search
Helemaal klaar met 'Grey's Anatomy'? Kijk dan deze serie
Series / Nieuws

Helemaal klaar met 'Grey's Anatomy'? Kijk dan deze serie

Drie redenen om Grey’s Anatomy af te zetten en deze serie een keertje een kans te geven.

Elke fan van medische drama’s heeft ooit Grey’s Anatomy gezien. Dit is echter zeker niet de enige spannende medische serie die er is. Dus als je een keer in een andere wereld dan die van Grey’s Anatomy wil duiken, is deze serie perfect!

In het medische drama New Amsterdam wordt Max Goodwin medisch directeur van het oudste ziekenhuis in New York, New Amsterdam. Het medische personeel denken echter dat er een vloek rust op de positie en hebben weddenschappen op hoe lang de nieuwe directeur het vol kan houden.

Gebaseerd op een echt verhaal


Waar bij Grey’s Anatomy redelijk wat fictie bij komt kijken, is New Amsterdam helemaal gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De serie heeft inspiratie gehaald uit de memoires (Twelve Patients: Life and Death at Bellevue Hospital) van Eric Manheimer, de voormalig medisch directeur van Bellevue Hospital in New York.Heftiger dan het lijkt


De serie zit bomvol confrontaties tussen doktoren en het medische systeem in Amerika. Hierdoor voelt de serie heel erg gegrond en ligt de focus op een werkelijke maatschappelijke situatie.

Toch nog een beetje romantiek


Natuurlijk hebben artsen ook een privéleven en de relaties uit New Amsterdam zijn allemaal net zo spannend als het lot van hun patiënten.

Bekijk hieronder de trailer en stream New Amsterdam op Videoland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen