search
De invloed van 'Stranger Things' op het echte leven: 12-jarige jongen redt man in nood
Series / Nieuws

De invloed van 'Stranger Things' op het echte leven: 12-jarige jongen redt man in nood

12-jarige fan van Stranger Things redt het leven van een man na het toepassen van reanimatie uit de serie.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In de fantasy-serie Stranger Things worden de levens van de personages keer op keer in gevaar gebracht. De personages zijn ondertussen dus ook al aardig bekend met eerste hulp. Een 12-jarige fan heeft de serie zo goed bekeken dat hij het leven van een man gered heeft.

Er wordt vaak gezegd dat een film of serie een grote impact heeft gehad op iemands leven. Vaak wordt dit mentaal of symbolisch bedoeld, maar dit keer niet.

Stranger Things heeft een leven gered


De 12-jarige Austen MacMillan uit Florida is een grote fan van Stranger Things en hij kent de serie dan ook helemaal. Hierdoor kon hij het leven van gedragstherapeut Jason Piquette redden.



MacMillan had een wedstrijd adem inhouden onder water met Piquette, maar de 12-jarige merkte dat de therapeut al meer dan vijf minuten onder water was. De jongen kreeg de schok van zijn leven toen hij ontdekte dat Piquette niet reageerde.

Snel denken


MacMillan trok de man uit het water, maar er was niemand om te helpen. Gelukkig herinnerde de 12-jarige een scène uit Stranger Things waarin Hopper de zoon van Joyce, Will, probeerde te reanimeren.

Zonder tijd te verliezen pastte MacMillan deze theorie toe. Toen de therapeut weer bij bewustzijn kwam, kwam de vader van MacMillan thuis die Piquette naar het ziekenhuis heeft gebracht.

Bekijk hieronder de beste momenten van Hopper en stream Stranger Things op Netflix.





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen