Oorspronkelijk einde 'Pokémon' was extreem duister en werd geschrapt

Oorspronkelijk einde 'Pokémon' was extreem duister

Pokemon zouden massaal in opstand gaan komen tegen de mensen die hen mishandelden. Oef.

Jim Pedd, 9 september 2022 07:52

*** Let op dit bericht bevat mogelijk spoilers ***

De originele schrijver van de Pokémon-anime, Takeshi Shudo, had een plan om de serie twintig jaar geleden al tot een einde te brengen. Maar dat was zo duister dat het geschrapt werd.
Lichthartig als Pokémon is, het draaide vooral in de beginjaren ook om best duistere thematiek. Shudo was oorspronkelijk de hoofdschrijver en runde de serie Pokémon tussen 1997 en 2002. Hij overleed in 2010, maar wordt nog altijd gezien als een van de belangrijkste krachten in de beginjaren van de serie.

Pokémon-einde
Takeshi Shudo bedacht een heel ander einde voor de serie Pokémon. Hij vertelde in een blog die hij vlak voor zijn dood publiceerde dat hij een vierde Pokémon-film bedacht had.

In die film realiseerden alle Pokémon zich dat ze behandeld werden als slaven. Daarom stonden ze op tegen de mensheid, en het was aan Ash Ketchums Pikachu om de rebellie te leiden.

Shudo liet het idee uiteindelijk gaan omdat het tegen de regels van Pokémon in gingen. Dat is mooi, want een einde op die manier was veel te duister voor Pokémon, en zou grote schade toegebracht hebben aan de franchise.

De grootste verandering van Shudo was dat Pokémon hiermee een definitief eindpunt zou krijgen, in plaats van hoe de serie het nu doet en Ash telkens in nieuwe regio’s volgt.
Bron: Screen Rant

Lees meer over: Pokemon, Einde, anime

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws