show was niet zo tragisch als een sterfgeval in de familie, maar het had net zo goed kunnen zijn voor de voorheen welvarende Rose-familie die al hun geld verloor in een belastingschandaal.

Hierdoor waren ze gedwongen werden om in hun laatst overgebleven bezit te gaan wonen, een stadje genaamd Schitt's Creek.



7. The Bear (2022 – )


The Bear weeft naadloos drama en comedy door elkaar tijdens zijn prachtige eerste twee seizoenen.

Ondanks de intense dramatische en aangrijpende momenten in The Bear, is het in wezen een comedy als je kijkt naar de dynamiek en dialogen tussen Carmy (Jeremy Allen White) en zijn mix van bizarre familieleden en gekoesterde werknemers.

Carmy, ooit een chef-kok in het meest exclusieve restaurant ter wereld, neemt de broodjeszaak van zijn broer Michael (Jon Bernthal) over in zijn geboortestad Chicago nadat Michael zelfmoord pleegde.



6. Dead To Me (2019 – 2022)


De populaire Netflix-comedy Dead To Me was gebouwd op de premisse van de dood van de echtgenoot van Jen Harding (Christina Applegate) bij een aanrijding met doorrijden.

De tragische premisse van de show drijft een groot deel van het daaropvolgende plot en de actie tijdens de drie seizoenen van de serie, waarin Jen vastbesloten is om uit te zoeken wie de moordenaar van haar echtgenoot is.

De komische chemie tussen Applegate en Linda Cardellini, die Jen's beste vriendin Judy Hale in de serie speelt, draagt de met een Emmy genomineerde serie.



5. Two And A Half Men (2003 – 2015)


Two and a Half Men, een van de meest succesvolle netwerk-sitcoms ooit, ging uit van de tragische gebeurtenis dat Alan's vrouw hem het huis uit had gezet.

Als die ongelukkige situatie niet was gebeurd, zou Alan (Jon Cryer) nooit zijn ingetrokken bij Charlie (Charlie Sheen).

Ook zou er geen sprake zijn geweest van acht seizoenen van hun historische komische chemie voordat Ashton Kutcher het overnam aan het begin van seizoen 9 als Walden.



4. Diff’rent Strokes (1978 – 1986)


"Deze klassieke serie uit de jaren '70 en begin jaren '80 maakte George Foreman tot een bekende naam in Amerika."

Ondanks alle lachsalvo's die het personage Arnold Jackson Foreman in 9 jaar en 8 seizoenen zou opleveren, kwam Diff'rent Strokes voort uit een tragische premisse.

Arnold en zijn broer Willis (Todd Bridges) verhuizen van hun huis in Harlem om bij de welgestelde Phillip Drummond te wonen nadat hun moeder is overleden.

Hun moeder was de huishoudster van Phillip, die op haar sterfbed smeekte om voor Arnold en Willis te zorgen.



3. Who’s The Boss? (1984 – 1992)


De klassieke sitcom uit de jaren '80, Who's The Boss?, met Tony Danza als de charismatische vader van Samantha (Alyssa Milano).

Samantha verhuist van New York City om huishoudster te worden voor een rijke vrouw en haar moeder in de buitenwijken.

Uiteindelijk worden ze allemaal één grote gelukkige familie, maar de gevierde sitcom begon met de tragische premisse dat Tony zijn vrouw verloor en weduwnaar werd.



2. Monk (2002 – 2009)


Monk is misschien wel een van de meer over het hoofd geziene tv-comedies, met Tony Shalhoub als privé detective met OCD.

Shalhoub speelt Adrian Monk, een weduwnaar die ooit rechercheur was maar na de dood van zijn vrouw, Trudy, met pensioen is gegaan.

Monks OCD wordt verergerd door Trudy's overlijden en hij belandt uiteindelijk in een ernstige depressie, met tal van specifieke angsten.

Het is een buitengewoon tragische premisse voor een verder hilarische televisieshow.



1. Eastbound & Down (2009 – 2013)


In Eastbound & Down speelt Danny McBride een Major League Baseball pitcher die alles verliest door zijn roekeloze gedrag buiten het veld.

De iconische Kenny Powers (McBride) feest zijn weg naar vervroegd pensioen nadat hij een legende werd door een World Series-titel binnen te halen voor een tv-versie van de Atlanta Braves.

Powers kampt met verslavingsproblemen en zorgt er voor dat, ondanks de hilariteit de de serie ook kent, dit een tragisch begin is voor de comedy serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe is het nu toch met de pluizige en guitige alien 'Alf' uit de gelijknamige jaren 80 hitserie?
Series / Nieuws

Hoe is het nu toch met de pluizige en guitige alien 'Alf' uit de gelijknamige jaren 80 hitserie?

De serie 'Alf' was zeer succesvol in de jaren 80. Alf duikt ook nog regelmatig op in de huidige tijd.

Alf, de iconische tv-serie uit de jaren 80, heeft een blijvende indruk achtergelaten bij het publiek met het geliefde harige en buitenaardse personage 'Alf'.

De man achter Alf, de stem en de serie was Paul Fusco. Fusco werd geboren in 1953 en had een grote passie en fascinatie voor poppenspel en bizarre verhalen. Hij kon dus goed zijn ei kwijt met deze bijzondere serie.

Creatieve brein


Fusco was niet alleen de stem achter Alf, maar ook de creatieve kracht achter de pop zelf. Hij bedacht het concept voor Alf en ontwierp het personage voordat de serie begon. Hij bracht vele uren door met het perfectioneren van de bewegingen en stem van Alf, wat cruciaal was om de pop echt tot leven te brengen. Zijn inzet en toewijding aan het personage maakten Alf tot een van de meest geliefde buitenaardse wezens op televisie.

De man die af en toe in het pak van 'Alf' zat, bij shots waarbij hij volledig in beeld was, was Michu Meszaros, de man die slechts 84 centimeter was, is in 2016 overleden. Over het algemeen is Alf slechts vanaf zijn middel naar boven te zien.

Alf nog altijd actief


Alf duikt zo af en toe nog eens op bij bijzondere gelegenheden, zo zie je hem dit jaar in The Simpsons in de aflevering 'The Many Saints of Springfield', maar ook in series als Mr Robot, The Young Sheldon en Duncanville dook het bruinharige monster de laatste jaren nog op.



Kijk de serie op HBO Max.

Lees ook: 'Alf' is dood


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix trekt bak aan kijkers met deze onthullende serie over de geheimen van het oud worden
Series / Nieuws

Netflix trekt bak aan kijkers met deze onthullende serie over de geheimen van het oud worden

De serie 'Live to 100: Secrets of the Blue Zones' doet het erg goed op Netflix.

De Schrijver Dan Buettner gaat in de zeer populaire Netflix-reeks Live to 100: Secrets of the Blue Zones op zoek naar de geheimen van het oud worden. In de vier delige reportagereeks gaat hij langs op een aantal plekken waar de levensverwachting flink hoger ligt dan op de rest van de aarde.

In de reeks neemt Buettner ons mee naar plekken als het Griekse eiland Ikaria, het Costa Ricaanse schiereiland Nicoya en het Italiaanse eiland Sardinië waar de levensverwachting opvallend hoog is, de zogeheten 'Blue Zones'.

Gelijkenissen


Buettner zoekt onder andere naar gelijkenissen tussen deze plekken. Heeft dit te maken met de opbouw van de gemeenschappen, met de natuur, met voeding, met beweging of wellicht met iets heel anders?

Een interessante documentairereeks dus waarbij er nader wordt onderzocht wat nu het geheim is van een lang en veelal ook gelukkig leven. Wil je deze geheimen ook kennen? Kijk dan nu deze documentaireserie hier op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Avontuurlijke fantasyserie houdt Netflix volledig in zijn greep
Series / Nieuws

Avontuurlijke fantasyserie houdt Netflix volledig in zijn greep

De serie 'One Piece' scoort uitstekend in zijn eerste week op Netflix.

De serie One Piece doet het uitstekend in haar eerste dagen op Netflix. De serie is sinds 31 augustus te streamen en is na Who is Erin Carter? momenteel de best bekeken serie op Netflix.

One Piece is een fantasyserie die is gebaseerd op de gelijknamige mangastrip. De serie volgt het verhaal van de bijzondere piraat, Monkey D. Luffy, die een mythische schat zoekt.

Manga


Het is niet zomaar een strip waarop de serie is gebaseerd. De mangastrip geschreven door Eiichiro Oda is de meest verkochte manga-strip ooit
Zoals hierboven al aangegeven, draait de serie om Monkey D. Luffy, gespeeld door Iñaki Godoy, een jonge avonturier. Als kapitein van het schip 'de Star Hat Pirates' maakt hij jacht op een legendarische schat. Er zijn echter meer figuren die het op de schat hebben voorzien.

Naast Iñaki Godoy, spelen ook Mackenyu en Emily Rudd mee in de serie die bestaat uit acht afleveringen.



Wil je de serie bekijken, kijk deze dan hier op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze Hollywoodster werd geweigerd voor 'Baywatch': te oud!
Series / Featured

Deze Hollywoodster werd geweigerd voor 'Baywatch': te oud!

De topacteur was een zekerheidje voor het eerste seizoen van Baywatch, maar kreeg de rol niet.

In 1989 verscheen het eerste seizoen van de serie Baywatch waarin namen als David Hasselhoff en Erika Eleniak de show stelen. Een andere belangrijke rol was er voor Brandon Call die Hobie Buchannon speelde.

Hobie is de zoon van Mitch Buchannon, de strandwacht van Hasselhoff. Call speelde de rol slechts kort, aangezien hij later werd vervangen door Jeremy Jackson. Call mag echter van geluk spreken, aangezien zijn aandeel bijna werd toebedeeld aan niemand minder dan Leonardo DiCaprio.

DiCaprio als Hobie


DiCaprio was in die periode nog helemaal niet bekend. Rollen in films als What's Eating Gilbert Grape? en The Basketball Diaries volgden pas enkele jaren later. Toch was Hasselhoff niet overtuigd.

Op 15-jarige leeftijd deed DiCaprio auditie voor de strandserie en volgens Michael Berk, een van de producenten van Baywatch, stond DiCaprio klaar om te tekenen voor de serie. In gesprek met The Hollywood Reporter liet Berk weten dat het toch niet doorging.

Te oud


"We hadden DiCaprio eigenlijk al binnen. Hij werd bijna gecast," vertelde Berk. "Maar David vond dat hij te oud was om zijn zoon te spelen."



Gelukkig voor DiCaprio ging de casting niet door. Van Brandon Call hoorden we later zeker nog wel iets. Hij speelde namelijk de hoofdrol in de serie Step by Step. Tegenwoordig horen we nog weinig van hem.

Critters 3


De carrière van DiCaprio is van heel andere orde. Na te zijn afgewezen voor Baywatch belandde hij in de horrorfilm Critters 3. Geen hoogvlieger, maar mogelijk wel een betere keuze. De rest is bekend en binnenkort zien we hem in Killers of the Flower Moon van Martin Scorsese.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom de nieuwe fantasyserie 'A Court of Thorns and Roses' deze heftige verhaallijn nodig heeft om succes te hebben
Series / Nieuws

Waarom de nieuwe fantasyserie 'A Court of Thorns and Roses' deze heftige verhaallijn nodig heeft om succes te hebben

ACOTAR is niet zomaar een schattige nieuwe fantasyserie en dat wordt duidelijk gemaakt door deze heftige verhaallijn.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Hulu is langzaam maar zeker bezig met een verfilming van de populaire boekenreeks A Court of Thorns and Roses van Sarah J. Maas samen met de maker van Star Trek: The Next Generation, Ronald D. Moore. Zoals fans al weten gebeurt er ongelofelijk veel in de boeken en één belangrijk verhaal moet per se verfilmd worden.

Heel kort gezegd is A Court of Thorns and Roses een romantisch verhaal dat verpakt is in een laag van fantasie die zich langzaam ontrafelt tot een hartverscheurend oorlogsverhaal.

Veel verschillende lagen


Er zitten dus heel veel verschillende lagen in het verhaal dat losjes geïnspireerd is op Beauty and the Beast. Het eerste boek focust zich op de menselijke jager Feyre die mee wordt genomen door de Hoge Koning Tamlin naar het land van de magie.



Feyre begint als een sterk, maar verloren meisje en groeit gedurende de serie uit tot een echte leider. Dit gebeurt natuurlijk niet zomaar en daarom zijn er een paar verhaallijnen die heel erg belangrijk zijn.

Pijn en verdriet


Zonder te grote spoilers te geven voor de nieuwe fans: Feyre wordt door verschillende personen in het magische land Prythian zwaar gebroken, waardoor ze heftige PTSD oploopt.

Hoewel dit verschrikkelijk is voor Feyre, weet ze haar pijn en verdriet om te zetten in kracht, waardoor ze kan groeien en ontdekken wie ze werkelijk is.

Bekijk hieronder een interview met Sarah J. Maas.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze populaire series hebben (gelukkig!) nooit een spin-off gekregen
Series / Nieuws

Deze populaire series hebben (gelukkig!) nooit een spin-off gekregen

Hoewel kijkers helemaal enthousiast zijn over deze series, zou een spin-off alle fans boosgemaakt hebben.

Soms pakt een spin-off goed uit voor de al bestaande serie, maar het gebeurt ook heel vaak dat de spin-off een goedkope namaak is die de magie van het origineel probeert te kopiëren. Verschillende grote series hadden de mogelijkheid voor een spin-off, maar hebben deze gelukkig niet genomen.

Er zijn natuurlijk een heleboel voorbeelden waarbij een spin-off heel goed werkt. Zo is House of the Dragon de reputatie van Game of Thrones aan het herstellen en Better Call Saul is een favoriet van veel Breaking Bad-fans.

Een spin-off kan een verkeerde keuze zijn


Er zijn helaas ook genoeg spin-offs die nooit gemaakt hadden mogen worden, zoals de spin-off van Joey uit Friends. The Office moet heel blij zijn dat er nooit een spin-off gemaakt is.

Technisch gezien is de serie al een reboot van een gelijknamige BBC-sitcom. De reden dat The Office zo goed werkte was de dynamiek tussen alle personages en dat is heel moeilijk om te evenaren in een spin-off.



Een gemiste kans, maar eigenlijk niet


Ook The Wire had de kans om een spin-off te krijgen, maar de serie gaat meer over het Amerikaanse systeem dan over de personages.

Het zou ook een foute keuze zijn geweest om te gaan focussen op één van deze personages in een spin-off. Het zou wel interessant zijn als meerdere series (op hun eigen manier) dit thema gaan onderzoeken.

Bekijk hieronder de trailer van en stream The Wire op HBO Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De schrijver van 'Game of Thrones' heeft een verrassende favoriete serie, en het is niet zijn eigen
Series / Nieuws

De schrijver van 'Game of Thrones' heeft een verrassende favoriete serie, en het is niet zijn eigen

Hoewel de schrijver van Game of Thrones houdt, is het verre van zijn favoriete serie.

Iedereen heeft een favoriete film of serie, zo ook Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin. Zijn antwoord zal als een grote verrassing komen, want het is niet de bewerking van zijn eigen boeken.

In 2019 kwam de seriefinale van Martins A Song of Ice and Fire-romans uit, maar deze kreeg veel kritiek van fans. Het is dus veilig om te stellen dat Game of Thrones door het laatste seizoen objectief gezien misschien niet de allerbeste serie is.

De beste serie ooit


Maar wat is dan Martins favoriete serie? Hij liet het weten in een antwoord op een bericht van Vanity Fair. Zij haalden ‘Blackwater’ aan, een aflevering uit seizoen 2, als de perfecte aflevering van de afgelopen 25 jaar.



Martin reageerde hierop in zijn eigen Not A Blog. De schrijver vertelde dat ‘Blackwater’ zeker één van zijn favoriete afleveringen is, maar zeker niet de beste aflevering ooit.

Een spannende seriefinale


De schrijver liet weten dat de seriefinale van Six Feet Under uit 2005 fantastisch is. Toch houdt hij meer van Rome, Deadwood of Fargo als een geheel, maar de laatste aflevering van Six Feet Under blijft zijn persoonlijke favoriet.

Bekijk hieronder de trailer en stream Six Feet Under op HBo Max.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze twee keiharde misdaadklassiekers steken elkaar naar de kroon, toch is er een de duidelijke winnaar
Series / Featured

Deze twee keiharde misdaadklassiekers steken elkaar naar de kroon, toch is er een de duidelijke winnaar

Deze twee knallers hebben het tv-landschap blijvend veranderd in de Gouden Eeuw van Televisie.

Hoewel The Wire en Breaking Bad al heel wat jaren terug zijn geëindigd, zijn beide series tot op de dag van vandaag populair. Samen met The Sopranos waren dit misdaaddrama's van hoge kwaliteit waarin op een andere manier naar misdaad en moraal werd gekeken.

Daarnaast kenden beide series de nodige anti-helden en stomtoevallig liepen beiden vijf seizoenen. Volgens liefhebbers is Breaking Bad echter stiekem de winnaar, met als reden dat The Wire met een vrij zwak slotseizoen kwam.

Verhaal


Breaking Bad ging zoals bekend over scheikundeleraar Walter White (Bryan Cranston) die de maatschappij de middelvinger geeft en drugsbaron wordt in zijn woonplaats in New Mexico. The Wire speelt zich af in de stad Baltimore en toont hoe maatschappelijke instituties, vaak corrupt, elkaar beïnvloeden.

Belerend van toon


Hoewel The Wire voor het overgrote deel slaagde in zijn streven om realisme weer te geven, lukte dit niet wat het laatste seizoen betrof. Dit speelde zich af op de redactie van de fictieve krant 'The Baltimore Sun'. De serie werd hierdoor wat belerender van toon waardoor het door menig fan als een minder sterk afscheid werd gezien.

Walters continue afdaling in de diepste krochten van zowel de onderwereld als zijn eigen psyche werd daarentegen mooi afgerond in het slotseizoen van Breaking Bad.



Blijvende invloed


Dit verschil mag de pret echter niet drukken aangezien beide series ontbetwistbaar hun stempel op tv-maken hebben gedrukt. Hun relevantie is tot op de dag van vandaag onverminderd en beiden zullen ook in de toekomst ongetwijfeld genoeg nieuwe fans krijgen.

Breaking Bad kun je streamen op Netflix.

Kijk The Wire op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit wordt Loki's nieuwe superkracht in seizoen 2 en dit betekent het voor het verhaal
Series / Nieuws

Dit wordt Loki's nieuwe superkracht in seizoen 2 en dit betekent het voor het verhaal

Loki's nieuwste vermogen zou de sleutel kunnen bevatten om Kang te verslaan.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Loki seizoen 2 pakt onmiddellijk de draad op na de spannende finale van het eerste seizoen. Loki (Tom Hiddleston) en Sylvie (Sophia Di Martino) rekenen af met He Who Remains in de Citadel at the End of Time. We zien Loki in de TVA terug die nu geregeerd wordt door Kang the Conqueror (Jonathan Majors).

In de trailer van seizoen 2 zien we dat Loki nu het vermogen heeft tot time-slipping. Dit houdt in dat Loki zich zonder TimePads naar andere tijden en locaties kan verplaatsen. Het is mogelijk dat uitgerekend deze nieuwe superkracht cruciaal blijkt om Kang te verslaan.

Biologische aanpassing


Redditor /u/TheMediocreCritic stelt voor dat de oorzaak van Loki's nieuwe superkracht het gevolg is van zijn bezoekje aan de Citadel at the End of Time. Zijn biologie zou hierdoor veranderd zijn wat logischerwijs betekent dat ook Sylvie in principe tot time-slipping in staat is.



Omzetten


De verhaallijn zou dus kunnen inhouden dat Loki leert om met zijn nieuwe vermogen om te gaan. Na de introductie van het Multiversum is Loki nu dus een personage dat in staat is om naar deze verschillende werelden te reizen.

Je kunt in de serie de ontwikkeling laten zien van het omzetten van een zwakte naar een kracht. Loki's time-slipping zou zomaar cruciaal kunnen blijken om Kang the Conqueror te verslaan, ongeacht de collectie varianten van deze schurk die in diverse realiteiten te vinden zijn.

Seizoen 2 van Loki is vanaf 6 oktober te zien op Disney+.

Loki's "Time-slipping" in the season 2 trailer is way more important than we think and makes Loki a more important than ever before. Let me Explain.
by u/TheMediocreCritic in marvelstudios



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ zet deze week 8 nieuwe afleveringen online, met o.a. het nieuwe 'Justified: City Primeval'
Series / Nieuws

Disney+ zet deze week 8 nieuwe afleveringen online, met o.a. het nieuwe 'Justified: City Primeval'

Het is deze week op Disney+ de ene grote serie afwisselen voor de ander.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Only Murders in the Building (seizoen 3 - aflevering 6)



Verschijnt op: Dinsdag 5 september
Genre: Komedie / Criminaliteit / Drama
Kijk op: Disney+

Synopsis: Only Murders in the Building volgt drie vreemdelingen die een obsessie delen voor waargebeurde misdaadverhalen en er plotseling in verwikkeld raken als ze de mysterieuze dood van een buurman in hun flatgebouw in New York onderzoeken.





Ahsoka (seizoen 1 - aflevering 4)



Verschijnt op: Woensdag 6 september
Genre: Actie / Avontuur / Drama
Kijk op: Disney+

Synopsis: Na de val van het galactische rijk onderzoekt voormalig Jedi-ridder Ahsoka Tano een naderende dreiging voor het kwetsbare sterrenstelsel.





Justified: City Primeval (seizoen 1)



Verschijnt op: Woensdag 6 september
Genre: Criminaliteit / Drama
Kijk op: Disney+

Synopsis: Te midden van alle actie trotseert de schietgrage US Marshal Raylan Givens moord, drugs, bankovervallen, gangsters, criminele families en corrupte politici. ZIjn ultieme tegenstander is de sluwe schurk Boys Crowder, maar de echte uitdaging is Ava Crowder, de mysterieuze vrouw die wordt verscheurd tussen de twee mannen en beide kanten van de wet.





Overige series nieuw op Disney+



Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

3 september: Bleach: Thousand-Year Blood War (seizoen 2 - aflevering 9) - Animatie / Actie / Avontuur - De vrede raakt plots verstoord als alarmbellen door de Soul Society heen luiden. De bewoners verdwijnen zonder enig spoor en niemand weet wie hierachter zit.

4 september: Futurama (seizoen 11 - aflevering 7) - Animatie / Avontuur / Komedie - Philip J. Fry is een pizzabezorger die per ongeluk in 1999 ingevroren raakt en een millennium later op nieuwjaarsdag 2999 wordt ontdooid.

5 september: Synduality Noir (seizoen 1 - aflevering 9) - Animatie / Actie - Avontuur - We schrijven het jaar 2242. Kanata wil een Drifter worden. Hij ontmoet Noir, een defecte Magus zonder herinneringen. Omdat Noir uitblinkt in het vechten tegen de Enders, kiest Kanata haar als partner en ontdekt hij wat ervoor nodig is om een Drifter te worden.

6 september: Moving (seizoen 1 - aflevering 14-15) - Actie / Avontuur / Fantasie - In deze bovennatuurlijke actieserie gaan verscholen kinderen met superkrachten en hun ouders die leven met de pijnlijke geheimen uit het verleden samen enorme gevaren tegemoet.

6 september: I Am Groot (seizoen 2) - Animatie / Kort / Actie - Het onruststokende takje haalt weer kattenkwaad uit in het tweede seizoen van I Am Groot. Deze keer verkent Baby Groot het universum en daarbuiten aan boord van de ruimteschepen van de Guardians, en komt oog in oog of neus aan neus te staan met nieuwe en kleurrijke wezens en omgevingen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Boys' seizoen 3: Prime Video onthult hilarische bloopervideo van hun hitserie
Series / Nieuws

'The Boys' seizoen 3: Prime Video onthult hilarische bloopervideo van hun hitserie

Het kan ook wel eens misgaan bij een van Prime Video's grootste series.

Binnenkort verschijnt het derde seizoen van Prime Video's hitserie The Boys op Blu-ray en DVD. Ter promotie daarvan komt Sony Pictures Television nu met een hilarische nieuwe video van alle bloopers.

Het derde seizoen was er een met veel hoogtepunten en waarin enorm veel gebeurde. De intensiteit van het seizoen bleek zoveel materiaal op te leveren dat een hilarische bloopercompilatie een logisch gevolg was.

Balans tussen humor en drama


The Boys is een serie die van zichzelf al speelt met de balans tussen de luchtige hilariteit en intense drama. Het is een parodie op de bekende verhalen uit het superheldengenre. In het derde seizoen bereikte dat een hoogtepunt.

Zo worstelde Homelander (Antony Starr) met de onthulling van zijn connectie met Stormfront (Aya Cash), terwijl Queen Maeve (Dominique McElligott) en Annie (Erin Moriarty) samen een front tegen haar vormden.

Bloopers werken altijd


In de Blu-ray en DVD-release zijn de bloopers en andere extra scènes toegevoegd, en is te bestellen vanaf 24 oktober. Terwijl er ook druk gewerkt wordt aan seizoen vier is inmiddels ook de spin-off Gen V in première gegaan.



Voorlopig genoeg The Boys-plezier te ontdekken dus. Kijk alle afleveringen op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Ahsoka'-actrice hint op langverwachte confrontatie: "nog niet eerder te zien"
Series / Nieuws

'Ahsoka'-actrice hint op langverwachte confrontatie: "nog niet eerder te zien"

Ahsoka komt opnieuw tegenover deze slechterik te staan en het belooft stevig te worden.

Rosario Dawson maakte in The Mandalorian al haar opwachting als de afvallige Jedi Ahsoka. In seizoen 2 zagen we haar de lichtzwaarden kruisen met niemand minder dan Morgan Elsbeth (Diana Lee Inosanto), en er komt zowaar een rematch in Ahsoka.

In de Dagobah Dispatch podcast vertelde Inosanto meer over hetgeen we kunnen verwachten. De gevechtsscène wordt niet alleen uitgebreider, de actrice kan ook haar ervaring in gevechtssport gebruiken.

Behoorlijk intens


Toen haar gevraagd werd naar de verschillen tussen het filmen van The Mandalorian en Ahsoka, antwoordde Inosanto als volgt: "Dat zijn zeer zeker de gevechtsscènes. In het eerste geval ['The Mandalorian'] hadden we zo'n zeventien uur om alles te filmen. Voor 'Ahsoka' waren we dagenlang bezig, dus het wordt een behoorlijk intense scène".

Peetvader Bruce Lee


Inosanto heeft daarnaast ruime ervaring in gevechtssport. Zij werkte eerder als stuntvrouw en haar peetvader is niemand minder dan de legendarische Bruce Lee. Inosanto: "Dave [Filoni] schonk alle ruimte voor mijn expressie wat dat betreft. De filosofie erachter heet 'jeet kune do' en Bruce Lee kwam met deze term," aldus de actrice.

Zij besloot door aan te geven dat zijzelf, Dawson en stunt choreograaf Ming Qiu voor het gevecht in kwestie "iets gecreëerd [hebben] dat nog niet eerder te zien was in 'Star Wars'".

Star Wars: Ahsoka kun je streamen op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De verklaring achter die verbijsterende CGI-scène in 'The Sopranos'
Series / Nieuws

De verklaring achter die verbijsterende CGI-scène in 'The Sopranos'

Het was voor fans een opmerkelijk moment om Tony's moeder op zo'n manier te zien.

Eén van de allergrootste shows op HBO, The Sopranos, is alom geprezen door fans en critici maar had één opmerkelijk moment: een nogal bizarre CGI-bewerking van Tony's moeder.

In de scène bracht Tony een bezoek aan zijn moeder om haar duidelijk te maken dat ze hem niet in het kwade daglicht van de FBI moest zetten. Het was niet het gesprek tussen de twee, maar de manier waarop de moeder in beeld werd gebracht, wat zo opmerkelijk was.

Te vroeg overleden


Showrunner David Chase besloot de scène aan de serie toe te voegen omdat actrice Nancy Marchand, die de rol van Livia Soprano speelde, kwam te overlijden tijdens het filmen van seizoen twee en drie.

De band tussen Tony en zijn moeder zou nog langer moeten doorlopen maar door het overlijden besloot Chase het personage ook te laten overlijden. Om Tony en Livia nog een laatste scène te geven koos Chase voor het gebruik van CGI.

Bizar en onnatuurlijk


De technologie in 2001 was natuurlijk niet zo geavanceerd als dat het nu is. Om de scène te realiseren is het gezicht van Marchand op een andere actrice gezet en zijn dialogen uit verwijderde scènes gebruikt.



Kijk hierboven naar het beruchte moment. Alle afleveringen van The Sopranos stream je op HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.