search
Nieuwste aflevering 'Ahsoka' toont een totaal onverwachte kant van de hoofdpersoon
Series / Nieuws

Nieuwste aflevering 'Ahsoka' toont een totaal onverwachte kant van de hoofdpersoon

Ahsoka Tano doet een zet die de nodige vraagtekens opwerpt.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Ahsoka op Disney+ heeft al een aantal verrassingen laten zien. De duellen die in aflevering 4 zijn uitgevochten laten echter opnieuw iets onverwachts zien.

Ahsoka (Rosario Dawson) voert hierin twee gevechten, en wel met de Inquisitor Marrok (Paul Darnell) en de Dark Jedi Baylon Skoll (Ray Stevenson). Zij lijkt echter haar karakteristieke vechtstijl achter zich te laten, maar dit is uiteindelijk een illustratie van haar veelzijdigheid.

Offensief


Ahsoka heeft de nodige lichtzwaarden gehad. In Star Wars: Rebels zagen we haar met een blauw en een groen lichtzwaard. Later smeedde Ahsoka echter twee witte lichtzwaarden. Een daarvan was bewust korter, wat de zogeheten soto is. Vanaf die tijd ontwikkelde de ex-Jedi haar duale stijl die vooral offensief is.

Groter bereik


In de gevechten met Marrok en Baylon Skoll had Ahsoka echter weinig aan een aanvallende stijl gehad. De shoto blijft om die reden aan haar gordel vastzitten: door uitsluitend haar lange zwaard te gebruiken is er sprake van een groter bereik. Beide duellen zijn behoorlijk intensief, waarbij vooral het kruisen van de lichtzwaarden met Baylon Skoll het nodige van haar vraagt.

Ahsoka's keuze voor een defensieve stijl laat zien dat ze in staat is om een situatie in te schatten. Gelet op het soort tegenstander past de rebelse ex-Jedi haar vechtstijl en wapenkeuze aan, wat laat zien dat zij als vechter alleen maar beter is geworden.

Star Wars: Ahsoka kun je streamen op Disney+.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen