Tv-serie op Dvd: The Bridge seizoen 2

De Zweeds-Deense topper, ook bekend onder de titels Bron en Broen.

Bram de Groot, 16-02-2014 13:00

Bedenker: Hans Rosenfeldt | Cast: Sofia Helin (Saga Norén), Kim Bodnia (Martin Rohde), Dag Malmberg (Hans Petterson), Rafael Pettersson (John), Puk Scharbau (Mette Rohde), Sarah Boberg (Lillian), e.a. | Jaar: 2011 - heden | Tv-release: 21 september 2011 (SVT) | In Nederland op: ? | In België op: Canvas
Afgelopen jaren verschenen de Scandinavische top series Borgen (2010-2012) en Forbrydelsen/The Killing (2007-2012). Een serie die hier naadloos op aansluit is de misdaadreeks Bron/Broen (The Bridge) die in 2011 startte en zich focust op een misdaad die wordt begaan op de Sontbrug, de 16 kilometer lange verbinding tussen Zweden en Denemarken. De Zweedse zender SVT en het Deense DR werkten voor het eerst samen voor dit project en het is dan ook niet verwonderlijk dat in Bron/Broen zowel Zweeds als Deens wordt gesproken. In beide landen werd de serie een succes, aangezien elke aflevering door bijna een miljoen mensen werd bekeken. Ook in de andere landen werd de misdaadserie een redelijke kijkcijferhit. In Groot-Brittannië stemden gemiddeld zo'n 1,2 miljoen mensen af op de afzonderlijke episodes. Voor het tweede seizoen gingen de wereldwijde kijkcijfers alleen maar omhoog. Alweer even geleden bracht Lumière het tweede seizoen uit op Dvd en Blu-Ray.

In het tweede seizoen van Bron/Broen vaart er een boot in op één van de pijlers van de Sontbrug. In de boot zitten vijf uitgeputte personen vastgebonden. Saga Norén ontdekt dat drie van hen Zweeds zijn en de andere twee Deens. Ze neemt onverwijld contact op met Martin Rohde, haar Deense collega, waarna hun onderzoek begint.


Dvd: Bron/Broen: Seizoen 2 | Afleveringen: 10 x ca. 60 minuten | Release: december 2013 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: Zweeds/Deens 5.1 Dolby Digital | Ondertitels: Nederlands | Aantal discs 4 x Dvd | EAN: 5425019007485 | Extra's: geen| Met dank aan: Lumière

Het recensie-exemplaar van deze vier disc Dvd-uitgave van Bron/Broen is een dikke Dvd-keepcase met ruimte voor de vier schijven en een catalogus van Lumière. Om de box zit een wat slappe vergelijkbare hoes, waarop staat dat de box uitgegeven is in de 'Lumière Crime Series'. Het is een vergelijkbare box als die van Johan Fall, die we een paar dagen geleden reviewden. Ook bij de uitgave van Bron/Broen stemmen het beeld en geluid tevreden. Uiteraard zal de Blu-Ray versie van het tweede seizoen van Bron/Broen een beter beeld laten zien en waarschijnlijk ook beter geluid laten horen.

Extra's
Lumière heeft geen extra's toegevoegd op deze Dvd-uitgave van Bron/Broen. Ook de Blu-Ray versie lijkt geen extra's te bevatten. Uiteraard erg jammer voor de fan.
Al met al is het een enorm degelijke uitgave. Overigens past deze box prima in de kast naast de uitgave van Bron/Broen seizoen 1, die ook geen extra's lijkt te bieden en is uitgegeven in de 'Lumière Crime Series'.

Vervolg: een derde seizoen verschijnt in 2015.
De schrijver Hans Rosenfeldt liet eerder dit jaar weten dat hij werkt aan het derde seizoen, waarvoor het merendeel van de cast terugkeert. Naar verwachting beginnen de opnames in september en start de Scandinavische tv-uitzending precies een jaar later.

Remakes: The Bridge en The Tunnel
Net als bij The Killing verscheen er recent een Noord-Amerikaanse remake. Midden 2013 verscheen de eerste aflevering van The Bridge, waarin "het lijk" uit seizoen 1 lag op de grens van Mexico en de Verenigde Staten. Ook deze serie krijgt een vervolg en het wordt in Nederland uitgezonden door Fox. Hieronder de trailer:


In 2013 verscheen er ook een Brits/Franse remake onder de titel The Tunnel. Waarschijnlijk zal de VPRO deze serie uitzenden. Check de trailer:


Lees meer over: dvd, review, bron, broen, the bridge, seizoen 2, Kim Bodnia, recensie, beeld, geluid, Martin Rohde, lumiere, Hans Rosenfeldt, Sofia Helin, crime, series, extras

Populair nieuws

Laatste serienieuws

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Deze 2 gave series verrijken deze week NPO Plus

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in