search

Ons nieuws van donderdag 14 september 2023

Recensie Netflix-serie 'Tapie'
Recensie

Recensie Netflix-serie 'Tapie'

Het is moeilijk sympathie op te brengen voor een man als Bernard Tapie.

Regie: Tristan Séguéla | Cast: Laurent Lafitte (Bernard Tapie), Ophélia Kolb (Michèle Tapie), Joséphine Japy (Dominique), Hakim Jemili (Farid Bentarek), Fabrice Luchini (Marcel Loiseau), e.a. | Afleveringen: 7 | Speelduur: 43-64 minuten | Jaar: 2023

Het gedramatiseerde leven van de omstreden Bernard Tapie had beter nog meer gedramatiseerd kunnen worden. Zijn turbulente leven is misschien fascinerend genoeg om over te verhalen, maar Tapie weet er niet echt iets bekijkbaars van te maken. Tapie hoort ondanks zijn schanddaden een geliefd figuur te zijn bij het Franse volk, maar in deze miniserie komt hij vooral onsympathiek over.

De Franse Bernard Tapie was een man met vele plannen. Na een mislukte carrière als zanger en autocoureur lukte het beter als ondernemer, om vervolgens in de politiek en het voetbal weer de mist in te gaan. Als ondernemer ging hij niet altijd ethisch te werk en zijn politieke carrière werd vroegtijdig beëindigd door een corruptieschandaal. Een uitdaging dus voor de makers om de kijker zover te krijgen dat die met Tapie meeleeft. Dat is helaas niet gelukt.

In deze Franse miniserie worden volop pogingen ondernomen om Tapies moeilijke karakter te verdedigen, bijvoorbeeld door continu te benoemen dat hij uit een arbeidersmilieu komt. Daarom zou hij zo gedreven zijn, zo hard aan het knokken, ongeacht wie daar een tik van meekrijgt. Maar het blijft een vervelend type, soms op het bizarre af.

Dit is echter wel onderdeel van zijn merkwaardige karakter dat hem er uiteindelijk toe dreef om op opvallende manieren zijn succes te behalen. Door failliete bedrijven op te kopen kwam Tapie uiteindelijk aan zijn fortuin. Een interessant gegeven, maar de serie neemt jammer genoeg niet de tijd om uit te leggen met wat voor briljante juridische zet Tapie dit succes behaalde. De behandeling van de ingewikkelde financiële constructies en technische rompslomp zijn nauwelijks een voetnoot en ook snel weer vergeten.

Gaandeweg worden de gebeurtenissen juridisch ingewikkelder, tot het punt dat ze het verhaal overheersen. Er is voor de kijker dan te veel om bij te houden en de dynamiek van het verhaal stagneert. Het wordt allemaal nog wat onduidelijker doordat veel onderdelen onvoldoende in beeld zijn gebracht. Zo weigert Tapie aanvankelijk zijn fabriek te verkopen omdat daarmee de banen van het personeel verloren zou gaan, maar later blijkt dat er toch massaontslag heeft plaatsgevonden. In beeld brengen hoe Tapie dit heeft uitgevoerd had kunnen bijdragen aan een prettiger verhaal om te kijken met een wellicht meer begrijpelijke hoofdpersoon.

Biopics bevatten wel vaker losse eindjes of ontbrekende scènes, maar de tijdsprongen die Tapie maakt zijn wel heel groot. Ook bepaalde cinematografische keuzes zijn zeer twijfelachtig. Zo houden tijdens een heftig emotionele scène alle personages hun zonnebril op. Wanneer blijkt dat Tapie zich schuldig heeft gemaakt aan omkoping, wordt dit vrij droog uitgelegd. Opnieuw was het beter geweest als de serie het voorval daadwerkelijk in beeld had gebracht, om Tapies beweegredenen over te brengen. Nu wordt het alleen nog gebruikt om aan te geven waarom zijn politieke carrière mislukte.

We leren de titelfiguur op deze manier niet echt kennen. Zijn karakter komt vreemd en onecht over. Wat motiveert hem om tijdens zijn politieke campagne de sloppenwijken van Frankrijk te bezoeken en zijn eigen kansarme achtergrond te benadrukken? Wil hij echt het leven van jongeren met een migratieachtergrond verbeteren? Het komt allemaal nep over, de zoveelste poging van de makers om de kijker voor Tapie warm te krijgen. Ook deze poging mislukt.

Tegen het einde leeft de serie nog een klein beetje op, zij het mogelijk alleen voor voetballiefhebbers, wanneer Tapie zijn nieuwste plan uitvoert en zich aan zijn favoriete club Olympique Marseille wijdt. Maar dat maakt het bekijken van de serie niet bepaald de moeite waard. Deze is waarschijnlijk alleen echt leuk voor wie al bekend is met Bernard Tapie en ondanks zijn wangedrag de fijne momenten koestert. Bijvoorbeeld liefhebbers van zijn muziek.

Maar de doorsnee (niet-Franse) kijker zal het weinig kunnen schelen hoe Tapie zijn eigen graf graaft. Personages om hem heen zoals zijn vrouw en vader die hij meezuigt in zijn ellende zijn net niet interessant genoeg om te kunnen boeien. De weduwe van de echte Tapie gaf in Frankrijk aan zich niet te herkennen in het verhaal, dus zelfs op dit front faalt de serie.

Ondanks zijn fascinerende loopbaan blijft Tapie een brulbek, een blaaskaak, een bluffer. De Engelse titel, Class Act, zal dan ook ironisch bedoeld zijn. Jammer dat de serie zelf niet met meer van die ironie is gemaakt. Daarmee was deze zeker vermakelijker geweest, ook voor wie nog nooit van Bernard Tapie heeft gehoord.

★★☆☆☆

Tapie is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Oeps, MCU spoiler alert: Joe Locke geeft iets te veel informatie weg over de nieuwe 'Agatha' serie
Series / Nieuws

Oeps, MCU spoiler alert: Joe Locke geeft iets te veel informatie weg over de nieuwe 'Agatha' serie

Joe Locke geeft perongeluk iets te veel informatie weg en verklapt zijn nieuwe MCU-personage.

Joe Locke is nog niet eens helemaal uit de spotlights door het succes van Heartstopper seizoen 2, maar de acteur heeft al meteen nieuws over zijn volgende project: een langverwachte Marvel Cinematic Universe-serie.

Een tijd geleden werd bekendgemaakt dat Heartstopper-ster Joe Locke zich bij de cast van Agatha: Darkhold Diaries heeft toegevoegd. De serie was voorheen bekend als Coven of Chaos of House of Harkness.

Een nieuwe update


In een interview met Hunger ging Locke iets te ver met de updates over zijn personage, waardoor hij bijna de hele rol heeft weggegeven.

De acteur vertelde dat de nieuwe serie "niet bang is om de verhalen te vertellen van mensen die niet per se voldoen aan de superheldennorm".

Bekend welke rol Joe Locke gaat spelen?


Deze hint zou kunnen gaan over de tweeling van Wanda, Wiccan en Speed. Wiccan is namelijk canoniek homo en Locke’s uitspraak zou hier dus kunnen betekenen dat hij de helft van de tweeling gaat spelen.

Agatha: Darkhold Diaries zal waarschijnlijk later dit jaar te zien zijn op Disney+.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Helemaal klaar met 'Grey's Anatomy'? Kijk dan deze serie
Series / Nieuws

Helemaal klaar met 'Grey's Anatomy'? Kijk dan deze serie

Drie redenen om Grey’s Anatomy af te zetten en deze serie een keertje een kans te geven.

Elke fan van medische drama’s heeft ooit Grey’s Anatomy gezien. Dit is echter zeker niet de enige spannende medische serie die er is. Dus als je een keer in een andere wereld dan die van Grey’s Anatomy wil duiken, is deze serie perfect!

In het medische drama New Amsterdam wordt Max Goodwin medisch directeur van het oudste ziekenhuis in New York, New Amsterdam. Het medische personeel denken echter dat er een vloek rust op de positie en hebben weddenschappen op hoe lang de nieuwe directeur het vol kan houden.

Gebaseerd op een echt verhaal


Waar bij Grey’s Anatomy redelijk wat fictie bij komt kijken, is New Amsterdam helemaal gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De serie heeft inspiratie gehaald uit de memoires (Twelve Patients: Life and Death at Bellevue Hospital) van Eric Manheimer, de voormalig medisch directeur van Bellevue Hospital in New York.



Heftiger dan het lijkt


De serie zit bomvol confrontaties tussen doktoren en het medische systeem in Amerika. Hierdoor voelt de serie heel erg gegrond en ligt de focus op een werkelijke maatschappelijke situatie.

Toch nog een beetje romantiek


Natuurlijk hebben artsen ook een privéleven en de relaties uit New Amsterdam zijn allemaal net zo spannend als het lot van hun patiënten.

Bekijk hieronder de trailer en stream New Amsterdam op Videoland.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De invloed van 'Stranger Things' op het echte leven: 12-jarige jongen redt man in nood
Series / Nieuws

De invloed van 'Stranger Things' op het echte leven: 12-jarige jongen redt man in nood

12-jarige fan van Stranger Things redt het leven van een man na het toepassen van reanimatie uit de serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de fantasy-serie Stranger Things worden de levens van de personages keer op keer in gevaar gebracht. De personages zijn ondertussen dus ook al aardig bekend met eerste hulp. Een 12-jarige fan heeft de serie zo goed bekeken dat hij het leven van een man gered heeft.

Er wordt vaak gezegd dat een film of serie een grote impact heeft gehad op iemands leven. Vaak wordt dit mentaal of symbolisch bedoeld, maar dit keer niet.

Stranger Things heeft een leven gered


De 12-jarige Austen MacMillan uit Florida is een grote fan van Stranger Things en hij kent de serie dan ook helemaal. Hierdoor kon hij het leven van gedragstherapeut Jason Piquette redden.



MacMillan had een wedstrijd adem inhouden onder water met Piquette, maar de 12-jarige merkte dat de therapeut al meer dan vijf minuten onder water was. De jongen kreeg de schok van zijn leven toen hij ontdekte dat Piquette niet reageerde.

Snel denken


MacMillan trok de man uit het water, maar er was niemand om te helpen. Gelukkig herinnerde de 12-jarige een scène uit Stranger Things waarin Hopper de zoon van Joyce, Will, probeerde te reanimeren.

Zonder tijd te verliezen pastte MacMillan deze theorie toe. Toen de therapeut weer bij bewustzijn kwam, kwam de vader van MacMillan thuis die Piquette naar het ziekenhuis heeft gebracht.

Bekijk hieronder de beste momenten van Hopper en stream Stranger Things op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'One Piece': Hoeveel seizoenen kunnen we verwachten op Netflix?
Series / Nieuws

'One Piece': Hoeveel seizoenen kunnen we verwachten op Netflix?

De producenten kunnen natuurlijk gebruik maken van enorm veel bronmateriaal.

De Netflix-serie One Piece is een van de grootste hits voor de streamingdienst geworden. Niks is nog officieel, maar de producenten lopen alvast vooruit op hoeveel seizoenen ze voor ogen zien.

One Piece is een real-life bewerking van Eiichiro Oda's manga- en anime-verhalen, die al sinds 1997 gemaakt worden. Er zijn dus meer dan genoeg verhalen om de Netflix-serie voor meerdere seizoenen in te vullen.

Nu lukt het wel


Met het succes van One Piece kan, na de mislukkingen van anime-bewerkingen als Death Note en Cowboy Bebop, eindelijk gesteld worden dat een real-life bewerking van anime dus wel lukt.

Producenten Marty Adelstein en Becky Clements vertellen in een interview dat ze met showrunner Matt Owens een gesprek hebben gehad over hoe lang de show door kan gaan. Het lijkt er op dat het niet met twee seizoenen ophoudt.

Enorm veel bronmateriaal


Adelstein en Clements vertellen: "We zitten boven de 1.080 hoofdstukken op het moment in de manga. Ik denk, als we zes seizoenen zouden doen, zouden we nog niet eens op de helft zitten van de manga-hoofdstukken. Het kan echt eindeloos doorgaan."



Voorlopig valt er nog genoeg One Piece te verwachten dus. Kijk alle afleveringen op Netflix.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom ziet 'Ahsoka' er zo donker uit?
Series / Nieuws

Waarom ziet 'Ahsoka' er zo donker uit?

Waarom is de belichting in de serie Ahsoka en andere tv-series tegenwoordig zo donker?

Ahsoka is momenteel bezig op Disney Plus, en de Star Wars-serie valt goed in de smaak. Maar één vraag die veel fans nu stellen is: waarom is het zo verdomd donker?

Het is een klacht waar we de laatste jaren best veel van horen. Tv-series zijn vaak veel te donker, waardoor de kijkers thuis - vaak in open ruimtes waar de zon naar binnen kan schijnen - er te weinig van zien. En dat is zonde.

Belichting Ahsoka


Dat geldt nu ook weer voor Ahsoka. Ahsoka is een iconische Star Wars-personage dat we vooral kennen dankzij haar grote rol in de animatieserie The Clone Wars, waarin ze dankzij haar positieve karakter altijd het zonnetje in huis was.

Het gebrek aan kleur in haar eigen serie is daarom jammer. Het klopt dat Ahsoka ouder en volwassener is geworden, maar deze donkere toon die haar serie uitstraalt past simpelweg niet bij haar.



Veelvoorkomende trend


Slechte belichting is steeds vaker een onderwerp van gesprek, ook bij andere grote tv-series. Eerder dit jaar klaagden The Last of Us-fans erover, terwijl enkele afleveringen van House of the Dragon ook beter belicht hadden kunnen zijn.

Dan is er natuurlijk nog de befaamde derde aflevering van Game of Thrones seizoen 8, "The Long Night". Hierin vallen de White Walkers Winterfell aan, maar veel zien we er niet van.

Ahsoka is nu te checken op Disney Plus.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Makers van 'Narcos' komen met nieuwe Netflix-serie met Sofia Vergara als drugsbaron
Series / Foto's

Makers van 'Narcos' komen met nieuwe Netflix-serie met Sofia Vergara als drugsbaron

De eerste foto's beloven een duister verhaal over de beruchte drugsbaron Griselda Blanco.

Sofia Vergara kennen we allemaal als de sexy Gloria uit de hitkomedie Modern Family. In de zesdelige Netflix-miniserie laat zij zich echter van een totaal andere kant zien.

In de gedramatiseerde verfiming van het leven van de Colombiaanse Griselda Blanco zet zij een meedogenloze en gewelddadige vrouw neer. De serie wordt wordt in januari 2024 verwacht.

'Zwarte weduwe'


De eerste foto's, die je hier kunt bekijken, beloven dezelfde duistere sfeer als in Narcos. Dit is nauwelijks verbazingwekkend te noemen. Griselda Blanco runde ongeveer 30 jaar lang een internationaal drugskartel en stond ook wel bekend als de Zwarte Weduwe en Cocaïne Peetmoeder.

Voor Vergara betreft dit een passieproject waarbij zij ook als producente betrokken is. Verder zijn Rosa Ochoa, Desiree Alexandra Estrada, Martín Fajardo, Tony Graham, Jose Velazquez, Sally Nieves en Juliana Aidén Martinez te zien. De regie is in handen van Andrés Baiz, die zoals gezegd verantwoordelijk was voor Narcos.

Griselda wordt in januari 2024 verwacht op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Band of Brothers': de ware betekenis van het 'currahee'-motto van de Easy Company
Series / Featured

'Band of Brothers': de ware betekenis van het 'currahee'-motto van de Easy Company

Het motto staat op het schild van de Easy Company afgebeeld, maar wat betekent het?

De eerste aflevering van het iconische Band of Brothers draagt als titel 'Currahee'. We komen er al snel achter dat dit de naam is van de berg waar de training van de soldaten begint. Maar waarom staat het eigenlijk op het schild?

Veroveren van de berg


De soldaten doorlopen hier een pittige training door de Currahee op en vervolgens af te rennen, wat totaal ongeveer 7 kilometer is. Wie het niet redt valt af. Als 'groentjes' is de eerste uitdaging dus om de bergtop te halen.

Onverwoestbare eenheid


Daarnaast is 'currahee' een verbastering van het Cherokee-woord 'gurahiyi'. De betekenis hiervan is niet helemaal zeker, maar men schat dat het woord 'staat op zichzelf/staat alleen' betekent. Dit verklaart de naam van de berg aangezien de Currahee de laatste berg is in de zogeheten Blue Ridge-bergketen.

Geleidelijk aan wordt duidelijk waarom Easy Company uitgerekend 'currahee' als motto koos. Het doel is om van hen een onverwoestbare eenheid te maken. De diepe banden die gesmeed worden zorgen ervoor dat ze als het ware als één man vechten. Op die manier is er sprake van 'alleen staan' in de strijd die hen te wachten staat.

Kijk Band of Brothers in zijn geheel op HBO Max.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 spijkerharde Scandinavische thrillerseries op Netflix mag je niet laten schieten
Series / Featured

Deze 4 spijkerharde Scandinavische thrillerseries op Netflix mag je niet laten schieten

Deze ijzersterke series zijn dikke aanraders voor een paar avonden goed vermaak.

De Scandinavische landen levert al jaren ijzersterke thrillers op, waardoor Netflix kan rekenen op een paar van de beste exemplaren ervan. Check welke van de onderstaande 4 thrillerseries je nog niet gezien hebt en welke er vanavond op moet worden gezet.

Modus | Netflix | 8 afleveringen



Psycholoog en profiler Inger Johanne Vik wordt in het besneeuwde Zweden betrokken bij het oplossen van complexe misdaden. Daarbij wordt ze geholpen door haar autistische dochter, die wel een neusje heeft voor het werk.



The Valhalla Murders | Netflix | 8 afleveringen



In deze IJslandse serie reist rechercheur Arnar van Noorwegen naar IJsland om de eerste seriemoordenaar van het land op te sporen. Het lokale politieteam volgt ze de sporen van de moorden terug naar een grimmig incident uit een ver verleden.



Warrior | Netflix | 6 afleveringen



Een oorlogsveteraan, achtervolgd door zijn verleden op het slagveld, infiltreert samen met de weduwe van zijn beste vriend in een motorbende.



The Nurse | Netflix | 4 afleveringen



Een jonge verpleegster begint een connectie te vermoeden tussen haar collega's drang naar aandacht en een verdachte stijging in het aantal sterfgevallen in het ziekenhuis. Gebaseerd op feiten.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe teaser 'For All Mankind' seizoen 4 onthult releasedatum én tijdsprong naar 2003
Series / Trailer

Nieuwe teaser 'For All Mankind' seizoen 4 onthult releasedatum én tijdsprong naar 2003

Het seizoen toont hoe Happy Valley zijn aanwezigheid op Mars snel uitbreidt.

De geliefde scifi-serie For All Mankind heeft zojuist nieuwe beelden vrijgegeven voor hun vierde seizoen. Acht jaar na het vorige seizoen gaat het verhaal verder op de oppervlakte van de planeet Mars.

Het tiendelige seizoen toont hoe Happy Valley zijn aanwezigheid op Mars snel uitbreidt door voormalige vijanden in partners te veranderen.

Verhaal


In 2003, de huidige tijd van het nieuwe seizoen, heeft het ruimtevaartprogramma zich gericht op het vangen en ontginnen van zeer waardevolle, mineraalrijke asteroïden die de toekomst van zowel de aarde als Mars kunnen veranderen.



Spanningen tussen de bewoners van de nu uitdijende internationale basis dreigen alles waar ze voor werken teniet te doen.

Release


De opnames van het vierde seizoen van For All Mankind waren in februari al afgerond, dus de schrijversstakingen hebben geen impact gehad op de releasedatum.

De Apple-serie For All Mankind zal aftrappen met zijn vierde seizoen op vrijdag 10 november. Vervolgens zal elke week een aflevering uitkomen tot aan de finale op 12 januari.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Recensie HBO Max-serie 'Wolf'
Recensie

Recensie HBO Max-serie 'Wolf'

Een subliem uitgevoerde huisvredebreukthriller die elke onverwachte weg inslaat en amper in clichés valt.

Regie: Lee Haven Jones, Kristoffer Nyholm | Cast: Ukweli Roach (Agent Jack Caffery), Iwan Rheon (Molina), Sacha Dhawan (Honey), Sian Reese-Williams (Maia Lincoln), Annes Elwy (Lucia), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 56-58 minuten | Jaar: 2023

Wolf is een verfilming van Mo Hayders boekenreeks over agent Jack Caffery. Veel grote en imposante plotlijnen worden in deze serie samengevoegd tot een nagelbijtend spektakel. Het wordt haast onmogelijk om niet paranoïde te denken, zowel over de huisinval als het verhaal van de agent die zijn eigen mysterie oplost. En zelfs wanneer de serie de nodige clichés erbij pakt, weet zij toch constant de aandacht vast te houden. Let wel op: de serie is niet bedoeld voor mensen met een zwakke maag.

Een van de redenen dat Wolf de aandacht zo goed weet vast te houden, is het geweldige acteerwerk van vrijwel de gehele cast. Zelfs met een paar zwakkere schakels ligt de kwaliteit veel hoger dan in de gemiddelde misdaadthriller, voornamelijk omdat de personages genuanceerd worden neergezet. Het beste voorbeeld hiervan zijn de twee mannen die het huis van een rijke familie binnenvallen om ze te terroriseren.

Naast het feit dat zij vanaf hun introductie al een rol spelen, nemen 'detectives' Honey en Molina geen pauze in het neerzetten van een solide acteerprestatie. De acteurs weten mogelijk de meest verontrustende televisiepersonages te introduceren, om vervolgens zonder enig probleem te wisselen tussen de doodenge, hilarische en 'deadpan' kanten van de huurmoordenaars. En gedurende de zes afleveringen wordt de gelaagdheid van hun echte personages ontplooit.

Tegenover dit verhaal staat dat van politieagent Jack Caffery. Nadat zijn broertje op tienjarige leeftijd is ontvoerd, houdt hij zich vast aan een brandend instinct dat de zaak verkeerd is afgehandeld. En dit gevoel (met bijbehorende doortastendheid) weet hij ook op te wekken als hij nu aan zaken werkt die incorrect worden onderzocht. Zo wordt hij uiteindelijk per ongeluk verweven in het verhaal van de rijke familie. Lang blijft de connectie tussen beide verhalen nog onduidelijk gelaten, wat jammer genoeg effect heeft op hoe de kijker naar Jack kijkt.

Jack wordt niet heel sympathiek neergezet, waardoor lang het enige punt van medelijden zijn traumatische jeugd is. Het duurt dan ook het halve seizoen voordat hij begint te ontdooien en er meer gelaagdheid in het personage te zien is. Want zelfs met zijn permanente 'take no shit'-houding is juist een menselijk element iets wat het verhaal nóg beter zou maken. Met haar hoofdpersoon valt de serie in clichématige misdaadthrillerterritorium en laat het zich even meenemen met de genrestroom.

Waar de serie wel weer enorm in uitblinkt, is de manier en het tempo waarin ze het mysterie aan de kijker presenteren. Telkens wordt er weer een klein stukje vrijgegeven, waardoor er weer een splitsing van mogelijkheden ontstaat in de voortgang van het plot. Op geen enkel moment wordt te veel informatie weggegeven, waardoor de kijker het einde van de serie niet volledig kan voorspellen. Het is haast wiskundig hoe de informatie wordt opgedeeld en gepresenteerd, en Wolf neemt dan ook echt de tijd om het zo succesvol mogelijk uit te werken.

Deze hele opbouw komt uiteindelijk samen in een climax vol wendingen en bloederige aanvallen. Het enige probleem met deze oplossing van het mysterie, zijn de resterende twintig minuten die de aflevering dan nog moet vullen. Hierin worden vrij formalistisch alle losse eindjes vastgeknoopt. Dit is de eerste keer dat het tempo van de serie meesleurt en ongemakkelijk voelt in het geheel.

Maar zelfs met dit onhandig getimede einde, weet de serie toch écht een geweldige uitvoering van een doorgewinterd genre te presenteren. Want voor een huisvredebreukthriller met een gekwelde en dubieus gemotiveerde agent weet Wolf toch een ijzersterke uitwerking te presenteren. Dit alles met de sprookjesachtige setting van Wales (inclusief de prachtige accenten) zorgt voor een unieke en waardige kijkervaring. Hoewel dit als een miniserie werkt, wordt er al gesproken van een tweede seizoen. En met de boekdelen aan mysteries waar meer verhalen uit gehaald kunnen worden, zou dit nog wel eens een mooi vervolg kunnen krijgen.

★★★★☆

Wolf is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Deze langlopende scifi-serie eindigde met één van de meest gehate finales aller tijden

  2. 2. Mysterieuze sciencefictionserie heeft Netflix al bijna 6 weken in zijn greep: is het voldoende?

  3. 3. "Sherlock, ontmoet je gelijke": critici op Rotten Tomatoes zijn laaiend enthousiast over dit gloednieuwe moordmysterie

  4. 4. Met de beruchte 0% op Rotten Tomatoes is dit de slechtste Netflix-serie aller tijden

  5. 5. Duistere Netflix-thriller trapt over een paar dagen af: is dit de volgende hit?

Bekijk alle artikelen