search
IJzingwekkende horrorfilm op Netflix: "gewiekst en bloederig"
Films / Nieuws

IJzingwekkende horrorfilm op Netflix: "gewiekst en bloederig"

De horrorfilm '1408' is vanaf vandaag te zien op Netflix. Gebaseerd op het boek van niemand minder dan horrorlegende Stephen King.

De film komt uit 2007 en is geregisseerd door Mikael Håfström. Op IMDb pakt de film een score van 6.8/10.

Håfström is niet alleen bekend van zijn werk aan deze horrorfilm maar ook van Escape Plan, The Rite en Quick.

Cast


In de film zien we John Cusack en Samuel L. Jackson in de hoofdrollen. Mary McCormack, Tony Shalhoub, Len Cariou, Isiah Whitlock Jr. en Jasmine Jessica Anthony versterken deze twee hoofdrolspelers in de film.

Scherp met goed tempo


De film scoort onder het publiek bij Rotten Tomatoes 61%. De critici zijn een stuk enthousiaster over de film en zij geven met zijn allen 80%. "Een scherpe en goed tempo horrorfilm met een zware ondertoon van verdriet, angst en verschrikkingen uit de echte wereld die we soms helaas nooit kunnen overwinnen.", aldus een van de critici.

"Een leuke boekverfilming van Stephen King. Kende ik eerlijk gezegd nog niet, niet dat ik er noodzakelijk op zoek naar was. John Cusack is niet bepaald een acteur die hoog op het lijstje staat, maar hier deed hij het wel prima als spokenjager en horrorauteur.", vertelt kijker Fisico over de film bij MovieMeter. Daar scoort de film 3.22/5.



Kamer 1408


De niet al te succesvolle schrijver Mike Enslin heeft een aantal boeken geschreven over paranormale gebeurtenissen. Hij gelooft alles pas als hij het zelf gezien heeft en bezoekt daarvoor een hotel met een beruchte kamer, kamer 1408.

Afgeraden door de hotelmanager boekt hij de kamer en komt hij erachter dat er in deze kamer toch echt wel vreemde zaken gebeuren.



Netflix


Als je van horrorfilms houdt, is het je aan te raden om 1408 te streamen bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen