search

Ons nieuws van vrijdag 8 september 2023

IJzingwekkende horrorfilm op Netflix: "gewiekst en bloederig"
Films / Nieuws

IJzingwekkende horrorfilm op Netflix: "gewiekst en bloederig"

De horrorfilm '1408' is vanaf vandaag te zien op Netflix. Gebaseerd op het boek van niemand minder dan horrorlegende Stephen King.

De film komt uit 2007 en is geregisseerd door Mikael Håfström. Op IMDb pakt de film een score van 6.8/10.

Håfström is niet alleen bekend van zijn werk aan deze horrorfilm maar ook van Escape Plan, The Rite en Quick.

Cast


In de film zien we John Cusack en Samuel L. Jackson in de hoofdrollen. Mary McCormack, Tony Shalhoub, Len Cariou, Isiah Whitlock Jr. en Jasmine Jessica Anthony versterken deze twee hoofdrolspelers in de film.

Scherp met goed tempo


De film scoort onder het publiek bij Rotten Tomatoes 61%. De critici zijn een stuk enthousiaster over de film en zij geven met zijn allen 80%. "Een scherpe en goed tempo horrorfilm met een zware ondertoon van verdriet, angst en verschrikkingen uit de echte wereld die we soms helaas nooit kunnen overwinnen.", aldus een van de critici.

"Een leuke boekverfilming van Stephen King. Kende ik eerlijk gezegd nog niet, niet dat ik er noodzakelijk op zoek naar was. John Cusack is niet bepaald een acteur die hoog op het lijstje staat, maar hier deed hij het wel prima als spokenjager en horrorauteur.", vertelt kijker Fisico over de film bij MovieMeter. Daar scoort de film 3.22/5.



Kamer 1408


De niet al te succesvolle schrijver Mike Enslin heeft een aantal boeken geschreven over paranormale gebeurtenissen. Hij gelooft alles pas als hij het zelf gezien heeft en bezoekt daarvoor een hotel met een beruchte kamer, kamer 1408.

Afgeraden door de hotelmanager boekt hij de kamer en komt hij erachter dat er in deze kamer toch echt wel vreemde zaken gebeuren.



Netflix


Als je van horrorfilms houdt, is het je aan te raden om 1408 te streamen bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Gossip Girl'-ster onthult reden voor haar abrupte exit uit de serie
Series / Nieuws

'Gossip Girl'-ster onthult reden voor haar abrupte exit uit de serie

Taylor Momsen legt uit waarom ze 'Gossip Girl' na seizoen 5 verliet.

Taylor Momsen speelde jarenlang de rol van tienermodeontwerpster Jenny Humphrey in Gossip Girl. Nu heeft de actrice zich uitgesproken over haar beslissing om de serie na seizoen 5 te verlaten.

Gossip Girl volgt een groep rijke studenten die onder druk staan van een onbekende roddelblogger. Toen de serie in première ging, was Momsen nog maar 14 jaar oud en het jongste lid van de cast. In de podcast van Penn Badgeley (die Jenny's broer Dan Humphrey speelde in de serie) genaamd Podcrushed, vertelde Momsen over haar keuze om met de serie te stoppen.

Geen acteercarrière


Momsen onthulde dat ze, naarmate ze ouder werd, besefte dat ze niet de acteercarrière hoefde na te streven waarin ze op tweejarige leeftijd terechtkwam. In plaats daarvan wilde ze blijven optreden in de rockband Pretty Reckless, die ze twee jaar na de première van Gossip Girl oprichtte.

Hoewel ze opmerkte dat er enkele complicaties waren met betrekking tot haar Gossip Girl-contract, was het team van de serie meegaand en stemden ze ermee in om Momsen uit de serie te schrijven.

Droom volgen


"Letterlijk, zodra ik een leeftijd bereikte waarop ik mijn eigen beslissingen kon nemen, was het als een klik… Ik werd op een ochtend wakker en zei: 'Wacht even. Ik hoef dit niet te doen? Ik hoef dit werk niet te doen? Ik kan gewoon in mijn band spelen, toeren en liedjes schrijven? Kan ik dat gewoon doen?'", vertelt de actrice.

Bekijk op instagram


"Eerlijk gezegd was het wel een beetje ingewikkelder om uit een televisieprogramma te gaan dan dat, maar het antwoord was ja. Ze zeiden: 'Nou, we kunnen je niet uit je deal laten, maar we kunnen je wel uit de serie schrijven, zodat je op tournee kunt gaan.' Ze lieten me echt mijn droom volgen, en ik ben ze daar voor altijd dankbaar voor".

Einde serie


Nadat Momsen in seizoen 5 was vertrokken, kon de serie nog een seizoen doorgaan. Deze eindigde in 2012, toen de sterren doorgingen naar andere grote producties. Badgley schittert bijvoorbeeld in de psychologische thriller You van Netflix. Bekijk Gossip Girl HBO Max.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Regisseurs leggen uit waarom 'The Wheel of Time' seizoen 2 veel serieuzer is
Series / Nieuws

Regisseurs leggen uit waarom 'The Wheel of Time' seizoen 2 veel serieuzer is

Seizoen 2 van 'The Wheel of Time' pakt het net wat anders aan.

Seizoen 2 van de fantasyserie The Wheel of Time begon vorige week op Prime Video en wordt nu al beter ontvangen dan het eerste. Volgens veel kijkers voelt dit seizoen anders aan, maar hoe komt dit? De regisseurs leggen het uit.

Er zijn een aantal manieren waarop The Wheel of Time seizoen 2 anders aanvoelt dan het eerste seizoen. Zo begint seizoen 2 bijvoorbeeld met een gescheiden groep. Regisseurs Sanaa Hamri en Thomas Napper bespraken hoe dit bijdraagt aan de meer volwassen toon van seizoen 2 van de serie:

Bijzonder


"In seizoen 2 treffen we onze personages volledig verspreid aan en gaan we op reis. Daarom wordt de reikwijdte van de serie en de wereld geopend terwijl we reizen en we in het perspectief van elk van de personages staan. Ik vind het heel bijzonder op deze manier", vertelt Hamri.

"Er is veel meer actie, er is veel meer gevaar en besluitvorming waar de personages zich volgens mij doorheen moeten worstelen. Er is dus zoveel dat voortkomt uit de geweldige basis die dat seizoen heeft opgeleverd".

Dieper verkennen


Napper vult daarop aan: "In seizoen 2 zien we dat de personages zich allemaal als individuen vestigen en we beginnen te zien hoe ze evolueren en volwassen worden als individuen, weg van elkaar, en dat geeft ons de kans om ze dieper te verkennen".



"Het geeft ons de kans om ze te ontmoeten en erachter te komen wie ze zijn. Dat betekent dat er meer omgevingen zijn, meer plaatsen die aan het begin van serie 2 zijn geïntroduceerd". Bekijk The Wheel of Time op Prime Video.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jimmy Fallon biedt publiekelijk zijn excuses aan na beschuldigingen medewerkers 'The Tonight Show'
Series / Nieuws

Jimmy Fallon biedt publiekelijk zijn excuses aan na beschuldigingen medewerkers 'The Tonight Show'

Jimmy Fallon heeft gereageerd op de beschuldigingen van medewerkers van 'The Tonight Show'.

Jimmy Fallon heeft zijn excuses aangeboden aan het personeel van The Tonight Show. Dit deed hij nadat er een rapport verscheen van Rolling Stone waarin hij wordt beschuldigd van het creëren van een toxische werkplek.

Jimmy Fallon is vooral bekend als voormalig castlid van Saturday Night Live en als de huidige presentator van The Tonight Show with Jimmy Fallon, wat hij sinds 2014 doet. Gisteren verscheen er een rapport waarin voormalige en huidige medewerkers van The Tonight Show hem beschuldigen van grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer.

Uitbarstingen en 'huilkamers'


Fallon wordt beschuldigd van het creëren van een toxische werkplek. In het rapport worden onder andere de uitbarstingen van de talkshowhost omschreven. Medewerkers omschrijven dat de presentator goede dagen had, maar ook beruchte slechte dagen. Zijn gedrag kon zo heftig zijn, dat bepaalde kleedkamers door medewerkers werden gebruikt als 'huilkamers'.

Nu heeft Fallon dus op deze beschuldigingen gereageerd. Volgens Rolling Stone heeft de presentator zich via Zoom verontschuldigd bij het personeel van The Tonight Show. Twee medewerkers die bij deze bijeenkomst aanwezig waren, zeggen dat Fallon zijn excuses aanbood en dat hij vertelde dat het nooit zijn bedoeling was geweest om "zo'n sfeer voor de show te creëren".

Serieuze verontschulding


De medewerkers zeggen dat Fallons verontschuldiging "serieus aanvoelde". Zie hieronder wat Fallon volgens de twee medewerkers precies zei:



"Het is gênant en ik voel me zo slecht. Sorry als ik jullie en jullie familie en vrienden heb vernederd... Ik voel me zo slecht dat ik het je niet eens kan vertellen. Ik wil dat de show leuk is, en vind dat deze voor iedereen toegankelijk moet zijn. Het zou de beste show moeten zijn".

Andere showrunner


Het valt nog te bezien wat er zal gebeuren met deze aantijgingen tegen Fallon. Veel van de beschuldigingen houden verband met gebeurtenissen die enkele jaren geleden plaatsvonden onder meerdere verschillende showrunners van afgelopen jaren, terwijl de huidige showrunner Chris Miller de cultuur van The Tonight Show aanzienlijk zou hebben verbeterd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Sensationele thriller weet Netflix-kijkers voor zich te winnen
Films / Nieuws

Sensationele thriller weet Netflix-kijkers voor zich te winnen

'Jack Reacher' is sinds kort te streamen op Netflix en velen van jullie hebben dit ontdekt. De film komt binnen in de Netflix Top 10 op de negende plek.

De ruim twee uur durende film uit 2012 is gebaseerd op de succesvolle boekenreeks van Lee Child. Mocht je de film nog niet gezien hebben, stream deze dan nu bij Netflix.

Regisseur Christopher McQuarrie weet goed te scoren met de film. McQuarrie is als regisseur ook wel bekend van zijn werk aan The Way of the Gun en Mission Impossible: Dead Reckoning Part One.

Cast


Tom Cruise schittert als keiharde actieheld in deze thriller. Naast hem zien we onder anderen Rosamund Pike, David Oyelowo, Jai Courtney, Vladimir Sizov, Joseph Sikora en Alexia Fast.

Synopsis


Wanneer er vijf mensen worden neergeschoten, heeft de politie al snel een dader opgepakt, een voormalig sluipschutter. Tijdens zijn ondervraging blijkt dat hij alleen maar wil dat Jack Reacher gevonden wordt.

Een zoektocht naar de waarheid begint waarbij Jack Reacher tegenover een grote meedogenloze vijand komt te staan.



Strakke opening


Recensent Thierry Verhoeven geeft de film op de site van Filmtotaal 3/5 sterren. "In de uiterst strak gefilmde openingsscène blijkt regisseur Christopher McQuarrie de kunst voor suspense zeer goed bij Alfred Hitchcock te hebben afgekeken. Door met een professioneel uitgevoerde act of random violence te openen, plaatst hij de film bovendien zeer stevig in het heden.", vertelt hij onder meer in zijn recensie.

Op IMDb weet de film een mooie 7/10 te pakken en bij Rotten Tomatoes doet de film het aardig met een gemiddelde score van 65%.

Netflix


Wanneer je de film wilt zien, of nog een keertje wil streamen, dan kan je dat doen bij Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walkig Dead': Dit hartverwarmende moment blijft de beste interactie van Daryl en Carol
Series / Nieuws

'The Walkig Dead': Dit hartverwarmende moment blijft de beste interactie van Daryl en Carol

Dit hartverwarmende moment tussen Daryl en Carol blijft het beste moment van hun vriendschap.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
De spin-off The Walking Dead: Daryl Dixon komt er langzaam maar zeker aan en dit is dan ook het perfecte moment om terug te kijken naar Daryls mooiste momenten. In dit geval zijn mooiste moment met Carol.

Fans zijn ongelofelijk enthousiast voor de spin-off, maar er is nog onzekerheid over hoe Carol Peletier in de serie zal komen. Daarom is het tijd dat we een mooie herinnering tussen die twee op gaan halen.

Het beste Daryl-en-Carol-moment


De verschillende persoonlijkheden van de twee werkten als magneten voor elkaar. Hun bloeiende vriendschap bleef dan ook al hangen vanaf het moment in seizoen 2 waarin Daryl de Cherokee Rose overhandigde aan Carol.



Als we alle mooie momenten tussen die twee gaan opsommen, zijn we nog wel even bezig. Dus we gaan meteen verder met het allermooiste moment tussen de twee vrienden.

Het allermooiste moment


In seizoen 10, aflevering 1 keert Carol terug van een maandenlange reis en ze wordt meteen begroet door Daryl. Die avond zitten ze rond een kampvuur waar Daryl Carol zijn beste vriend noemt.

Even later geeft Daryl haar een vriendschapsarmband die ze trots om haar pols knoopt. Dit moment is zo mooi, omdat het de eerste keer is dat er een label op hun vriendschap geplakt wordt.

Bekijk hieronder de trailer van Daryls spin-off en stream The Walking Dead op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Veroordeling van That '70s Show-acteur: 30 jaar gevangenisstraf opgelegd door meerdere verkrachtingen
Series / Nieuws

Veroordeling van That '70s Show-acteur: 30 jaar gevangenisstraf opgelegd door meerdere verkrachtingen

Danny Masterson, voormalige acteur van That '70s Show, is veroordeeld tot 30 jaar celstraf wegens verkrachting.

Niemand in de jaren 90 had ooit kunnen bedenken dat iemand van de cast van That ‘70s Show veroordeeld zou worden tot 30 jaar celstraf. Dit is nu toch gebeurd.

Er waren al een tijdje aanklachten tegen Danny Masterson, de voormalige acteur die de iconische rol van Stephen Hyde speelde. Het duurde echter enige tijd voordat hij in een nieuw proces schuldig werd bevonden.

De daden van Masterson


In de zomer van 2020 werd Masterson voor het eerst beschuldigd van verkrachting van drie vrouwen tussen 2001 en 2003. De voormalige acteur pleitte niet schuldig en betaalde meer dan € 3 miljoen aan borgtocht.

Eerder dit jaar kreeg Masterson een nieuw proces, waar hij in mei van dit jaar schuldig werd bevonden aan twee verkrachtingen.

De straf


Rechter Charlaine F. Olmedo van het Hooggerechtshof van Los Angeles is verantwoordelijk voor het officieel maken van Masterson's vonnis. De voormalige acteur heeft namelijk 30 jaar celstraf gekregen, die pas op 7 september 2023 werd uitgedeeld.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie Apple TV+-serie 'The Changeling'
Recensie

Recensie Apple TV+-serie 'The Changeling'

Wisselt op storende wijze steeds van stijl. En dat terwijl dit een boekverfilming is.

Regie: Jonathan van Tulleken, Dana Gonzales, Melina Matsoukas, e.a. | Cast: LaKeith Stanfield (Apollo), Clark Backo (Emma), Adina Porter (Lillian), Jane Kaczmarek (Cal), Jared Abrahamson (Brian West), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 30-58 minuten | Jaar: 2023

Apollo wordt als bibliofiel zwaar verliefd op een medewerkster van de bibliotheek. Ze trouwen en krijgen een zoon, maar zijn vrouw Emma is ervan overtuigd dat hun baby is omgewisseld met een kwaadaardige entiteit met hetzelfde uiterlijk. Wanneer Emma en kind spoorloos verdwijnen wil Apollo nog maar een ding: ze vinden en terugbrengen.

Zonder Emma's paranoia zou het haar niet kwalijk te nemen zijn dat ze vertrekt, want wat is die vent een zak. Apollo is extreem opdringerig in het afdwingen van een date (in het echt zou hij daarvoor worden aangeklaagd). Emma komt terug van een reis in Zuid-Amerika met een bandje om haar pols dat ze niet mag afdoen. Apollo knipt het echter door, simpelweg omdat hij daar zin in heeft. Wanneer een vrouw vriendelijk opmerkt dat Apollo's baby op zo'n manier uit zijn drager steekt dat zijn beentjes mogelijk beschadigd kunnen raken reageert hij daar ongekend asociaal op.

Maar om de een of andere reden is Apollo onze held, de man die onze sympathie dient te krijgen. Het is te zien dat vertolker LaKeith Stanfield van zijn personage houdt en het een stoere bink vindt. Hij maakt ook onverklaarbare acteerkeuzes: het ene moment zit hij zo ingetogen te mompelen dat het volume omhoog moet om hem te kunnen verstaan, het andere moment schreeuwt hij hysterisch de boel bij elkaar. Zijn persoonlijke citaat is "I am the god Apollo" en dat begint al gauw te vermoeien.

Het grootste probleem is dat er geen keuze is gemaakt over wat voor soort serie The Changeling moest zijn. De eerste aflevering toont wat duister drama en snufjes suggestie dat er iets bovennatuurlijks zou kunnen spelen, maar misschien ook niet. De tweede aflevering brengt voor het eerst het intro ten gehore: horror. De aflevering zelf ook, Emma oogt en gedraagt zich als een bezeten vrouw in een griezelfilm.

Een paar afleveringen later, als de horrorvibe weer verdwenen is, is Emma een soort superheld die in kap en mantel heel cool van een brandladder glijdt. De ellenlange voorlaatste aflevering is een soort toneelstuk waarin Apollo's moeder een ononderbroken monoloog houdt in een hotelkamer. Tegen die tijd is overigens al vastgesteld dat er definitief bovennatuurlijke zaken spelen, maar dat plot ligt even helemaal stil.

Apollo's moeder behoort overigens niet tot de bovennatuurlijke elementen, maar ze wordt wel gespeeld door een actrice die een goede twintig jaar te jong is voor de rol. Het voelt alsof de makers eisen dat de kijker dat maar gewoon moet pikken, wat in bepaald opzicht in lijn is met de rest van serie.

Ook de tijdlijn gaat alle kanten op. Niet omdat dit de verhaalstructuur verbetert of de serie spannender maakt, puur om over te komen als complex. De makers hebben mogelijk gedacht dat vaag gelijkstaat aan slim, maar uiteindelijk is het enkel afleidend. Zo geniaal blijkt het mysterie uiteindelijk niet te zijn en het thema blijkt ook weinig indrukwekkend: simpelweg de problemen van het ouderschap. Het gaat over postpartumdepressie en de stress van de verantwoordelijkheden die het ouderschap met zich meebrengt.

Hoewel deze problemen wellicht echt zijn, zou hetzelfde gezegd kunnen worden over het probleem van een kapot gekrabde bank na de aanschaf van een kat. Niet zeuren, dit hoort erbij en dat had je moeten weten. Maar dit verhaal over de bovennatuurlijke ontvoering van een baby is ook niet de meest passende manier om dit thema uit te werken. Het voelt als twee losstaande zaken.

Aangezien The Changeling een Apple TV+-serie is, was er duidelijk geld beschikbaar voor een bekwame crew. Op werkelijk elk technisch vlak is alles dik in orde, mogelijk met uitzondering van de laatste aflevering. Die doet denken aan die nachtelijke aflevering uit het laatste seizoen van Game of Thrones die simpelweg te donker was om alles fatsoenlijk te kunnen zien. Daarnaast gebeurt er veel in een minimale belichting. Alleen het geluid suggereert dat het allemaal zeer spannend is en daar moeten we het maar mee doen.

Gelukkig is er wel eindelijk weer eens een grotere rol voor Jane Kaczmarek, bekend als de overheersende moeder in Malcolm in the Middle. Deze getalenteerde actrice verdient meer werk. Ook hier speelt ze weer een sterk persoon waar onderliggende onzekerheden voelbaar zijn. Adina Porter speelt wellicht een vrouw die vele malen ouder is dan zijzelf, maar ook zij overtuigd als Afrikaanse vrouw die constant en gedwongen heen en weer moet springen tussen kracht tonen en zich koest houden.

Het gelijknamige boek is goed ontvangen, maar als televisieserie is The Changeling een rommeltje. De serie eindigt met beelden en muziek die insinueren dat zij die het bronmateriaal hebben gelezen iets herkenbaars krijgen voorgeschoteld in die laatste minuut voor wat lijkt op een cliffhanger. Er is iets te zien in slow-motion terwijl bombastische muziek klinkt. Voor de rest zegt dit werkelijk helemaal niets.

★★☆☆☆

The Changeling is te zien bij AppleTV+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Niet te Missen: Alle belangrijke weetjes over 'The Boys' nieuwe spin-Off 'Gen V'
Series / Nieuws

Niet te Missen: Alle belangrijke weetjes over 'The Boys' nieuwe spin-Off 'Gen V'

Alle belanrijke informatie van de nieuwe The Boys spin-off Gen V is hier te vinden.

Nog even en dan komt de langverwachte The Boys spin-off Gen V uit. Dit is alles wat we tot nu toe over de serie weten, inclusief de cast, personages en de verschijningsdatum.

Gen V zal het universum van The Boys uitbreiden. Net zoals de originele serie, speelt Gen V zich af in de verwrongen wereld die we allemaal zo goed kennen, maar nu met een focus op Godolkin University School of Crimefighting.

De trailer


De laatste trailer laat zien dat Gen V niet bang is voor bloederige beelden en de R-rated aspecten staan zeker centraal. Het hoofdpersonage Marie kan namelijk bloed beheersen.

De cast


Jaz Sinclair zal de belangrijke rol van Marie op haar nemen. Ze wordt vergezeld door Patrick Schwarzenegger als Luke Riordan (Golden Boy). Chance Perdomo zal de rol van Andre Anderson tot leven brengen en Lizzie Broadway die van Emma Meyer.

De verschijningsdatum


Na lang wachten is eindelijk de verschijningsdatum bekendgemaakt: op 29 september 2023 zal Gen V te zien zijn op Prime Video. Na 8 afleveringen zal de finale uitkomen op 3 november 2023.

Bekijk hieronder de trailer en stream vanaf 29 september Gen V op Prime Video.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Op welke streamingdienst staat 'Barbie' straks?
Films / Nieuws

Op welke streamingdienst staat 'Barbie' straks?

We kunnen op dit moment met zekerheid zeggen dat 'Barbie' de succesvolste film van 2023 is. Het zal niet lang meer duren voor je de film thuis kan gaan streamen.

Momenteel is het al mogelijk om de film thuis te kijken, je kan 'Barbie' momenteel kopen of huren bij Prime Video.

Hoe fijn dit ook is, we zitten allemaal te wachten op de release op een van de streamingdiensten. Laatst maakte Warner Bros. bekend dat de film in de VS vanaf 12 september te huur en te koop is.

Warner Bros.


Momenteel is er nog geen datum bekend wanneer we hier in Nederland de film kunnen streamen of kunnen kopen.

Wel weten we dat Barbie een film van Warner Bros. is en dat de film naar de streamingdienst HBO Max zal gaan komen. Als je daar een abonnement hebt, kan je de film daar straks gaan kijken. Momenteel is een exacte datum nog niet bekend.

Het verhaal


Barbie en Ken hebben de tijd van hun leven in de kleurrijke en schijnbaar perfecte wereld van Barbieland. Het is elke avond feest en iedereen is altijd vrolijk. Om de een of andere reden begint ze zich toch minder gelukkig te voelen dan ze dacht en al snel stort haar wereld in.



Maar als Barbie en Ken de kans krijgen om naar de echte wereld te gaan, in de hoop dit probleem op te lossen, ontdekken ze al snel de geneugten en gevaren van het leven tussen mensen.

Topcast


De film van regisseur Greta Gerwig bevat een grote sterrencast met onder meer Margot Robbie, Ryan Gosling, Issa Rae, Kate McKinnon, Simu Liu, Kingsley Ben-Adir, Scott Evans, Dua Lipa, Emma Mackey, John Cena en Hari Nef.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Officiële releasedatum van 'Goosebumps' op Disney+ aangekondigd: ouderwets griezelen
Series / Nieuws

Officiële releasedatum van 'Goosebumps' op Disney+ aangekondigd: ouderwets griezelen

De serie gebaseerd op de griezelige boeken komt op een toepasselijke datum uit.

Binnenkort komt Disney+ met de griezelige nieuwe serie Goosebumps. De serie, gebaseerd op de boeken van R.L. Stine, wordt in een nieuw jasje gestoken en Disney maakt bekend wanneer we het kunnen gaan kijken.

Veel mensen zullen de boeken en de serie uit de jaren 90 nog wel herinneren. Stine maakte in die tijd een zeer succesvolle reeks, die in Nederland Kippenvel heette, met enge verhalen die geschikt waren voor oudere kinderen en volwassenen.

Flinke release


Het 10-afleveringen tellende Goosebumps van Disney+ gaat op vrijdag 13 oktober in première. De eerste vijf afleveringen worden direct online gezet als onderdeel van Disney's 'Hallowstream'-viering.

Daarna volgt wekelijks een nieuwe aflevering. Bij Disney kunnen ze in ieder geval niet wachten om de serie uit te brengen. Hoofd van Disney Branded Television, Ayo Davis, zegt verheugd te zijn om de enge verhalen in de nieuwe serie naar het publiek te brengen.

Mysterie en spanning


Disney's Goosebumps volgt vijf scholieren als ze op een duistere en verknipte reis gaan om het tragische geval van Harold Biddle te onderzoeken, die dertig jaar eerder kwam te overlijden, terwijl ze de donkere geheimen uit het verleden van hun ouders ontdekken.



Kijk vanaf 13 oktober naar het nieuwe Goosebumps op Disney+.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit kunnen we verwachten van de 'Princess and the Frog' serie van Disney
Series / Nieuws

Dit kunnen we verwachten van de 'Princess and the Frog' serie van Disney

"Tiana krijgt een nieuwe wereld, een nieuwe richting en een nieuwe stem"

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In 2020 kondigde Disney voor het eerst de serie Tiana aan, een spin-off van The Princess and the Frog. De release werd later uitgesteld naar 2024, maar de productie gaat nog steeds door.

Een nieuwe richting


In een recent interview vertelt Jennifer Lee, hoofd van de creatieve afdeling bij Disney, enthousiast ze is om voort te bouwen op populaire Disney-films.

Ze hintte bijvoorbeeld naar hoe Tiana een "nieuwe richting" zal kunnen verkennen die sterk afwijkt van de speelfilm.

Experimenten en vernieuwing


"Ik hou ervan dat Disney+ ons de mogelijkheid biedt om te experimenteren en frisheid te introduceren, terwijl we tegelijkertijd onze erfenis verkennen," zei Lee.

"Een combinatie van viering en narratieve innovatie. Op die manier kunnen we meer spelen met de Disney+ serie.

Tiana krijgt een nieuwe wereld, een nieuwe richting en een nieuwe stem. Ik denk dat het een zeer goede gelegenheid is om te experimenteren met zaken die veel voor ons hebben betekend,"
aldus Jennifer Lee.



De nieuwe Disney+ serie Tiana zal ergens volgend jaar verschijnen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het echte verhaal achter de dramatische dood in aflevering 3 van 'One Piece' op Netflix
Series / Nieuws

Het echte verhaal achter de dramatische dood in aflevering 3 van 'One Piece' op Netflix

Je wil niet dat het publiek weet wat er om de hoek ligt

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
One Piece is een grote hit op Netflix. Nu de serie eenmaal te streamen is, kan er ook eindelijk gepraat worden over wat er achter de schermen plaatsvond. Bijvoorbeeld over die schokkende dood in aflevering drie.

One Piece


De live-action adaptatie van Eiichiro Oda's geliefde langlopende manga volgt Monkey D. Luffy (Iñaki Godoy) die op zoek gaat naar de legendarische verloren schat van een beroemde piraat, om zo zijn droom om de Koning der Piraten te worden te verwezenlijken.

Onderweg ontmoet hij anderen, met wie hij langzaam een echte piratenfamilie opbouwt.

In aflevering 3 en 4 van de Netflix-serie raakt Luffy samen met zijn bemanning verstrikt in een sinistere samenzwering met een rijke erfgename in Syrup Village terwijl ze proberen een nieuw schip te bemachtigen.



De dood van Merry


Regisseur Emma Sullivan vertelt over de sinistere onthulling van butler Khaladore (Alexander Maniatis) en de schokkende dood van advocaat Merry (Brett Williams).

"Ik denk dat het plezier van de dood van Merry is dat je een kelder hebt, en er is iets met het afdalen in de dieptes van een gebouw dat een publiek zenuwachtig maakt," vertelt Sullivan.

"Je hebt duisternis [en] wat zich daarachter bevindt. Je wil altijd dat het publiek denkt, 'er is iets daar'. Je wil niet dat ze weten wat er om de hoek is."



Eerder dan het personage


"Je wil mensen iets laten voelen in filmmaken," gaat Sullivan verder. "Dat was leuk, vooral met het verschijnen van dingen achter hem.

Het is ook een grafische afbeelding - je probeert met het publiek te communiceren zodat ze weten dat er iets aankomt.

Het mooie van Merry in de kelder is dat je het als publiek ziet voordat zij het zien, en [hij] weet niet wat er komt. Je kijkt naar hem en denkt, 'Oh, maat, het is voorbij.'"
.



Het gehele eerste seizoen van One Piece is nu te zien op Netflix



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'House of the Dragon' corrigeert een belangrijk plotgat in 'Game of Thrones'
Series / Featured

'House of the Dragon' corrigeert een belangrijk plotgat in 'Game of Thrones'

De prequelserie verwerkte een ontbrekend element van 'Game of Thrones' in de verhaallijn.

Jon Snows (Kit Harington) achtergrond als Targaryen blijft redelijk vaag in Game of Thrones. De onthulling dat hij Aegon Targaryen is slaat weliswaar in als een bom, maar het wordt niet echt duidelijk wat de diepere betekenis hiervan is.

House of the Dragon verduidelijkt dit element van het verhaal. Jons afkomst wijst op zijn sleutelrol in de strijd tegen de Anderen. Viserys (Paddy Considine) vertelt zijn dochter Rhaenyra (Milly Alcock) over de voorspelling van Aegon de Veroveraar: een Targaryen-nazaat zal een grote rol spelen bij het redden van de mensheid.

Een en dezelfde voorspelling


Eerder werd in Game of Thrones de voorspelling over Azor Ahai, ook wel de Beloofde Prins, een aantal malen genoemd. Dit is voornamelijk door Melisandre (Carice van Houten). Deze geheimzinnige figuur zal volgens haar tegen duisternis strijden en de dageraad brengen.



House of the Dragon maakt duidelijk dat de voorspelling over Azor Ahai en Aegons voorspelling een en dezelfde zijn. In aflevering 4 laat Viserys aan Rhaenyra een dolk zien die ooit van Aegon zelf was. Wanneer koning Viserys de dolk in het vuur legt blijkt Aegons voorspelling in het lemmet gekerfd te zijn in de Valyriaanse taal: "De Beloofde Prins is afkomstig van mijn bloedlijn, zijn lied is dat van ijs en vuur".



Aan elkaar gesmeed


De prequel verbindt hiermee uitdrukkelijk twee elementen die in Game of Thrones niet duidelijk uit de verf kwamen. Door ze op deze manier aan elkaar te smeden wordt Jons sleutelrol wel helder en de mythologische achtergrond van George R.R. Martins verhaal duidelijker weergegeven. House of the Dragon is te zien op HBO Max.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Poster 'The Walking Dead: Daryl Dixon' doet tragische nieuwe onthulling
Series / Posters

Poster 'The Walking Dead: Daryl Dixon' doet tragische nieuwe onthulling

De nieuwste poster toont een belangrijk personage in de serie.

De nieuwste spin-off van The Walking Dead gaat bijna van start. Daryl Dixon heeft een missie in het levensgevaarlijke Frankrijk. Niet alleen zijn de zombies sneller, aggressiever en dus gevaarlijker, Daryl wordt op de hielen gezeten door ongure types.

Onder leiding van Codron (Romain Levi) willen deze schurken voorkomen dat Daryl zijn taak tot een goed einde brengt. Het gaat hier om de mysterieuze Laurent (Louis Puech Scigliuzzi), die door Daryl naar zijn plaats van bestemming gebracht moet worden.

Goed ingehakt


De jongen zou een belangrijke rol spelen in het redden van de mensheid. Op de nieuwste poster zien we Laurent afgebeeld, die hardop nadenkt over het aantal mensen dat de apocalypse overleefd heeft.

Laurent komt op een deprimerende 200,000 inwoners. Vergeleken met de 67 miljoen mensen die ooit in Frankrijk leefden is dit een tragische bevestiging hoezeer de apocalypse erin gehakt heeft.

Vanaf 10 september is The Walking Dead: Daryl Dixon te zien op AMC. Op het moment van schrijven is nog niet bekend of en zo ja wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen