search
'Gossip Girl'-ster onthult reden voor haar abrupte exit uit de serie
Series / Nieuws

'Gossip Girl'-ster onthult reden voor haar abrupte exit uit de serie

Taylor Momsen legt uit waarom ze 'Gossip Girl' na seizoen 5 verliet.

Taylor Momsen speelde jarenlang de rol van tienermodeontwerpster Jenny Humphrey in Gossip Girl. Nu heeft de actrice zich uitgesproken over haar beslissing om de serie na seizoen 5 te verlaten.

Gossip Girl volgt een groep rijke studenten die onder druk staan van een onbekende roddelblogger. Toen de serie in première ging, was Momsen nog maar 14 jaar oud en het jongste lid van de cast. In de podcast van Penn Badgeley (die Jenny's broer Dan Humphrey speelde in de serie) genaamd Podcrushed, vertelde Momsen over haar keuze om met de serie te stoppen.

Geen acteercarrière


Momsen onthulde dat ze, naarmate ze ouder werd, besefte dat ze niet de acteercarrière hoefde na te streven waarin ze op tweejarige leeftijd terechtkwam. In plaats daarvan wilde ze blijven optreden in de rockband Pretty Reckless, die ze twee jaar na de première van Gossip Girl oprichtte.

Hoewel ze opmerkte dat er enkele complicaties waren met betrekking tot haar Gossip Girl-contract, was het team van de serie meegaand en stemden ze ermee in om Momsen uit de serie te schrijven.

Droom volgen


"Letterlijk, zodra ik een leeftijd bereikte waarop ik mijn eigen beslissingen kon nemen, was het als een klik… Ik werd op een ochtend wakker en zei: 'Wacht even. Ik hoef dit niet te doen? Ik hoef dit werk niet te doen? Ik kan gewoon in mijn band spelen, toeren en liedjes schrijven? Kan ik dat gewoon doen?'", vertelt de actrice.

Bekijk op instagram


"Eerlijk gezegd was het wel een beetje ingewikkelder om uit een televisieprogramma te gaan dan dat, maar het antwoord was ja. Ze zeiden: 'Nou, we kunnen je niet uit je deal laten, maar we kunnen je wel uit de serie schrijven, zodat je op tournee kunt gaan.' Ze lieten me echt mijn droom volgen, en ik ben ze daar voor altijd dankbaar voor".

Einde serie


Nadat Momsen in seizoen 5 was vertrokken, kon de serie nog een seizoen doorgaan. Deze eindigde in 2012, toen de sterren doorgingen naar andere grote producties. Badgley schittert bijvoorbeeld in de psychologische thriller You van Netflix. Bekijk Gossip Girl HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen